Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:28

24
خرداد
فلفل و سلامتی (1)

فلفل و سلامتی (1)

آنتی‌اكسیدانی كه فلفل را تند و آتشین می‌كند، كپساایسین نام دارد كه بدون رنگ و بو است كه درون فلفل‌های تند بسیار زیاد بوده و درون فلفل‌های با تندی متوسط مقدار كمتری از آن وجود دارد و فلفل‌های شیرین عاری از آن هستند.

دكترسید مسعود كیمیاگر

 

 

 

فرقی نمی‌كند كه فلفل تند باشد یا نه. تمامی انواع فلفل‌ها كاری بیش از تزئین كوكوی گوجه‌فرنگی و یا طعم دادن به سس‌ سالسا و رنگین كردن غذا انجام می‌دهند. آنها برخی از ویتامین‌های موردنیاز بدن را تامین می‌كنند و حاوی تركیباتی هستند كه با كاهش و تسكین درد و مزایای بی‌شمار دیگر ارتباط دارند.

 فیتوكمیكال‌های موجود در فلفل

فلفل‌ها حاوی فیتوكمیكال‌های زیادی هستند كه به‌طور طبیعی در بافت و تركیبات بسیاری از گیاهان یافت می‌شوند. نزدیك به یك میلیون از آنها در طبیعت شناخته شده‌اند. بسیاری از فیتوكمیكال‌های درون فلفل‌ها توانایی آنتی‌اكسیدانی دارند و این بدان معنی است كه آنها می‌توانند اثر منفی رادیكال‌های آزاد را بر بدن خنثی كنند و از آسیب به سلول پیشگیری نمایند و در نهایت از ابتلا به بیماری‌های خاص پیشگیری كنند و یا علائم آن را كاهش دهند.

برخی از فیتوكمیكال‌ها در بدن عملكردی مشابه هورمون‌ها دارند و در واقع انتقال‌دهنده پیام‌ها به مغز هستند. فلفل‌ها در رنگ‌های سبز، قرمز، زرد و نارنجی وجود دارند. هر رنگ مختلف از فلفل‌‌ها، حاوی فیتوكمیكال‌های متفاوتی است.

مزایای بی‌شمار فلفل‌ها

چه فلفل تند باشد و چه شیرین، بسیار مغذی است. فلفل یكی از غنی‌ترین منابع ویتامین A و C است و با خوردن یك فنجان از آن، صددرصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین‌ها فراهم می‌شود. انواع مختلف فلفل‌ها را بخورید تا انواع گوناگونی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را دریافت كنید. فلفل قرمز منبع خوبی از فیبر، مواد معدنی و فولات است.

 مواد مغذی موجود در فلفل قرمز

ویتامین A: این ویتامین به حفظ بینایی و حذف عفونت‌های بدن كمك می‌كند.

ویتامین C: این ویتامین خطر ابتلا به سرطان را كاهش می‌دهد و از ابتلا به آب‌مروارید جلوگیری می‌كند.

ویتامین B6: این ویتامین واكنش‌های شیمیایی مهمی در سراسر بدن انجام می‌دهد و برای عملكرد سیستم ایمنی و مغز حیاتی است.

لوتئین و زئاگزانتین: این مواد مغذی روند بیماری‌های چشم همچون آب‌مروارید و دژنراسیون ماكولا را كند می‌كنند.

بتاكاروتن: بتاكاروتن از ابتلا به سرطان سینه زنان قبل از یائسگی پیشگیری می‌كند.

لیكوپن: لیكوپن خطر ابتلا به سرطان تخمدان را كاهش می‌دهد.

كپساایسین: آنتی‌اكسیدانی كه فلفل را تند و آتشین می‌كند، كپساایسین نام دارد كه بدون رنگ و بو است كه درون فلفل‌های تند بسیار زیاد بوده و درون فلفل‌های با تندی متوسط مقدار كمتری از آن وجود دارد و فلفل‌های شیرین عاری از آن هستند. در واقع هر چقدر مقدار آن در فلفل‌ها بیشتر باشد، فلفل تندتر می‌شود.

فلفل‌های قرمز معمولاً تندتر هستند و حاوی مقادیر زیادی از این آنتی‌اكسیدان هستند، اگرچه فلفل سبز نیز تا حدودی از وجود این آنتی‌اكسیدان بهره‌مند است.

كپساایسین همان ماده‌ای است كه حیوانات را از خوردن فلفل دور نگه می‌دارد. متأسفانه اكثر مردم از خوردن آن اجتناب می‌كنند، زیرا به محض اینكه آنها روی زبان قرار داده می‌شوند، سلول‌های عصبی گیرنده درد بر روی زبان را فعال می‌كنند و این پیام به مغز فرستاده می‌شود، ولی با مصرف مداوم آنها حساسیت سلول‌ها كم می‌شود.

خوردن فلفل قرمز لذت‌بخش است، چرا كه به محض خوردن آنها آندورفین در بدن آزاد می‌شود. اگرچه هنوز دلیل آن به‌طور دقیق مشخص نیست، ولی ترشح این هورمون موجب لذت و آرامش می‌شود.

 مزایای بالقوه كپساایسین بر سلامتی

عوامل ژنتیكی و سبك زندگی افراد بر سلامت آنها تأثیر‌گذار است. با این حال بسیاری از محققان شروع به پرده‌برداری از اسرار و مزایای كپساایسین كرده‌اند كه در اینجا به نمونه‌ای از یافته‌های تحقیقات محققان اشاره می‌كنیم:

 كپساایسین و سرطان

مطالعات متعددی اثر كپساایسین را بر سلول‌های سرطانی بررسی كرده‌اند. اینكه واقعاً كپساایسین چگونه عمل می‌كند، به‌طور حتم مشخص نشده است، ولی به نظر می‌رسد كه كپساایسین با تأثیر بر روی یك تركیب پروتئینی، رشد سلول‌های سرطانی را كاهش می‌دهد. در مطالعه‌ای كپساایسین باعث از بین رفتن بیش از 80 درصد از سلول‌های سرطانی پروستات در موش‌ شده است.

نتایج مشابهی در ارتباط با سایر انواع سرطان از جمله سرطان لوزالمعده نیز دیده می‌شود. در مطالعه‌ دیگری محققان بریتانیایی دریافتند كه كپساایسین عملكرد منفی میتوكندری (منبع عمده انرژی سلول‌های سرطانی) را متوقف می‌كند و سلول‌های سرطانی ریه و پانكراس را از بین می‌برد، در حالیكه سلول‌های سالم دست‌نخورده باقی می‌مانند...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- فلفل و سلامتی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: فلفل تند، مزایای فلفل، فلفل، خواص فلفل، فیتوكمیكال‌ها، انواع فلفل، مواد مغذی در فلفل، كپساایسین، كپساایسین و سرطان تعداد بازديد: 619 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز