اعظم گنجشکی
هند: ورزش یوگا انجام دهید
عموما یوگا پادزهری برای استرس و ورزشی برای انعطاف پذیری بیشتر است و به ندرت از آن به عنوان روشی برای کاهش وزن یاد میکنند. اما مطالعهای که اخیرا انجام شده، نشان میدهد شاخص توده بدنی در افرادی که ورزش یوگا را انجام میدهند معمولا نسبت به ورزشکاران رشتههای دیگر پایینتر است. کارشناسان علت این کاهش وزن بیشتر را این طور توضیح میدهند که ورزشکاران به طور کلی یوگا را با معده خالی انجام میدهند و این امر– با توجه به وضعیت بدنی – باعث میشود حجم ماهیچهها افزایش یافته و به سوخت و ساز بدن کمک کند. در همه فرهنگها راهکارهایی برای کاهش وزن و لاغر ماندن وجود دارد. ما در این مقاله 21 راز و راهکار از چهار گوشه جهان آورده ایم که به شما کمک میکنند وزنتان را کم کنید. به عنوان مثال رستورانهای اروپایی بدون اینکه شما سفارش بدهید برایتان همراه غذا آب معدنی سرو میکنند.
امریکا: با حواس خود بازی کنید!
بسیاری از مطالعات انجام شده در آمریکا نشان میدهند که بوها، صداها و رنگها میتوانند در تنظیم اشتها به ما کمک کنند.
بینایی: اگر در اتاقی با دیوارهای آبی رنگ غذا بخورید، اشتهایتان کاهش مییابد. رنگ آبی با میل به غذا خوردن تناقض دارد چرا که این رنگ معمولا با مواد غذایی متناسب نیست. لزومی ندارد رنگ اتاق یا آشپزخانه خود را تغییر دهید. کافیست از وسایل جانبی مثل بشقاب، دستمال یا نورهای متمایل به آبی بهره بگیرید. نورهای مصنوعی به شدت بر اشتها تاثیر دارند. پیش از این ثابت شده که بسیاری از رستورانها از نورهای ملایم برای تحریک اشتهای مشتریان خود بهره میگیرند. برعکس، نور زیاد و درخشان باعث میشود متعادل غذا بخوریم.
شنوایی: گوش دادن به موسیقی آرامش بخش در هنگام صرف غذا، دو فایده کلی دارد: در وهله اول باعث آهستهتر شدن سرعت جویدن لقمهها و در نتیجه ارسال به موقع پیام سیری به مغز و هضم بهتر غذا میشود. اما همچنین با آرامش کلی که ایجاد میکند، وسوسه غذا خوردن احساسی را کاهش میدهد.
بویایی: شیرینی هر چقدر هم خوشمزه باشد، عطر وانیل، میل خوردن آن را کاهش میدهد. طبق مطالعهای که بر روی 160 نفر انجام شده است، نوشیدنی همراه با وانیل، میل خوردن مواد غذایی و نوشیدنیهای شیرین را تا حد زیادی کم میکند.
تایلند: غذاهای تند و پر ادویه بخورید!
غذاهای تایلندی یکی از تندترین غذاهای جهان هستند. ثابت شده فلفل قرمز سوخت وساز بدن را افزایش میدهد اما مزیت اصلی غذاهای تند این است که سرعت غذا خوردن را کم میکند. وقتی ما سریع غذا میخوریم – مانند آنچه در امریکای شمالی رایج است – معده دیرتر سیگنال سیری را به مغز میفرستد؛ در نتیجه از آنچه نیاز داریم بیشتر غذا میخوریم. به علاوه برخی از مواد غذایی که در آشپزی آسیایی رواج دارند – مخصوصاَ زنجبیل – سرشار از خواص درمانی برای سلامتی هستند.زنجبیل اثرات مثبتی در ترشح دوپامین دارد که هورمون شادیآور است و مسئول اصلی عشق، احساسات و انگیزه در انسان. در میان ادویهها، دارچین هم دارای اثر مثبت انگیزشی و شادی آور است.نکته مثبت دیگر این است که این ادویهها و چاشنیها در عین اینکه غنی از عطر و طعم هستند، هیچ کالری ندارند.
سوئیس: موسلی بخورید!
