Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 27 مهر 1403 - 09:57

28
دی
خوراك‌هاي رژيمی رژیم غذایی دهه 50 زندگي

خوراك‌هاي رژيمی رژیم غذایی دهه 50 زندگي

تغذیه در سال‌های بزرگسالی نقش مهمی جهت نگهداری سلامت و جلوگیری...

خوراك‌هاي رژيمی رژیم غذایی دهه 50 زندگي

تغذیه در سال‌های بزرگسالی نقش مهمی جهت نگهداری سلامت و جلوگیری از بیماری دارد. نقش تغذیه به طور مشخص گسترش یافته و اکنون به عنوان یک ابزار، نه فقط برای جلوگیری از بیماری بلکه افزایش سلامتی، مد نظر است.

 

 ارزیابی تغذیه‌ای

گردآوری سالانه اطلاعات زیر در این گروه سنی ضروری است:

 

 

تن سنجی    بیوشیمیایی    بالینی / مصرف غذایی

قد

وزن

وزن ايده آل

شاخص توده بدن

    قند خون ناشتا

هموگلوبين، هماتوكريت

آهن سرم

كلسترول HDL/LDL

تري گليسيريد

اسید اوریک    فشار خون

وضعیت دندان‌ها

الگوی مصرف غذایی

 

 

مشخصات رژیم غذایی

مقادیر انرژی‌، پروتئین و برخی ریز مغذی‌های مورد نیاز به ترتیب زیر است:

انرژی

در مردان: 40 كيلو كالري به ازاي كيلوگرم وزن ايده‌آل بدن (به میزان فعالیت بستگی دارد)

در زنان: 30 كيلو كالري به ازاي كيلوگرم وزن ايده‌آل بدن (به میزان فعالیت بستگی دارد)

پروتئین

8/0 گرم به ازاي كيلوگرم

مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین‌های A ، E و C به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی آنها توصیه می‌شود. برای تنظیم برنامه غذایی می‌توان از راهنمای غذای روزانه که در جدول روبرو آمده است، استفاده کرد.

 

 

 

افزایش دریافت میوه و سبزی

هدف مناسب، مصرف حدود 5 سروینگ میوه و سبزیجات در روز است. راهکارهای مناسب باید شامل افزایش دریافت میوه و سبزیجات شوند:

1- آزمایش یک نوع میوه و یا سبزی جدید در هر هفته

2- دو برابر کردن اندازه سروینگ میوه یا سبزی

3- مصرف منظم تمام غذاهای حاوی سبزیجات

4- خوردن میوه یا سبزیجات به عنوان میان وعده

5- افزودن سبزیجات به غذاهای مورد علاقه

6- خوردن سالاد یا سوپ سبزیجات

7- افزودن کاهو، اسفناج، پیاز، فلفل سبز، خیار و گوجه‌فرنگی

 

 

افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا-3

دریافت متعادل اسیدهای چرب ضروری مثلا امگا-6، امگا-3 ، اسید ایکوزا پنتانوئیک و اسید دوکوزا هگزانوئیک عوامل مهمی در بهبود شرایط تغذیه‌ای هستند. امگا-3 برای مردان بالغ  6/1 گرم در روز و برای زنان بالغ 1/1 گرم در روز مورد نياز می‌باشد. دریافت کافی برای امگا-6 حدود 17 گرم در روز برای مردان و حدود 12 گرم در روز برای زنان است.

سایر منابع مشابه عبارتند از کانولا، سویا، گردو، کره بادام زمینی، ماهی چرب، ماهی آزاد و ساردین.

 

 

 

 

فيله ماهي گريل كرده با روكش گردو

 

مواد لازم براي 2 نفر

 

فيله ماهي سالمون      2 عدد (400 گرم)    700 كيلوكالري

نمك و فلفل    به مقدار كم    0 كيلوكالري

روغن كانولا    1 قاشق غذاخوري    135 كيلوكالري

گردو    يك‌دوم پيمانه (100 گرم)    688 كيلوكالري

پودر زنجفيل    يك‌دوم قاشق چايخوري    0 كيلوكالري

پودر سير    يك‌دوم قاشق چايخوري    0 كيلوكالري

پاپريكا    به مقدار كم    0 كيلوكالري

فلفل قرمز    ريز خرد كرده به مقدار كم    0 كيلوكالري

 

 

 

روش تهيه:

 

دو طرف فيله ماهي را با نمك و فلفل مزه‌دار كنيد و كمي روغن كانولا روي آن بپاشيد و آن را كنار بگذاريد. گردو را ريز خرد كنيد و با پودر زنجفيل، پودر سير، پاپريكا و فلفل قرمز مخلوط كنيد.

فيله سالمون را با مخلوط گردو بپوشانيد و براي حدود 4 تا 5 دقيقه هر طرف آن را گريل نماييد. فيله‌هاي ماهي را با توجه به ميزان ضخامت آنها براي مدت بيشتر يا كمتر بپزيد. ماهي را همراه با سالاد ميل نماييد.

يادآوري: پاپريكا پودر فلفل دلمه‌اي قرمز است كه در عطاري‌ها به فروش مي‌رسد.

 

تعداد بازديد: 639 تعداد نظرات: 0

ارسال نظر

فیلم روز
تصویر روز