1- خوردن ماست و کاهش بیماری قلبی
بر اساس گزارش دانشگاه آکسفورد در تاریخ 15 فوریه 2018، خوردن ماست میتواند به کاهش بیماریهای قلبی در خانمها و آقایانی که دچار فشارخون بالا هستند، کمک به سزائی داشته باشد.
براساس مطالعه انجام شده در مورد فشارخون به این نتیجه رسیدهاند افرادی که (خانم یا آقا) فشارخون میباشند و ریسک بیماریهای قلبی در آنها بالاتر است با خوردن ماست به مقابله با بیماریهای قلبی بپردازند؛ هر چند آنها توصیه میکنند که خوردن محصولات لبنی میتواند باعث کاهش فشارخون، دیابت نوع 2 و مقاومت انسولین در بدن باشد.
هر چند اثرات مثبت مصرف لبنیات بر سلامت قلب و عروق اثبات شده اما ماست بطور مستقل میتواند تاثیر بیشتری در بیماریهای قلبی و عروقی داشته باشد.
فشارخون بالا حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده و یکی از اصلیترین مشکلات سلامت قلب و عروق میباشد.
مصرف بالای ماست میتواند 30 درصد از خطرات قلبی را کم نماید.
در بررسیهای انجام شده افرادی که بیش از دو وعده در هفته از ماست استفاده میکنند تقریبا 20 درصد کمتر به بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای مبتلا میشوند.
2- تاثیر کربوهیدراتها بر بیماری کبد چرب
در تحقیق موسسه سلطنتی فرآوری KTH در تاریخ 15 فوریه 2018 آمده است که کربوهیدراتها میتوانند به بهبود دوران بیماریهای کبد چرب غیر الکلی کمک کنند.
یک تیم تحقیقاتی در سوئد اثرات مصرف کربوهیدرات را در 10 نفر به مدت دو هفته مورد مطالعه قرار دارند این افراد مبتلا به چاقی و چربی کبد بودهاند.
با افزایش کربوهیدراتها این افراد با کاهش سریع و چشمگیر چربیهای کبدی مواجه شدند آنها دریافتند که بدین وسیله میتوانند اسیدفولیک و در پی آن ویتامین B را در بدن افزایش دهند بدین وسیله و با کمک کربوهیدراتهای میتوان به سلامتی انسانها کمک نموده و مانع افزایش دهنده بدین وسیله و با کمک کربوهیدراتها میتوان به سلامتی انسانها کمک نموده و مانع افزایش چربی کبد و سایر عوامل خطرساز قلبی شد.
با این حال مهم است که بدانیم این رژیم غذایی برای همه افراد ممکن است مناسب نباشد و افرادی که دارای کلسترول بالا میباشند باید مراقب این رژیم غذایی باشند اما برای افرادی که دارای کبد چرب غیر الکلی و مشکلات متابولیکی هستند مفید خواهد بود.
3- کمبود ویتامین D در زنان باردار و فرزندان چاق
بر اساس گزارش دانشگاه کالیفرنیایی جنوبی، کمبود ویتامین D در زنان باردار میتواند باعث به دنیا آمدن کودکان چاق شود این تحقیق نشان میدهد که این کودکان مستعد چاقی در بزرگسالی نیز خواهند شد.
این تحقیق نشان دهنده کودکان 6 ساله که از مادرانی با کمبود ویتامین D متولد شدهاند دارای چاقی شکمی بیشتری میباشند و این در حالی است که کودکانی با شرایط مساوی اما از مادرانی که دچار کمبود ویتامین D نبودند دارای شرایط بهتر بدون چاقی شکمی بودهاند.
نوزادان با کمبود ویتامین D مسلما از مادرانی با کمبود ویتامین D متولد شدهاند.
براساس تحقیقات انجام شده حدود 95 درصد از ویتامین D بدن انسان از آفتاب بدست میآید و 5 درصد بقیه میتواند از طریق تخممرغ، ماهیهای چرب، روغن ماهی و لبنیات غنی شده مانند شیر، پنیر، ماست و انواع غلات صبحانه تامین میشود.
افزایش کمبود ویتامین D در زمان باردار در دو دهه اخیر بیشتر شده و حدود 66 درصد از زنان باردار دچار این عارضه میباشند.
خوب است بدانیم کمبود ویتامین D باعث چاقی شده زیرا مانع فعال شدن سلولهای چربی میشود پیشنهاد ما به مادران این است که خوردن ویتامینهای بارداری را در برنامه غذایی خود قرار داده و آن را مهمتر از فولیک اسید، آهن، کلسیم و دیگر ویتامینها قرار دهند. بهداشت جهانی توصیه میکند که خوردن ویتامین D با افزایش سن بایستی ازدیاد یابد.
قابل ذکر است که خوردن بیش از حد ویتامین D نیز می تواند به قلب ،رگهای خونی و کلیه اسیب برساند.
