تحریریه ماهنامه دنیای سلامت
تربچه
تربچه سرشار از ویتامین C است. بافتی متراكم و طعمی نسبتا شیرین دارد. اگر آن را با مقداری نمك یا شكر بپزید، نرمتر و لطیفتر میشود. تربچه را میتوانید همراه با سبزیجات دیگر پخته و بعد سرخ كنید و همراه با سس سویا میل نمایید.
نخودفرنگی زمستانی
یك نوع سبزی بسیار كم كالری، سرشار از ویتامین C و K است كه بافتی متراكم و طعمی دلچسب دارد و در ماكارانی نیز بسیار خوشطعمتر میشود. فقط باید به خاطر داشته باشید كه نخودفرنگی زمستانی را نمیتوان بیشتر از چند روز در یخچال نگهداری كرد؛ بنابراین بعد از خرید آن را كمی بپزید و سپس در فریزر نگهداری كنید.
ریواس
این سبزی دارای ساقهای با طعم ترش و تند بوده و در فصل زمستان رونق بیشتری دارد. ریواس با شكر و عسل و برخی آب میوهها شیرین شده و خاصیت اسیدی آن متعادل میشود. این سبزی كم كالری سرشار از ویتامین C، A و كلسیم است.
كنگر فرنگی
كنگر فرنگی در اوایل زمستان و اوایل بهار عرضه میشود؛ اما میتوان آن را به صورت كنسرو نیز تهیه كرد. این سبزی به طور طبیعی خوشطعم و لذیذ، سرشار از فیبر، ویتامین C و فولیت است و همانطور كه میدانید، فولیتها كمك بسیاری به تولید سلولهای جدید در بدن میكنند.
كلم پیچ
نوعی سبزی خوشمزه زمستانی است كه طعم آن وقتی كه سرما در داخل خاك نفوذ میكند، شیرینتر میشود. كلم پیچ را یكی از غذاهای فوقالعاده میدانند؛ چرا كه سرشار از ویتامینهای C, A, K حتی مقداری كلسیم میباشد.
پرتقال خونی
از مركبات طعمدار (معمولا ترش) است كه در سالادهای زمستانی، دسرها و نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرد. مثل پرتقال معمولی سرشار از ویتامین C و فیبر فراوان است. رنگ قرمز تیره آن، زیبایی خاصی دارد و میتواند در مهمانیها و جشنها جلوه بیشتری به میز غذا و دسرتان بدهد.
كلم برگ
یك فنجان از این سبزی برگدار، 100 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K را تامین میكند. كلم سرشار از ویتامین C و فیبر نیز میباشد و مانند بسیاری از سبزیجات حاوی فیتو نوترینت است كه به طور طبیعی موجب دفع سموم از بدن میشود.
شاه بلوط
خوردن میوه شاه بلوط (بلوط) در روزهای تعطیل زمستان، بسیار لذتبخش است. این میوه فقط در یك زمان بسیار محدود در فصل زمستان وجود دارد و سرشار از ویتامین C است.خرمالو
خرمالو
این میوه شیرین، بافت منحصر به فردی دارد كه معمولا خمیری و سفت و سرشار از ویتامین C و فیبر است. خرمالوی تند (گس) در سالاد كاربرد زیادی دارد.
قره قاط
در برخی فرهنگها در روز شكرگزاری از این میوه ترشمزه استفاده میشود. قرهقاط واقعا طعم خوبی دارد، بسیار سالم است و ارزش غذایی آن بالاست. این میوه نه تنها خطر ابتلا به برخی عفونتها را بسیار كاهش میدهد؛ بلكه سرشار از ویتامین C و چربی خوب یا HDL نیز هست.