متخصصان تغذیه و سلامت تاکید دارند همه افراد باید روزانه مقدار مناسبی پروتئین دریافت کنند.
به گزارش ایسنا، «ترزا فانگ»، متخصص و پروفسور تغذیه در دانشگاه سیمونز میگوید در حال حاضر با همین تغذیه معمولی بیش از مقدار مورد نیاز پروتئین دریافت میکنیم.
متخصصان تاکید میکنند که دریافت پروتئین بیش از حد ممکن است به کلیهها فشار وارد کند. این متخصصان میگویند: این بهخصوص برای افرادی که بیماری کلیوی، دیابت یا کمآبی مزمن دارند مضر است. زیرا کلیهها نمیتوانند سطوح بالای پروتئین را متابولیسم و جذب کنند و همین امر آسیبی دائمی در پی خواهد داشت. اما با وجود این خطرات، رژیمهای غذایی با پروتئین بالا باز هم بسیار محبوب هستند.
شورای بینالمللی اطلاعات غذا در سال ۲۰۲۴ در مورد عادت غذایی آمریکاییها نظرسنجی انجام داد که در آن ۷۱ درصد گفته بودند که میخواهند پروتئین مصرفیشان را افزایش دهند. این آمار در سال ۲۰۲۳ حدود ۶۷ درصد و در سال ۲۰۲۲ فقط ۵۲ درصد بود. یک پنجم پاسخدهندگان هم گفته بودند که رژیم غذایی حاوی پروتئین بالا را بیش از رژیم غذای گیاهخواری، گیاهخواری مطلق و بدون گلوتن دنبال میکنند.
تاپولیتی همچنین تاکید میکند که توانایی بدن برای متابولیسم و جذب پروتئین محدود است، بنابراین این طور نیست که ورزشکاری بتواند با مصرف زیاد پروتئین عضلهسازی کند. بدیهی است که تمرین با وزنه در کنار مصرف پروتئین عضلهسازی را به دنبال خواهد داشت.
متخصصان تغذیه میگویند مرغ، بوقلمون، ماهی، تخممرغ، گوشت بدون چربی، حبوبات، آجیل، دانهها، تخممرغ و ماست یونانی از پروتئین سرشارند. همچنین انتخاب دقیق مکملها به افراد کمک میکند تا پروتئین کافی دریافت کنند. با این حال غذاهای کامل همواره اولویت دارند، زیرا مواد مغذی کلیدی دیگری هم دارند.
در مجموع افراد میبایست خوب فکر کنند و پیش از شروع هر رژیم غذایی خاص به پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه کنند تا او سابقه پزشکیشان را برای تعیین یک الگوی تغذیهای سالم و سودمند ارزیابی کند.