بر اساس مطالعهای تازه، اکنون شواهدی وجود دارند که نشان میدهند کسانی که شام را زودتر صرف میکنند، ممکن است برای مدت زمانی طولانیتر زندگی کنند.
این پژوهش روی جمعیت لاکوئیلا، استانی در منطقه آبروزو در ایتالیا، صورت گرفته است. این منطقه دارای جمعیت بالایی از افراد مسن (بین ۹۰ تا ۹۹ ساله) و افراد ۱۰۰ ساله است. در این پژوهش ۶۸ فرد ۹۰ ساله تا صد ساله مورد بررسی قرار گرفتهاند. پژوهشگران دریافتند که آنان زودتر از سایرین معمولا در حدود ساعت ۷:۱۵ عصر هر شب شام خوردهاند.
پس از کاوش در یافتههای پژوهشگران، آنان هم چنین خاطرنشان کردند که این گروه از رژیم غذایی حاوی کالری فشردهای پیروی میکردند. (آنان از زمان شام تا ناهار روز بعد به مدت ۱۷.۵ ساعت کالری کمی دریافت میکردند.)
به طور کلی پاسخدهندگان در نظرسنجی مقادیر زیادی غلات، سبزیجات، میوهها و حبوبات مصرف میکردند. در مقابل مقادیر کم گوشت، گوشت فرآوریشده و تخم مرغ و مقدار کمی شیرینی مصرف میکردند. آنها همچنین فعالیت بدنی خود را با کار در زمینهایشان ادامه داده بودند.
پژوهشگران این بررسی افزودهاند: «نتایج ما اهمیت کاهش روزانه محدودیت کالری، ممانعت از استرس پس از غذای شبانه و بهینهسازی پاسخ متابولیک مرتبط با مصرف زیاد غذاهای گیاهی و فعالیت بدنی برای طول عمر صد سالههای آبروزو را تایید میکند.»
بیشتربخوانید:
چرا نباید شب ها برنج و ماکارونی مصرف کنیم؟
برای تهیه وعده های غذایی چه مواردی را باید مد نظر قرار داد ؟