از دیدگاه طب سنتی دو اصطلاح لحمی و شحمی در توصیف نوع چاقی بکار میرود. چاقی لحمی یعنی چاقی عضلانی و گوشتی و چاقی شحمی یعنی چاقی که در اثر تجمع چربی ایجاد میشود.
دکتر زهرا سرباز حسینی، پزشک متخصص طب سنتی در گفت و گو با خبر آنلاین می گوید: معمولا چاقی، ناشی از افزایش رطوبت در بدن است که این رطوبت میتواند همراه با گرمی یا سردی باشد. چاقی گرم، لحمی و چاقی سرد، شحمی نام میگیرد.
نشانههای چاقی لحمی و شحمی
در چاقی لحمی یا عضلانی، اعضای بدن درشت، دست و پا و عرض شانهها بزرگ، مفاصل برآمده، بافت بدن عضلانی و متراکم، رنگ پوست سرخ و سفید، موها تیره، بدن گرم و علاقه فرد بیشتر به هوا و غذاهای خنک است. اما برعکس در چاقی شحمی، مزاج بدن سرد و تر و علاقه فرد به هوا و خوراکیهای گرم بیشتر است. قفسه سینه، مفاصل و دست و پاها کوچک، موها لخت و روشن و رنگ پوست بسیار سفید است. البته ممکن است فرد گرم مزاجی به دلیل سبک زندگی نادرست، دچار غلبه سردی و تری به خصوص در نواحی سیستم گوارش یعنی شکم و پهلوها شود.
بیشتربخوانید:
خوراکی های که وزنتان را اضافه کنند
بخور نخورهای لحمیها و شحمیها
فرد با هر نوع چاقی برای اصلاح شرایط خود باید آداب کلی تغذیه را رعایت کند. دکتر سرباز حسینی می گوید: در چاقی لحمی این افراد باید از مصرف غذاهای با مزاج گرم و تر پرهیز کرده و بیشتر غذاهای سرد و خشک مصرف کنند. از مصرف گوشت به خصوص گوشت گوسفند، گندم، نخود، لوبیا، هویج، انگور، توت، انجیر، گلابی، گیلاس، خربزه، طالبی، موز، آناناس، بادام و کنجد اجتناب کنند و توصیه به استفاده از گوشت بز، عدس، باقلا، کشک، پنیر، گشنیز، میوههای ترش مثل انار، آلبالو، تمبرهندی، لیموترش، نارنج، غوره و سماق است.