بیش از صد سال قبل ، اولین بارپزشکی سوییسی، موسلی را برای تغذیه بیماران بستری شده در بیمارستان درست کرد. موسلی، ترکیبی از غلات، میوههای خشک و مغزهای روغنی همراه با شیر، ماست یا شیر سویا است که معمولا به عنوان صبحانه در سوییس مصرف میشود اما امروزه سوییسیها موسلی را به عنوان میان وعده و گاهی همراه نهار مصرف میکنند. غلات، میوهها و مغزهایی که در این ترکیب وجود دارد همگی به ما کمک میکنند که سلامت بهتر و وزنی نرمال داشته باشیم. مقدار قابل توجه فیبر قابل هضم این ترکیب، تا 10 درصد میزان کلسترول بدن را کاهش میدهد. این فیبرها به آرامی هضم میشوند؛ در نتیجه به مدت طولانیتری احساس سیری میکنیم. این ترکیب غذایی عالی امروزه در فروشگاهها به راحتی در دسترس میباشد اما در هنگام خرید، محتویات داخل بسته را به دقت بخوانید چرا که میزان شکر موجود در انواع مختلف آن بین 2 الی 14 گرم در هر واحد متغیر است.
نروژ: برای تفریح و ورزش از خانه بیرون بروید.
فرقی نمی کند صبح باشد، ظهر یا شب، تحرک داشتن راهی بسیار خوب برای کاهش وزن است و همچنین باعث افزایش سطح انرژی میشود که در نتیجه آن خلقوخوی بهتری پیدا میکنیم. تحرک بیرون از خانه عادتی است که عمیقاً در میان خانوادههای نروژی ریشه دوانده است که میتواند شامل تفریحی خانوادگی و پیاده روی یا اینکه اسکی باشد و پدر بزرگ، مادر بزرگ، پدر، مادر و بچهها همگی در آن شرکت میکنند. این وظیفه را شما بر عهده بگیرید و برای همین تعطیلات آخر هفته برنامهای بچینید: خواه قدم زدنی ساده در پارک محله باشد خواه پیاده روی در جنگل!
انگلستان: واحدهای غذایی خود را کوچک کنید!
خواه در رستوران، خواه در خانه، فرقی نمیکند، انگلیسیها ترجیح میدهند که واحدهای غذایی کوچک بخورند، عادتی که میتواند اثری به جامانده از جیرهبندی باشد که از جنگ جهانی دوم باقی مانده است. متخصصان تغذیه هشدار میدهند که وعدههای غذایی پر حجم بدون شک به چاقی منجر میشوند.
لهستان: در خانه غذا بخورید!
وقتی شما در خانه غذا میخورید راحتتر میتوانید برنامه غذایی خود را انتخاب کنید. همچنین امکان بیشتری دارد که مواد غذایی سالم و مفید برای سلامتیتان (ازجمله مواد لبنی کم چرب یا پروتئین بدون چربی) را مصرف کنید. لهستانیها تنها 5 درصد از بودجه خود را برای غذا خوردن در رستوران یا فست فود صرف میکنند این در حالی است که این رقم برای کاناداییها از 30 درصد نیز تجاوز میکند. کارشناسان اظهار میدارند که رابطهای مستقیم بین کاهش پخت و پز در خانه (به علت شاغل شدن زنان) و افزایش آمار چاقی در 30 سال گذشته وجود دارد.در نتیجه برای کاهش وزن و صرفهجویی اقتصادی دقت داشته باشید که بهتدریج از تعداد دفعاتی که به رستوران رفته و به تبع آن پولی را که صرف این کار میکنید، بکاهید.
برزیل: برنج و لوبیا بخورید!
اگر برزیلیها عمدتا لاغر هستند به این دلیل است که تقریبا در تمام وعدههای غذایی خود برنج و لوبیا مصرف میکنند. نتایج مطالعهای که در مجله تحقیقات چاقی به چاپ رسیده نشان میدهد که در مقایسه با غرب، مصرف توام این دو ماده غذایی تا 14 درصد خطر اضافه وزن را کاهش میدهد. برنج و لوبیا غنی از فیبر و تقریبا فاقد چربی هستند که باعث میشود سطح قند خون به ثبات برسد.
فرانسه: وقت کافی برای غذا خوردن اختصاص دهید!
فرانسویها دوست دارند در آرامش کامل غذا بخورند. به طور متوسط، 96 درصد خانوادههای فرانسوی، شام را همراه کل اعضای خانواده میل میکنند و در ایام هفته بهطور میانگین 33 دقیقه و در آخر هفتهها 43 دقیقه را به شام خوردن اختصاص میدهند. نکته شگفتآور این است که وقتی غذای خود را در زمان طولانیتری میخوریم، مقدار غذای کمتری مصرف میکنیم. کارشناسان بر این باورند که مدت زمان ایدهآل برای صرف غذا حداقل 20 دقیقه است چرا که طی این زمان، معده فرصت کافی برای ارسال پیام سیری به مغز را دارد. در نتیجه، هر چه آهستهتر غذا بخوریم، غذای کمتری مصرف خواهیم کرد.