بنابراین با آزمایشات خون می توان مقدار مناسب نیاز هر فرد را درنظر گرفت و به تناسب ان ویتامین تجویز نمود.
4- اثرات مضر تلویزیون بر کودکان زیر 2 سال
دانشگاه مونترال در فوریه 2018 گزارش داد تماشای تلویزیون در کودکان دو ساله اثرات بسیار مضری بر تغذیه آنها دارد.
بر ساس تحقیقات انجام شده بر روی 2000 دختر و پسر نوزاد در طی دو سال نشان داده شد افرادی که عادت به تماشای زیاد داشتند دچار عادتهای غذایی نادرستی شدند و بخصوص در سن 13 سالگی این مشکلات تغذیه ای مشهودتر بود.
صرف نظر از اینکه اشعه تلویزیون می تواند اثرات منفی در رشد کودک داشته باشد این کودکان ترغیب می شدند تا از تلفنهای هوشمند و تبلت نیز استفاده بیشتری کنند.
محققین توصیه می کنند برای انکه از اثرات مخرب تماشای تلویزیون کاسته شود و نیز ممانعتی از دیدن آن نشود در کودکان 2-5 سال زمان دیدن تلویزیون را به یکساعت در روز کاهش دهند، در غیر اینصورت این کودکان در سن 13 سالگی دچار مشکلات تغذیه ای می شوند.
ترغیب کودکان به انجام فعالیت و استفاده از مشاوره صحیح به رفع این مشکل کمک زیادی می کند.
5 -تغذیه و مشکلات شنوایی
بر اساس تحقیقات دانشگاه جان هاپکینز ارتباط بسیار موثری در نوع تغذیه کودکی و مشکلات شنوایی در دوران بزرگسالی وجود دارد.
برهمین اساس کودکان پیش دبستانی در معرض خطر ابتلا به کم شنوایی بوده و احتمال بزرگسالان کم شنوا را بمیزان دو برابر افزایش داده اند.
در بررسی جدیدکه طی 16 سال انجام گرفت، نشان داد که مداخله تغذیه ای در آسیای جنوبی می تواند به جلوگیری از کم شنوایی کمک کند، وضعیتی که در حال حاضر 116 میلیون جوان را در این منطقه تحت تاثیر قرار داده است.
محققان در پایان عنوان کردند که باید کم شنوایی را بعنوان یک مشکل سلامت عمومی بررسی نمود که مداخلات تغذیه ای در دوران کودکی میتواند در جلوگیری از آن کمک کند.از عوامل موثر در کم شنوایی می توان سوءتغذیه در دوران بارداری، عدم استراحت مناسب و فقر آهن، کمبود ویتامین A برشمرد.
همچنین سوءتغذیه حاد نیز از عوامل اصلی کاهش شنوایی محسوب می شود.
6- تغذیه و سرطان
بر اساس مطالعه جدیدی نشان داده شده است که محدود کردن یک نوع پروتئین در بدن می تواند از خطر ابتلا به سرطان کشنده سینه جلوگیری کند.
آنها دریافتند که با محدود کردن اسیدآمینه آی بنام آسپارژین در موش آزمایشگاهی بطور چشمگیری سرطان کشنده سینه کنترل شد.
غذاهایی که سرشار از آسپارژین هستند عبارتند از لبنیات، انواع پنیر، گوشت گاو، مرغ، تخم مرغ، ماهی، غذاهای دریایی، مارچوبه، سیبزمینی، حبوبات، انواع آجیل، دانه سویا و غلات و غذاهای کم آسپارژین شامل اغلب میوه ها و سبزیجات است.
تحقیقات نشان می دهد که بیشتر سلولهای تومور در محل سینه قرار دارند اما بتدریج پستان را ترک کرده و وارد جریان خون می شوند. این سلولها در ریه، مغز و کبد گسترش می یابند.
7- تاثیر فروکتوز بر روده
یافته های جدید حاکی از آن است که فروکتوز می تواند بر روده و کبد تاثیرات ناخوشایندی بگذارد.
تاثیر آن بر کبد موجب افزایش مقاومت به انسولین و چاقی و در نهایت دیابت می شود.
همچنین می تواند به بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک کرده و منجر به سیروز یا سرطان کبد شود.
محققین دانشگاه پرینستون دریافتند که برخلاف تصور عموم که کبد همه شکر را مصرف می کندثابت شده که روده بیش از 90 درصد فروکتوز را تجزیه می کند و از طریق روده کوچک به روده بزرگ منتقل می شود.
بنابراین مصرف بیش از حد شکر و قند برای روده کوچک و بزرگ نیز مضراست.
بر اساس تحقیقاتی که بر روی موشها انجام شده منطقی است که انسان نیز مصرف شیرینی را پس از غذا و همراه با غذا محدود کند.