به گزارش سایت بدون، همه ما آنها را مصرف میکنیم، بی آن که مشکلی پیش بیاید، اما خطرناکتر از آن چیزی هستند که تصور میشود. باید تغییرات در رژیم غذایی خود را شروع کنید.
خطرها چیست؟ خب، بعضی از این غذاها منجر به مشکلات فشار خون بالا، میزان کلسترول بالا، بیماری قلبی، دیابت، آلزایمر و حتی در موارد بدتر سرطان میشود. چاقی، اضطراب و افسردگی نیز مشکلات معمولی است که با آن روبرو میشوند.
بنابراین، در اینجا لیستی از ۱۸ غذا که به آرامی شما را میکشند معرفی میشود. سعی کنید آنها را نخورید و یا مصرف آن را تا آنجا که میتوانید محدود کنید.
۱۸. نمک
نمک نقش مهمی در تنظیم فشار خون ما دارد. اگر در مواد غذایی خود بیش از حد نمک بریزید. منجر به فشار خون بالا میشود و خطر بروز بیماری قلبی عروقی را افزایش میدهد که یکی از علل مهم مرگ و میر در جهان است. اما شما نیازی به قطع نمک ندارید، زیرا بدن شما به آن نیاز دارد، فقط مقدار مصرفی خود را محدود کرده و میزان سدیم در غذاهای خود را کنترل کنید. ۳.۷۵ گرم سدیم در روز یک مقدار کافی و ایمن است. بیش از ۶ گرم سدیم، شروع مشکلات جدی سلامتی است.
۱۷. آبمیوههای تجاری
شما هم باید بی اعتماد باشید به آن چیزی که روی پاکت آبمیوههای تجاری نوشته میشود مبنی بر این که تهیه شده از ۱۰۰ درصد میوه طبیعی، در واقع آب میوه تجاری محصولی است که اغلب حاوی مقادیر زیادی از شکر افزوده، رنگهای خوراکی و مواد نگهدارنده است و میتواند بخش زیادی از مواد مغذی خود را در طی مراحل پاستوریزه کردن از دست بدهد. پ بهترین کار این است که از یک آبمیوه فروشی مورد اعتماد در نزدیکی خودتان، آبمیوه بخرید یا این خودتان در خانه آبمیوه بگیرید.
۱۶. غلات صبحانه
آن رنگهای شاد در درون بسته بندی زیبا شاید از نظر بازاریابی زیبا باشند، اما از نظر سلامتی با یک مجموعه خطرناک مواجه هستیم، مجموعهای از قند زیاد، رنگهای صنعتی و مواد نگه دارند که در بلند مدت بسیار میتواند برای بدن ضرر داشته باشد، به جای آن میتوان از میوههای طبیعی خشک شده یا گوشتهای خشک شده استفاده کرد.
۱۵. گندم
گندم حاوی یک کربوهیدرات است که به طور ناگهانی و به میزان زیاد قند خون شما را افزایش میدهد. این باعث تولید انسولین و افزایش وزن میشود. با گذشت زمان، پانکراس شما بیش از حد کار خواهد کرد و شما به انسولین مقاوم میشوید و پس از آن شما خطر دیابت در راه است و همچنین سطح قند خون بالا باعث تولید ترکیباتی میشود که سرعت فرایند پیری را افزایش میدهد و به پوست شما چروک داده میشود؛ بنابراین شما سریعتر پیر میشوید و مستعد ابتلا به دیابت که خود یک مسئله بزرگ است.
۱۴. فست فودها
فست فودها طعم خوبی دارند! نسبتا ارزان هستند و همه جا! اما به این فکر کنید که چه چیزی باعث میشود طعم آنها خوب باشد؟ این همان چیزهایی است که شما را آهسته میکشند: چربی ترانس، شکر، نمک، مواد نگهدارنده، افزودنی ها، رنگها و سایر مواد شیمیایی که باعث ابهترشدن ظاهر و طعم این غذاها میشود. فست فود میتواند خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، اختلالات خلقی، افزایش وزن، اختلالات متابولیکی و ... را افزایش دهد؛ بنابراین حداقل تلاش کنید که کمتر مصرف کنید.
