دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
در طب چینی از برنج برای درمان اختلالات سیستم عصبی نظیر افسردگی استفاده میشود.
همچنین برای درمان ناراحتیهای معده و در موارد اسهال تجویز میشود.
در طب چینی از برنج جوانه زده شده برای تقویت اشتها و افزایش قابلیت هضم غذا استفاده میكنند.
فواید خاص برنج قهوهای
برنج قهوهای و كمبود انرژی
هضم و جذب کربوهیدرات موجود در برنج نسبتا سریع صورت میگیرد.
در نتیجه برنج، غذای مناسبی برای جبران سریع انرژی مصرف شده به دنبال فعالیت فیزیكی است.
همچنین برنج قهوهای حاوی منگنز است كه برای حفظ قدرت عضلانی و سنتز پروتئین ضروری است.
برنج قهوهای و سرطان كولون
سبوس برنج به تشكیل مدفوع و ایجاد انقباضات عضلانی دیواره روده كمك میكند و در نتیجه مواد سرطانزای موجود در مدفوع زمان كمتری برای ایجاد تغییرات سرطانی در دیواره كولون خواهند داشت.
از این رو گفته میشود برنج قهوهای خطر ابتلا به سرطان كولون را كاهش میدهد.
برنج قهوهای و اختلالات عصبی و متابولیك
ویتامین B موجود در غلات به حفظ ساختار و عملكرد مناسب سیستم عصبی كمك میكند.
ضمنا وجود ویتامین B، برای تبدیل قند خون به انرژی داخل سلولی ضروری است.
برنج قهوهای و فشار خون بالا
برنج قهوهای دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است که برای حفظ تعادل آب و پایین نگه داشتن فشار خون ضروری است.
از طرف دیگر چون برنج فاقد سدیم است افراد مبتلا به فشار خون بالا میتوانند بدون نگرانی از برنج بدون نمك استفاده كنند.
برنج قهوهای و سطح بالای كلسترول خون
روغن حاصل از سبوس برنج حاوی موادی به نام اوریزانول است كه باعث كاهش جذب و سنتز كلسترول میشوند.
برنج قهوهای و بیماری سلیاک
از آنجا كه برنج فاقد پروتئین گلوتن است منع غذایی بسیار مناسبی برای افراد مبتلا به سلیاک است.
برنج به ندرت باعث بروز واكنشهای آلرژیك در افراد میگردد، از اینرو معمولا غذای پایه بسیاری از رژیمهای حذفی است.