حبیب احمدی
مصرف این میوه به علت كالری كم برای افرادی كه به دنبال كاهش وزن هستند، مناسب میباشد. قند این میوه از پرتقال كمتر است.
گریپفروت پاككننده بدن از مواد سمی است و این مواد را به سرعت دفع میكند. به همین دلیل در زمان مصرف این میوه (به علت دفع مواد زاید)، امكان ابتلا به اسهال وجود دارد.
این میوه داروی خواب است، خوردن یك عدد گریپفروت و یا نوشیدن آب آن موجب خوابی خوش و سنگین میشود.
گریپفروت ضد سرماخوردگی است و تب را پایین میآورد.
این میوه به دلیل ترش بودن، ترشح اسید معده را بیشتر میكند، پس باید آن را قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریك و غذا را زودتر هضم كند.
كسانی كه كلیه، مثانه و كیسه صفرایشان سنگ تولید میكند، حتما باید از این میوه مصرف كنند، زیرا از تشكیل سنگ جلوگیری میكند.
مهمترین كاربرد آن برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است، این میوه شفابخش قلب میباشد، زیرا كلسترول را پایین میآورد و رگها را از وجود چربیها و مواد رسوبكرده پاك میكند و پیشرفت تصلب شرایین را متوقف میسازد.
گریپفروت و به خصوص پوست آن حاوی ماده ضد سرطان است.
هسته این میوه خاصیت میكروبكشی، ضد قارچ و ضد مخمر دارد.
بر طبق گزارشها، آب گریپفروت با بسیاری از داروها تداخل دارد. آب آن مهاركننده سیستم سیتوكروم P450 3A4 رودهای میباشد. در نتیجه موجب افزایش سطح سرمی داروهایی كه به طور عمده توسط این آنزیمها متابولیزه (تجزیه) و دفع میگردند، میشود.
با توجه به موارد ذكرشده مهمترین اقدام جهت پیشگیری از بروز عوارض ناشی از مصرف همزمان آب گریپفروت و داروها، مطلع كردن بیماران از احتمال بروز این تداخلات است.
بر اساس نتایج آزمایشی كه در سمپوزیوم «منافع مركبات برای سلامتی» در جلسه ملی انجمن شیمی آمریكا در سال 2004 ارائه شد، تیمی از دانشگاه «هاوایی» گزارش دادند كه: نوشیدن آب این میوه میتواند احتمال سرطان ناشی از مصرف سیگار را كاهش دهد.
عصاره این میوه باعث بهبود زخم معده میشود. دانههای این میوه دارای مواد مغذی آنتیاكسیدان هستند و میتوانند دستگاه گوارش را حفظ كنند. همچنین عصاره دانه گریپفروت تأثیر ضدباكتریایی دارد.