سعيده نوباوه
انجیر یکی از قدیمی و پرخاصیتترین میوهها است. سابقه تاریخی مصرف این میوه را در میان مردم متمدن میتوان در هزاران سال قبل جستجو کرد. نام این میوه علاوه بر کتب آسمانی، در بسیاری از کتابهای تاریخی نیز ذکر شده است. اصالت انجیر مربوط به خاورمیانه و منطقه مدیترانه است. این میوه روزگاری در میان مردم یونان از چنان ارزش و منزلتی برخوردار بوده است که به موجب قوانین، صادرات آن ممنوع اعلام شده بود.قندهای طبیعی، مواد معدنی و فیبرهای محلول به میزان زیادی در انجیر موجود هستند.
انجیر منبع خوبی از مواد معدنی نظیر پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن، مس و آنتیاکسیدانهایی نظیر ویتامین A، K و E است که با افزایش سلامت کلی بدن ارتباط مستقیم دارند. انجیر را به دو شکل تازه و خشک میتوان در بازار یافت. البته انجیر تازه تنها در فصول گرم سال موجودند، به همین دلیل هم مصرف انجیر خشک میان مردم متداول است.
در هر 100 گرم انجیر خشک، 249 کالری، 3/3 گرم پروتئین، 0/9 گرم چربی، 69 گرم کربوهیدرات و 5/6 گرم فیبر وجود دارد. این مقادیر در انجیر تازه به ترتیب 80 کالری، 1/3 گرم پروتئین، 0/3 گرم چربی، 3/20 کربوهیدرات و 2/2 گرم فیبر است.
جلوگیری از یبوست
در هر سه عدد انجیر متوسط، حدود 5 گرم فیبر وجود دارد. این میزان فیبر زیاد به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها کمک کرده و مانع از ایجاد یبوست میشود. فیبر علاوه بر جلوگیری از یبوست، مانع از اسهال نیز میشود و عملکرد رودهها را به طور کلی متعادل میکند.
کاهش کلسترول
انجیر دارای پکتین است. پکتین نوعی فیبر گیاهی و محلول است. هنگامیکه این فیبر در سیستم گوارش جابجا میشود، به سادگی کلسترولهای اضافی را با خود حمل میکند و به قسمتی از بدن که مواد زائد برای دفع در آنجا جمع میشوند منتقل میشوند. علاوه بر این، انجیر به دلیل وجود فیبر زیاد در آن میتواند در کنترل اشتها و میل شما به مصرف غذاهای چرب و مضر موثر باشد و از این طریق نیز مانع از ورود مقادیر اضافی کلسترول به بدن شود.
کاهش وزن
فیبر موجود در انجیر خواص زیادی دارد. یکی از کارهایی که فیبر انجام میدهد، کمک به کاهش وزن است. به همین دلیل است که معمولا به افراد چاق یا دارای اضافه وزن توصیه میشود فیبر زیادی مصرف کنند. البته توجه داشته باشید که انجیر نسبتا دارای کالری زیادی است و میتواند منجر به افزایش وزن شود، خصوصا اگر همراه با شیر مصرف شود.
به همین دلیل بهتر است در مصرف آن از این جهت جانب تعادل را رعایت کرد. مصرف چند عدد انجیر برای دریافت مواد مغذی آن کافیست. پس بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنید.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی
انجیر خشک حاوی فنول، امگا 3 و امگا 6 است. این اسیدهای چرب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند. علاوه بر این، برگ انجیر تاثیر زیادی بر میزان تریگلیسیرید موجود در خون دارد. در واقع، برگ انجیر یک بازدارنده برای تریگلیسیرید محسوب میشود و مقدار کلی آن را کاهش میدهد. تريگلیسیرید یکی از علل اصلی بیماریهای قلبی است...
برای خواندن بخش دوم- تنظيم وزن و فشارخون با انجير- اینجا کلیک کنید.