۱۳. گوشت کبابی (باربیکیو)
درست است که هیچ کس نمیتواند از بوی کباب بگذرد، اما لااقل محدودش کنید.
مواد شیمیایی که در طی فرآیند وارد گوشت میشوند با خطر ابتلا به سرطان پانکراس و سرطان پستان مرتبط هستند. اما اگر شما نمیتوانید مقاومت کنید، برای کم شدن ریسک سرطان از رزماری استفاده کنید.
۱۲. لبنیات
شیر اولین غذایی است که ما میخوریم وقتی وارد این دنیا میشویم. اما شیر مادر بسیار متفاوت از شیر مادر گاو است. علاوه بر این، با افزایش سن، لاکتوز برای بدن انسان خطرناک میشود/محصولات لبنی با جذب کم مواد مغذی، میگرن، آرتریت، سرطان، آلرژی و آسم مرتبط هستند؛ بنابراین دوباره، این ترفندهای بازاریابی هوشمندانه را فراموش کنید. شیرنارگیل و شیربادام هم همین است، باید به اندازه مصرف کرد.
۱۱. نان سفید، آرد تصفیه شده
همه شما میگویید که غلات خوب هستند، پس نان هم باید خوب باشد؟ نه وقتی اگر نان سفید نان از آرد تصفیه شده باشد. آرد سفید از تمام فیبرهای غذا، مواد معدنی و ویتامینها تصفیه شده و چیزی که شما دریافت میکنید مخلوط دانه با مواد شیمیایی است که برای رسیدن به رنگ سفید زیبا استفاده میشود. اما در پشت آن خطر ابتلا به افزایش وزن، آسیب تیروئید و آسیب اندام وجود دارد. جایگزین؟ تمام دانه را بچرخان و همه را آسیاب کن!
۱۰. شیرین کنندههای مصنوعی
اینها همانند شکر هستند. در حقیقت، آنها حتی بدترند. شیرین کنندههای مصنوعی مانند آسپارتام، نوتام، پتاسیم آتیسلفام و ... ممکن است کالری کمتری داشته باشند، اما هنوز هم میتوانند خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی و سندرم متابولیک را افزایش دهند. ممکن است متوجه نشوید، اما بسیاری از آدامسهای بدون قند حاوی آسپارتام هستند که خطرناکترین ماده در جهان محسوب میشود. شکر دارای جایگزینهای سالم مانند عسل، شربت افرا، و شربت آگاو است.
۹. سسهای سالاد
آن چیزی که به عنوان سس سالاد میخورید، چیزی نیست جز شکر، رنگ و ذرت با فروکتوز بالا، میتوانید به جای این که خوش خیالانه کاهو و خیار بخورید، یک ظرف سیب زمینی سرخ کرده یا یک ساندویچ هات داگ بخورید، چندان هم فرق نمیکند، به عنوان چاشنی سالاد بهتر است از آب لیمو، آب غوره، سرکه، سرکه بالزامیک و روغن زیتون استفاده کنید.
۸. چیپس سیب زمینی
مواد غذایی خیلی سرخ شده حاوی یک ماده خطرناک به نام آکریل آمید هستند چیپس سیب زمینی هم از این قاعده مستثنی نیست آکریل امید خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان پستان، سرطان پروستات و سرطان رکتوم را افزایش میدهد؛ بنابراین از چیپس سیب زمینی اجتناب کنید یا یک نسخه سالمتر در خانه بپزید. کمی روغن زیتون را بر روی سیب زمینی قرار دهید، با کمی نمک، آن را در فر بگذارید. این راه بهتر است!
۷. سوسیس و هات داگ
هات داگ و هر گونه گوشت نمک سود حاوی مقدار زیادی نگهدارندههایی هستند که برای سلامتی شما ضرر دارد، اما پزشکان پزشکی اثرات خوردن هات داگ را با تاثیر سیگار کشیدن مقایسه میکنند. اگر هنوز متقاعد نشده اید، باید بدانید که هات داگ سدیم دارد و این سم یاست که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
۶. مارگارین
دنیای تجارت باید به خاطر ایجاد سوء تفاهم غلط در مورد مارگارین سرزنش شود. این هم سالم نیست! این یکی از ناسالمترین غذاهایی است که میخورید. مارگارین مانند نسخه بسیار بدی از کره است که از روغنهای گیاهی هیدروژنه ساخته شده است. این یک روند شیمیایی خالص است، اما برای چه بد است؟ این یک چربی ترانس است که میتواند به قلب، عروق خونی شما آسیب برساند و میزان کلسترول را از بین ببرد. برای پیداکردن یک جایگزین سالم برای کره میتوانید از روغن زیتون و روغن آووکادو به کره تبدیل شوید که میتوانید بر روی نان خود بچرخید و بهتر از آن لذت ببرید!
۵. روغن تراریخته
روغن یک ماده مهم در آشپزخانه شماست. اما برخی از این روغنها ترا ریخته هستند و بزرگترین خطر در مورد این است که تا به امروز، ما نمیدانیم چه اثرات درازمدتی این محصولات میتواند داشته باشد. علاوه بر این، روغنهای گیاهی دارای چربیهای خطرناک هستند که میتوانند منجر به بیماریهای قلبی عروقی، چاقی، سرطان و آلزایمر شوند. اگر روغن تصفیه شده است، آن را از بین ببرید، زیرا حاوی رادیکالهای آزاد است که میتواند رشد سرطان را افزایش دهد، پیری را تسریع میکند، و باعث ایجاد انواع مشکلات میشود. گزینه جایگزین؟ هر گونه روغن سالم دیگر مانند روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن آووکادو.
۴. گوشت فرآوری شده
این گوشتهای فراوری شده شامل مواد آمادهای مثل همبرگرها، سالامی ها، پپرونیها، سوسیسها میشود. آنها پر از نیترات، سدیم، مواد نگهدارنده و مواد افزودنی است. تمام این مواد میتواند خطر ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی مشکلات رفتاری و مشکلات یادگیری را برای کودکان افزایش دهد.
به جای خرید این مدل غذاها به قصابی مطمئن بروید و گوشت سالم و تازه بخرید.
۳. شکر
شکر بسیار اعتیاد آور است و به غیر از افزایش میزان گلوکز و ایجاد چربی، میتواند به بیماری قلبی منجر شود. برای کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان، چاقی، بیماری قلبی، از قند خودداری کنید. جایگزین، لذت بردن از یک کاسه میوه و یا اضافه کردن عسل به به جای شکر.
۲. سودا
نوشیدنیهای گازدار یا سودا یکی از بدترین دشمنان شماهستند. آنها میتوانند همه چیز را از پوست شما، سطح قند خون، هورمونها و خلق و خوی خود را از بین ببرند. بازاریابی و برچسبهایی را که میگویند برای شما مناسب است و یا حاوی مواد مغذی و یا ویتامینها هستند را را فراموش کنید. همه اینها یک مایع پرشده از قند، رنگ غذا و مواد نگهدارنده است. نسخههای بدون قند هم بهتر نیست، چون آنها هم با شیرین کنندههای مضر مصنوعی شیرین شده اند. لطفا یک مخلوط کن یا آبمیوه گیر تهیه کنید و آب خود را بسازید. فقط شما چند حباب مضر را از دست میدهید.
۱. سس گوجه فرنگی
برای آخری این را انتظار نداشتید؟ سس گوجه فرنگی آماده یک قاتل مخفی است. این یک منبع پنهان شکر است و هرگز حتی به ذهن شما خطور نخواهد کرد که میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی و حتی پوسیدگی دندان شود. برای جلوگیری از این مسائل، از گوجه فرنگی تازه استفاده کنید تا سس را خودتان بسازید و بدون شکر یا نمک اضافی به گوجه فرنگی خرد شده اضافه کنید و ادویه جات خود را اضافه کنید. یا حداقل برای مارکهای با شکر و سدیم کمتری بروید.