زهرا نادری؛ زیر نظر دكتر حسن مظفری خسروی
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که سالمترین و مفیدترین بخش میوهها و مواد غذایی را دور میریزید و به هنگام برش، خرد کردن و پوست کندن میوهها و ... باقی ماندههای زیادی جمع میکنید، بهتر است به این کارتان فکر کنید.
گاهی اوقات ته ماندههای بعضی از میوهها و سبزیهایی که دور میریزید در واقع مفیدتر از خود میوهها و سبزیها هستند و میشود آنها را نیز استفاده نمود. در اینجا به 10 نمونه از تهمانده یا باقیماندهها اشاره میکنیم که میشود در وعدههای غذایی شما وجود داشته باشند.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که سالمترین و مفیدترین بخش میوهها و مواد غذایی را دور میریزید و به هنگام برش، خرد کردن و پوست کندن میوهها و ... باقی ماندههای زیادی جمع میکنید، بهتر است به این کارتان فکر کنید.
گاهی اوقات ته ماندههای بعضی از میوهها و سبزیهایی که دور میریزید در واقع مفیدتر از خود میوهها و سبزیها هستند و میشود آنها را نیز استفاده نمود. در اینجا به 10 نمونه از تهمانده یا باقیماندهها اشاره میکنیم که میشود در وعدههای غذایی شما وجود داشته باشند.
برگهای هویج
بیشتر از خود هویج، برگهایش پر از کلروفیل هستند. این ماده به گیاه رنگدانه سبز میدهد. کلروفیل منبعی غنی از منیزیم است و فشار خون را تنظیم میکند و به قوی شدن استخوانها و عضلات کمک میکند. پتاسیم زیادی در آن وجود دارد که فشار خون را کم میکند و سوخت و ساز بدن را بهبود میبخشد.
همچنین از پوکی استخوان پیشگیری میکند. حتی یک تحقیق ثابت کرده است افرادی که در خطر بیماری قلبی هستند، افرادی هستند که پتاسیم بسیار کمیدریافت میکنند. برگ هویج منبعی غنی از ویتامین K هم هست که در خود هویج وجود ندارد و برای سلامت استخوان بسیار مهم است.
نحوه استفاده: از آنجاییکه تراکم بالای پتاسیم در برگهای هویج باعث تلخ شدن آن شده است، بهتر است آن را خوب خرد و با چیزهای خوشمزه دیگر مخلوط کنید. مثلاً در سالاد بریزید یا برای تزئین خوراکیهای دیگر یا سوپ بهکار ببرید.
پوست سیب زمینی
سیب زمینی بخاطر افزایش وزنی که ایجاد میکند، زیاد خوش نام نیست، ولی پوست آن پر از مواد مغذی از جمله پتاسیم، ویتامین C، آهن، مس و فیبر است. پوست تنها یک سیبزمینی حاوی 18 درصد فیبر لازم برای شما است.
فیبر زیاد موجب تنظیم دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت میشود. فیبر باعث میشود که بعد از وعده غذایی به مدت طولانیتری احساس سیری کنید. به همین علت است که خانمهایی که فیبر روزانه خود را از 12 گرم به 24 گرم افزایش میدهند، 90 کالری کمتر در روز دریافت میکنند.
نحوه استفاده: سیبزمینی با پوست را با کمی روغن زیتون و نمک و فلفل برشته کنید. حتی میتوانید به آنها گیاهان معطر و ادویه بیفزایید.
پوست سیب درختی
پوست سیب قرمز یا سبز سرشار از فیبر محلول و کوئرستین است که میزان کلسترول خون را کاهش میدهد. کوئرستین خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارد. ولی از آنجاییکه بقایای آفتکشها در پوست میوه جمع شدهاند، سعی کنید سیب ارگانیک بخرید.
نحوه استفاده: پوست سیب را داخل مخلوط کن بریزید و با آبمیوههای دیگر مخلوط کنید. یا آن را ریز ریز کنید و با سوپ میل نمایید. گرمای سوپ پوست میوه را شل میکند و به آن طعم متفاوتی میدهد. اگر از آبمیوه خوشتان میآید، پوست سیب را با هویج و زنجبیل مخلوط کنید و آبش را بگیرید و بنوشید...
برای خواندن بخش دوم- باقیماندههای مفید میوهها و سبزیها- اینجا کلیک کنید.