ندا پیلهور
گیلاس
بر طبق آخرین و بهترین اخبار به دست آمده مشخص گردیده كه گیلاسها منبع غنی آنتیاكسیدانها هستند. برای اینكه ارزش این گیاه را بدانیم كافی است بگوییم تمام قسمتهای این میوه یعنی گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه آن در طب و صنعت استعمال دارد.
همه ما از مصرف گیلاس تازه در یك روز گرم تابستانی لذت میبریم. این میوه دارای چربی كم و فیبر زیاد است و اگر شما درمان گیاهی را قبول داشته باشید، بدانید كه گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی كنترل میشود و همچنین مانند یك عامل تخلیه و زهكشی در مجاری ادرار و لولههای هاضمه كار میكند و سنگها را از بین میبرد و مصرف آن (در حد مناسب) به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه میشود، زیرا میوهای است كه نشاسته كمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیانبار نیست (البته اگر به میزان توصیهشده توسط متخصص تغذیه مصرف شود).
گیلاس همچنین مسكن اعصاب بوده، ملین است، خون را پاك و معده را تمیز میكند. جوشانده دم گیلاس نیز برای دفع سنگهای مثانه و تمیز كردن مجاری ادرار در طب تجربی مصرف میشود. گیلاس كلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراكی بالایی دارد و از ویتامین C بالایی برخوردار است.
آلبالو
آلبالو قدرت ضدعفونیكننده قوی رودهها را دارا بوده و به درمان كمخونی، تصلب شرایین، خستگی، دیابت، نارسایی كبد، آرتریت (درد و التهاب مفاصل)، نقرس و حالت تهوع كمك میكند. آلبالو و دم آن ادرار را زیاد كرده، عطش را كاهش میدهد، اشتها را زیاد میكند و برای معده نیز مفید است، مصرف آن برای دفع سنگ كلیه و مثانه و رفع مشكل سنگ كیسه صفرا توصیه میشود.
آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن اعصاب را آرامش میدهد و ملین خوبی است، هر چند مفیدتر از گیلاس است، اما نباید در مصرف آن زیادهروی كرد. شربت یا مربای آلبالو در معالجه بیماریهای تبدار مؤثر است. آب آلبالو منبع غنی از آهن میباشد.
آلبالو میوه آنتیاكسیدان
آلبالو از جمله غذاهایی است كه دارای 3 ماده مغذی بتاكاروتن، ویتامین C و ویتامین E است كه اغلب به عنوان آنتیاكسیدان به كار میروند. غذاهای حاوی آنتیاكسیدان، با سرطان مقابله میكنند. همچنین در زنان، مصرف غذاهای با آنتیاكسیدان بالا باعث میگردد كه خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم به نصف كاهش پیدا كند. همین طور آنتیاكسیدانها در جلوگیری از به هم چسبیدن گلبولهای قرمز كه باعث به وجود آمدن گرفتگی عروق قلب میگردد، نقش مؤثری دارند.
كاهش دردهای عضلانی با نوشیدن آب آلبالو
نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش كردن میتواند درد حاصل از كشیدگی ماهیچهها را تسكین دهد؛ طی تحقیقی معلوم شد در میان افرادی كه پس از ورزش آب آلبالو مصرف میكردند، تنها 4 درصد دچار ضعف عضلانی شدند.