Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 14:34

7
مهر
گلابـی سرشار از ويتامين

گلابـی سرشار از ويتامين

اگر دو عدد گلابی در روز خورده شود، در حدود 32 درصد فیبر مورد نیاز روزانه‌ی بدن انسان تأمین می‌شود.

تحریریه ماهنامه آشپزباشی

 

گلابی، میوه‌ای است كه گونه‌هایی مختلف با طعم متفاوت دارد. این میوه حاوی ویتامین‌های E و C و همچنین دارای كلسیم، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه‌ای آبدار است در زیبایی پوست بسیار مفید است. یكی از خواص گلابی خاصیت ملین بودن آن است و دانه‌های ریزی كه در موقع خوردن گلابی احساس می‌كنید برای دفع مواد زائد، مفید می‌باشد.


البته افرادی كه یبوست دارند سعی كنند بلافاصله پس از خوردن 1 تا 2 عدد گلابی، آن را با یك لیوان آب ولرم همراه كنند كه خاصیت ملین بودن آن قوی‌تر شود. گلابی میوه‌ای است برای تقویت افراد ضعیف و همچنین بسیار مفید برای آنهایی كه در دوران نقاهت هستند. آب گلابی و آب «به» را اگر با هم مخلوط كنید و بنوشید تقویت كننده‌ی بسیار خوبی خواهد شد. از آن‌جا كه گلابی ملین است، و در واقع یكی از میوه‌هایی است كه به عنوان ضدعفونی كننده شناخته شده یا ضد مسمومیت است، بنابراین نباید در خوردن آن دریغ كنید.

مصرف گلابی ترشح بزاق دهان را زیاد می‌كند در نتیجه باعث تسهیل عمل دستگاه هاضمه می‌شود. تانن و املاح پتاسیم كه در گلابی وجود دارد، اسیداوریك را به هر اندازه و مقداری كه باشد حل می‌كند.

به همین جهت افراد مبتلا به رماتیسم، نقرس و آرتروز می‌توانند از گلابی بهره‌ی زیاد ببرند. فشار خون یكی دیگر از ناراحتی‌هایی است كه خوردن گلابی به آن كمك بسیار می‌كند و تصفیه‌ كننده‌‌ی خون نیز هست. 


فیبر موجود در گلابی، لاینین (Linin) نام دارد كه غیرقابل حل بوده و برای كاهش كلسترول مؤثر است. در یك عدد گلابی متوسط، حدود 4 گرم فیبر وجود دارد. بنابراین، اگر دو عدد گلابی در روز خورده شود، در حدود 32 درصد فیبر مورد نیاز روزانه‌ی بدن انسان تأمین می‌شود. توجه شود كه قسمت عمده‌ی فیبر گلابی در پوست و زیر پوست آن قرار دارد و اگر با پوست خورده شود از تمام فیبر آن استفاده می‌شود.

ماده‌ی مهم دیگری كه در گلابی موجود است عنصر بور (بوران Boron) است كه به بالا بردن جذب كلسیم و در نتیجه، جلوگیری از پوكی استخوان، به خصوص برای زنان در دوران یائسگی، بسیار كمك می‌‌كند، همچنین از آن‌جا كه طبق معمول، موادی كه برای استخوان‌‌ها مفیدند برای مغز نیز نافع‌اند، گلابی هم از این امر مستثنی نیست و از میوه‌هائی است كه برای حافظه و تمركز نیز مفید است. در هر گلابی متوسط، حدود 3/0 میلی‌گرم عنصر بور وجود دارد و اگر 5 وعده در روز از میوه‌ها و سبزی‌هائی مانند گلابی، خورده شود به طور تقریبی مقدار بور مورد نیاز بدن انسان تامین می‌شود. 

هر صد گرم گلابی از لحاظ تغذیه‌ای دارای 60 كیلوكالری، 5/0 گرم پروتئین، 5/0 گرم چربی، 14 گرم گلوسید، 5/1 گرم فیبر و 130 میلی‌گرم پتاسیم است.

 

برچسب ها: خواص گلابی، فوايد گلابی، ارزش غذايی گلابی، گلابی و بيماری ها، گلابی و سلامتی تعداد بازديد: 765 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز