انواع مختلف برنج دانه متوسط
برنج پایلا
برنج پائلا را برنج اسپانیایی نیز مینامند. اندازه متوسطی دارد و دو نوع مهم به نامهای گرانزا و اِلنكا دارد.
برنج ریسوتو
برنج ریسوتو میتواند مقدار زیادی آب را جذب كند بدون آنكه خمیر شود. بهترین برنجهای ریسوتو در ایتالیا تولید میشوند و از آنها برای تهیه غذای سنتی ایتالیائی (ریسوتو) استفاده میشود. برنج ریسوتو نیز دو رنگ قهوهای و سفید دارد. برنج ریسوتو به رنگ قهوهای، فیبر و مواد غذایی بیشتری دارد و بیشتر از نوع سفید آن بافت خامه مانند دارد.
انواع مختلف برنج دانه كوتاه
سوشی
سوشی را با نامهای مختلف میشناسند. تیك نوع برنج چسبنده كه طعم نبستاً شیرینی دارد. این برنج محبوب چینیهاست. در بسیاری كشورها آن را به نام برنج شیرین میشناسند ولی طعم آن فقط كمی شیرین است ولی چسبندگی بسیار زیادی دارد. از این برنج در ژاپن و چین برای تهیه سوشی و برخی سالادها استفاده میشود. 1 فنجان پُر از برنج سوشی معادل 2 فنجان پُر برنج پخته شده سوشی است.
برنج قهوهای
برنج قهوهای بعد از پخت بافتی جویدنی و نرم پیدا میكند و طعم آجیل مانند دارد. برنج قهوهای را برنج «تمام غلات» نیز مینامند. برنج قهوهای سرشار از فیبر و مواد مغذی دیگر است. بنابراین انتخاب یك ماده غذایی سرشار از مواد مغذی با رنگ قهوهای بسیار بهتر است این برنج سرشار از ویتامین است ولی با وجود تمام مزایا و خواصش از این برنج به میزان اندك استفاده میشود.
این برنج دانههای كشیده و بلندی دارد ولی به هنگام پخت نرم نمیشود. زمان مورد نیاز برای پخت برنج قهوهای حدود دو برابر برنج سفید است (40 دقیقه) و در ضمن بسیار سریعتر از برنج سفید فاسد میشود.
برنج وارونه
به این برنج، برنج نیمه پخته نیز میگویند. این برنج قبل از مرحله جدا كردن سبوس، بخار داده میشود. در این مرحله فرایند بخار دادن برنج باعث جذب مواد مغذی بیشتر از سبوس برنج میشود. در واقع برنج وارونه چیزی مابین برنج قهوهای و برنج سفید است هم از نظر پخت و هم از نظر مواد مغذی و برعكس برنج قهوهای بعد از پخت بسیار نرم میشود. در ضمن بسیار سریعتر هم پخته میشود.
برنج فوری
به این برنج، برنج از قبل پخته شده نیز میگویند. این برنج ابتدا پخته میشود و بعد آب آن را جذب میكنند تا خشك شود و در مرحله دوم پخت مصرفكنندگان برای مدت زمان بسیار كوتاهتری آن را میپزند. پخت آن حدود 4-5 دقیقه طول میكشد. قیمت آن كمی سنگین است و معمولاً بافت خشكی دارد. طعم ملایم و شیرینی دارد.
برنج وحشی
به این برنج، برنج هندی هم میگویند. در واقع آنرا نمیتوان برنج نامید، چرا كه بیشتر شبیه «دانه علف» است. در مقایسه با برنج، برنج وحشی، حاوی پروتئین بسیار بیشتری است و همچنین مواد مغذی بیشتری نیز دارد. طعم آجیلی دارد. مدت زمان پخت آن 50-60 دقیقه است یعنی از سایر انواع برنجها دیرپزتر است.
ویژگیهای اصلی برنجها
برنج باسماتی، برنجی است كه اصلاً حالت چسبندگی ندارد و در دامنههای كوههای هیمالیا كشت میشود. بسیاری آنرا بهترین و با كیفیتترین برنج دنیا میدانند و به همین دلیل به آن لقبهایی مثل «مروارید خوش عطر» میدهند.
برنج جاسمین، بعد از پخت بویی شبیه بوی یاسمن میدهد. كمی چسبنده است (البته در مقایسه با برنج باسماتی) و در تایلند تولید میشود.
برنج سیاه، به هنگام پخت رنگی بنفش مانند به خود میگیرد. طعم آن آجیلی است و سرشار از فیبر و آهن است.
برنج قهوهای، حاوی مقدار اندكی كَلسِمیك است و به خاطر از دست ندادن ویتامینها و املاح موجود در آن، حاوی ویتامینهای بیشتری است، فقط پخت آن كمی طول میكشد.
برنج سفید، بیشتر از سایر برنجها مورد استفاده قرار میگیرد. برای آنكه سفید شود، سبوس و سایر جرمهای اطراف آن كاملاً گرفته میشوند. این برنج بعد از پخت نرم و خوش طعم میشود ولی خواص مغذی كمتری دارد.
برنج وحشی، در واقع نوعی برنج علفی است كه ساقه بلندی دارد و در داخل آب رشد میكند.
برای خواندن بخش اول -برنج و انواع آن- اینجا کلیک کنید.