محققان اسپانیایی در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند پیروی از رژیم غذایی سرشار از محصولات گیاهی خطر ابتلا به اختلالات شناختی و زوال عقل را در سالمندان کاهش میدهد.
به گزارش خبرآنلاین، محققان طی این مطالعه رابطه بین متابولیسم اجزای رژیم غذایی، میکروبیوتای روده، متابولیسم درونی و اختلال شناختی را تجزیه و تحلیل کردند. "میریا اوپری ساردا"(Mireia Urpí-Sardà) محقق این مطالعه گفت: آنچه ما در این مطالعه گروهی تجزیه و تحلیل کردیم، نقش تعدیل کننده رژیم غذایی در خطر ابتلا به اختلالات شناختی بود. یافتههای ما نشان میدهد ارتباط معناداری بین این فرآیندها و متابولیتهای خاص وجود دارد.
در علم بیوشیمی مواد شرکتکننده در متابولیسم یا سوخت و ساز سلولی را متابولیت(Metabolite) مینامند. در واقع متابولیتها ترکیبات واسطه یا محصول سوخت و ساز سلول زنده هستند و معمولا اشاره به مولکولهای کوچک شرکتکننده در سوخت و ساز سلولی دارد.
نتایج نشان میدهد که ارتباط محافظتی بین متابولیتهای مشتق شده از کاکائو، قهوه، قارچ، متابولیسم میکروبی غذاهای غنی از پلی فنل(سیب، کاکائو، چای سبز، بلوبری، پرتقال وانار) و اختلالات شناختی در سالمندان وجود دارد.
"کریستینا آندرس لاکووا"(Cristina Andrés-Lacueva)از دیگر محققان مطالعه گفت: مصرف بیشتر میوه، سبزیجات و غذاهای گیاهی، پلیفنلها و سایر ترکیبات زیست فعال میتواند به کاهش خطر زوال شناختی ناشی از افزایش سن کمک کند.