Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 27 اردیبهشت 1403 - 03:04

20
اردیبهشت
انگور، میوه بهشتی (1)

انگور، میوه بهشتی (1)

یكی از خواص مهم انگور اثر مسهلی آن است. هم چنین دارای خاصیت حفاظت از كلیه و دستگاه روده‌ ای معده‌ ای است.

دكتر محمد حسین صالحی سورمقی

 

 

 

گیاه شناسی

مو، درختچه ای است بالا‌ رونده كه توسط پیچک‌ هایی كه در طول ساقه ایجاد می‌ كند، از درختان و بسیاری از تكیه گاه‌ ها بالا‌  رفته و تا ارتفاع یا شعاع زیادی رشد می‌ كند. ساقه‌ ها گره دار و بر حسب سن گیاه دارای قطرهای مختلف هستند. برگ‌ های مو بزرگ و به طور متناوب به روی ساقه قرار گرفته و دارای ۵ لوب دندانه دار می‌ باشند.

پهنگ برگ دارای دم‌ برگ دراز بوده، كه در سطح بالا‌ یی به رنگ سبز تیره و در سطح زیرین به صورت مات دیده می‌ شود. گل‌ ها كوچک و به صورت گل آذین خوشه می‌ باشند. میوه مو به صورت دسته و گوشت‌ دار است ابتدا سبز رنگ و پس از رسیدن بسته به انواع مختلف به رنگ‌ ها و اندازه‌ های مختلف درآمده و همگی شیرین مزه هستند.

قسمت‌ های مورد استفاده مو عبارتند از: برگ، میوه و هسته آن. در سال‌ های اخیر استفاده از روغن هسته انگور مورد توجه قرار گرفته و از مصرف بالا‌ یی برخوردار شده است.

تاریخچه

برگ انگور در فسیل‌ های مربوط به دوران ماقبل تاریخ دیده شده است. انگور، پیش از ۵۰۰۰ سال قبل از میلا‌ د، بومی‌ آسیای غربی شد و در نوشته‌ های كتب مقدس به آن اشاره گردیده است، هم چنین در نقاشی‌ های مقبره‌ های ۲۳۷۵ سال قبل ازمیلا‌ د به تصویر آمده است.

در حدود سال ۱۶۳۵، پیشگامان یسوعی; انگور اسپانیایی را به مكزیكو آوردند و در محلی كه اكنون رحخسحپ سحذ، نامیده می‌ شود، تاكستان‌ هایی بر پا كردند كه در واقع اولین منطقه كشت انگوردر آمریكاست. نیكلا‌ س كالپپر، در سال ۱۶۵۲، انگور را برای شست و شوی دهان توصیه كرد و در دهه ۵۰، كشت انگور در كالیفرنیا آغاز شد .

الف: آب انگور

تركیبات مهم

آب انگور در بردارنده‌ ۸۰ درصد آب، ۱۶ درصد كربوهیدرات (قندها) و ۷۰ كالری در هر صد گرم است. اسیدهای آلی آن شامل تارتاریک، كربوكسیلیک، مالیک و سیتریک  بوده همچنین ویتامین ث، و نیز مواد معدنی از جمله كروم و پتاسیم در آن گزارش شده است.

حداقل دو آنتوسیانین و فلا‌ونوئیدهای مختلف نیز در آن شناسایی شده كه این اجسام بخصوص در انگور بنفش به وفور یافت شده و از اهمیت خاصی برخوردارند. از دیگر اجسام می‌ توان تانن، پكتین، كولین، اینوزیتول و تركیبات ضداكسیدان را در آب انگور برشمرد.

اثرات مهم

یكی از خواص مهم انگور اثر مسهلی آن است. هم چنین دارای خاصیت حفاظت از كلیه و دستگاه روده‌ ای معده‌ ای است. آب انگور قرمز دارای خاصیت جلوگیری از شكنندگی عروق، جلوگیری از هموروئید و واریس می‌ باشد. از ویژگی‌ های انگور وجود عنصر كروم به میزان قابل توجه در آن است كه به نوعی فاكتور تحمل گلوكز نیز می‌ باشد.

كروم با انسولین باعث سوختن قند در بدن شده و به عنوان عامل كاهش قند خون در افراد دیابتی موثر است.آب انگور در آزمایش‌ های بیرون از بدن، خاصیت ضد ویروس فلج اطفال و ضد ویروس تبخال را از خود نشان داده است، كه در این رابطه تانن‌ های موجود در آن را موثر می‌ دانند.

هم چنین خاصیت ضد میكروبی و ضد سرطانی آن در حیوانات به اثبات رسیده است.آب انگور قرمز می‌ تواند از طریق جلوگیری از لخته شدن خون، از مشكلا‌ ت قلبی – عروقی بكاهد، این اثر را مربوط به وجود فلا‌ ونوئید‌ های موجود در آن می‌ دانند. گرچه آسپرین نیز از لخته شدن خون جلوگیری می‌ كند، ولی مكانیسم آن از طریق خنثی كردن آدرنالین در مواقع ترشح حاصل از استرس است، درصورتی كه فلا‌ ونوئیدهای انگور می‌ توانند به طور دائم از لخته شدن خون جلوگیری كنند...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- انگور، میوه بهشتی- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: آب انگور، ترکیبات انگور، درخت مو، هسته انگور، روغن انگور، برگ انگور، خاصیت انگور تعداد بازديد: 706 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز