Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 6 دی 1404 - 22:28

6
دی
خوبی‌ها و بدی‌های کره بادام‌زمینی

خوبی‌ها و بدی‌های کره بادام‌زمینی

کره بادام‌زمینی فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد؛ چون سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین است. با این حال، برای همه مناسب نیست و مصرف زیاد آن توصیه نمی‌شود.

به قلم : شکوفه قاسمی ؛ کارشناس ارشد صنایع غذایی ؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

تحریریه زندگی آنلاین : کره بادام‌زمینی فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد؛ چون سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین است. با این حال، برای همه مناسب نیست و مصرف زیاد آن توصیه نمی‌شود.

 

خواص کره بادام‌زمینی

منبع خوب پروتئین است

بخش قابل‌توجهی از خواص کره بادام‌زمینی برای کودکان و بزرگسالان به درشت‌مغذی‌ها به خصوص پروتئین موجود در آن مربوط می‌شود. پروتئین در ترمیم بافت‌های بدن و عضله‌سازی نقش دارد. همچنین می‌تواند به رشد کودکان کمک کند.

۱۰۰ گرم کره بادام‌زمینی حاوی موارد زیر است:

کربوهیدرات: ۲۲ گرم که پنج گرم آن فیبر است.

پروتئین: 5/22 گرم که در مقایسه با سایر غذاهای گیاهی بسیار زیاد است.

چربی: ۵۱ گرم که حدود ۷۲ درصد کالری کره بادام‌زمینی را تشکیل می‌دهد.

نسبتا غنی از ویتامین و مواد معدنی است.

کره بادام‌زمینی یک ماده غذایی نسبتا مغذی محسوب می‌شود؛ به طوری که ۱۰۰ گرم آن ویتامین‌ها و مواد معدنی زیر را در اختیار بدن قرار می‌دهد:

 

ویتامین E یا توکوفرول: ۶۰ درصد نیاز روزانه بدن

ویتامین B3‌ یا نیاسین: ۸۴ درصد نیاز روزانه بدن

ویتامین B6‌ یا پیریدوکسین: ۲۹ درصد نیاز روزانه بدن

ویتامین B9‌ یا فولات: ۱۸ درصد نیاز روزانه بدن

منیزیم: ۳۷ درصد نیاز روزانه بدن

مس: ۵۶ درصد نیاز روزانه بدن

منگنز: ۶۵ درصد نیاز روزانه بدن

 

برای بدنسازان گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

کره بادام‌زمینی یک گزینه عالی برای تامین پروتئین برای ورزشکاران و افرادی است که به‌دنبال افزایش حجم عضلانی هستند. پروتئین موجود در آن به بازسازی و رشد عضلات کمک می‌کند. برای دریافت بهترین نتیجه و بیشترین میزان پروتئین کره بادام‌زمینی، پیشنهاد می‌کنیم آن را همراه با کربوهیدرات‌های سالم مثل نان سبوس‌دار یا موز مصرف کنید.

بسیاری از بدنسازان و ورزشکاران به دلایل مختلف کره بادام‌زمینی را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهند. انرژی مورد نیاز بدن بسته به سن، جنسیت و سطح فعالیت بدنی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. هر چقدر سطح فعالیت بدنی بالاتر باشد، بدن در طول روز به انرژی بیشتری نیاز دارد. کره بادام‌زمینی به دلیل کالری بالایی که دارد، می‌تواند انرژی مورد نیاز ورزشکاران را تامین کند.

این ماده غذایی همچنین حاوی پروتئین است که به ساخت و ترمیم عضلات کمک می‌کند. استفاده از نان سبوس‌دار همراه با کره بادام‌زمینی می‌تواند خواص این ماده غذایی را بهبود بخشد. چون نان سبوس‌دار حاوی اسید آمینه متیونین است که در کره بادام‌زمینی وجود ندارد.

 

از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند.

از خواص کره بادام‌زمینی برای پوست می‌توان به پیشگیری از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد اشاره کرد. رادیکال‌های آزاد ترکیبات مضری هستند که روی پوست چین‌وچروک ایجاد می‌کنند. کره بادام‌زمینی به دلیل داشتن ویتامین E که یک نوع آنتی‌اکسیدان است، می‌تواند این ترکیبات مضر را از بین ببرد و از پوست در برابر پیری زودرس محافظت کند.

 

تقویت عملکرد مغز

کره بادام‌زمینی حاوی ویتامین E، نیاسین و منیزیم است که به بهبود عملکرد مغز، حافظه و کاهش خطر بیماری‌های عصبی مثل آلزایمر کمک می‌کند. برای تقویت حافظه کره بادام‌زمینی را همراه با گردو یا تخمه کدو مصرف کنید.

 

بهبود سلامت استخوان‌ها

وجود مواد معدنی مثل منیزیم، فسفر و کلسیم در کره بادام‌زمینی، به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی‌استخوان کمک می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم برای جذب بهتر کلسیم، همراه با منبعی از ویتامین D (مثل شیر) مصرف شود.

 

 

خواص کره بادام زمینی در دوران قاعدگی

کره بادام‌زمینی به دلیل خاصیت ضد التهابی، آنتی‌اکسیدانی و تنظیم‌کننده هورمو‌ن‌های زنانه در خانم‌ها، برای تنظیم و کاهش دردهای قاعدگی بسیار مفید و موثر است. همچنین فولات موجود در آن برای بهبود علائم ناشی از آن بسیار کاربرد دارد. در آخر انرژی بسیار بالایی که دارد باعث می‌گردد شادابی خانم‌ها در زمان عادت ماهیانه حفظ شود.

 

حمایت از سلامت قلب

یکی از مهم‌ترین مزایای سلامتی مصرف کره بادام‌زمینی، تاثیر مثبت آن بر سلامت قلب است. از آنجایی که کره بادام‌زمینی سرشار از چربی‌های سالم مانند چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع است، به کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) که اغلب «کلسترول بد» نامیده می‌شود، کمک می‌کند.

با این حال، گنجاندن کره بادام‌زمینی در رژیم غذایی می‌تواند به حفظ سطح کلسترول سالم کمک کند. علاوه بر این، وجود چربی‌های سالم برای قلب از سلامت قلبی عروقی حمایت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می‌دهد.

 

چاقی صورت

کره بادام زمینی به خاطر داشتن ویتامین E و البته اسید‌آمینه می‌تواند نقش موثری در چاقی صورت داشته باشد، هر چند تحقیقات کاملی در این خصوص صورت نگرفته که بتواند آن را اثبات کند.

 

عوارض و خطرات مصرف کره بادام‌ زمینی

 بادام‌زمینی و سایر مغزیجات از رایج‌ترین آلرژن‌های غذایی هستند. کسانی که به بادام‌زمینی حساسیت دارند، باید از مصرف کره بادام‌زمینی هم خودداری کنند.

 بسیاری از برندهای کره بادام‌زمینی دارای شکر افزوده، روغن‌های ناسالم و مواد نگه‌دارنده تولید می‌کنند که ارزش غذایی نسبتا پایینی دارند. کالری کره بادام‌زمینی شرکتی هم نسبت به نمونه‌های طبیعی بسیار بیشتر است و در طولانی‌مدت مشکلاتی مثل چاقی را ایجاد می‌کند. در این حالت توصیه می‌کنیم از کره بادام‌زمینی طبیعی که فقط از بادام‌زمینی آسیاب‌شده تشکیل شده، استفاده کنید.

 با وجود تمام فواید، میزان چربی کره بادام‌زمینی نسبتا زیاد است و کالری بالایی دارد؛ به همین دلیل هم مصرف زیاد آن باعث افزایش وزن و مشکلات گوارشی می‌شود. بسیاری از متخصصان تغذیه اعتقاد دارند میزان مناسب مصرف این خوراکی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری در روز است.

تعداد بازديد: 35 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز