تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین
تعطیلات زمان بسیار خوبی برای مسافرت رفتن و برطرف کردن خستگی چند ماه کار و تلاش است.
اما یکی از مشکلاتی که هنگام سفر برای بیشتر مردم پیش میآید، انتخاب رستورانهای خوب و سالم است.
رستورانهایی که نه تنها از غذاهای آنجا لذت ببرند، بلکه بابت سلامتیشان نگران هم نشوند.
یک رستوران خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
ویژگیهای یک رستوران خوب
متاسفانه در بیشتر دنیا با وجود اینکه تعداد بسیار زیادی رستوران وجود دارد اما تعداد رستورانهایی که از هر نظر خوب و عالی باشند، بسیار اندک است.
رستورانهای خوب که بتوان در آنها از غذای سالم مطمئن بود، چند ویژگی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است:
1- ارائه غذای با کیفیت
وقتی مردم قدم به رستورانی میگذارند، توقع دارند که از غذای خود لذت برده و در عین حال سلامتیشان به خطر نیفتد.
رستورانهای خوب، در این زمینه نهایت دقت خود را به کار میبرند و غذاهای باکیفیت در اختیار مردم میگذارند.
این رستورانها بالاترین استانداردها را در مورد غذایی که ارائه میدهند در نظر میگیرند.
در ضمن از این استانداردها همیشه استفاده میکنند و هر زمان که قدم به آن رستوران بگذارید، با غذای باکیفیتی روبه رو میشوید.
موارد بسیاری به ما کمک میکنند تا یک غذای سالم و بهداشتی را تشخیص دهیم.
این موارد عبارتند از ظاهر غذا (اندازه، شکل، رنگ)، بافت، طعم و بوی آنها. هرگاه غذایی مانده باشد، طراوت خود را از دست داده و طعم خوبی نخواهد داشت.
همچنین رستورانهایی که همیشه غذای با کیفیتی به مشتریان خود ارائه میدهند، معروف و شناخته شده هستند.
وارد هر شهر و محلهای که شدید، میتوانید از افراد آن منطقه سراغ رستورانهای خوب را بگیرید.
2- پاکیزگی رستوران
پاکیزگی رستوران بسیار ضروری است. هیچ کس دوست ندارد در مکانی کثیف غذا خورده و خود را در خطر بیماری، به ویژه مسمومیتهای غذایی، قرار دهد و لذت روزهای خوب مسافرت را با بیماری از دست بدهد.
وقتی قدم به یک رستوران میگذارید، میتوانید حدس بزنید که این رستوران به تمیزی چقدر اهمیت میدهد.
در رستورانهای غیربهداشتی، حتی غذاهای خوشمزه ارزشی نخواهند داشت، زیرا افراد را گرفتار بیماری و مسمومیت غذایی خواهند کرد.
میتوانید قبل از سفارش غذا، از آشپزخانه رستوران دیدن کنید. در ضمن با مراجعه به سرویس بهداشتی یک رستوران میتوانید بفهمید که آن رستوران به بهداشت چقدر اهمیت میدهد.
به طور مثال رستورانهای غیربهداشتی به نظافت سرویس بهداشتی خود به اندازه کافی توجه نشان نمیدهند.
در ضمن رستورانهای با کیفیت که از نظر بهداشتی به تمام موارد ضروری توجه میکنند، گواهینامه گرفته و به عنوان رستورانهای خوب معرفی میشوند.
این رستورانها گواهینامه کیفیت خود را در معرض دید مشتریان قرار میدهند.
چنانچه این گواهینامه را دیدید، میتوانید تا حد نسبتاً بالایی از تمیز و بهداشتی بودن رستوران مطمئن باشید.
3- محیط رستوران
رستورانهای خوب که میخواهند تأثیر خوبی روی مشتریان خود بگذارند، فضای رستوران را دلچسب و خوشایند میکنند.
این رستورانها معمولاً از دکوراسیون زیبایی بهرهمند هستند. در حقیقت آنها با این روش، افراد بسیاری را به رفتن به آنجا تشویق میکنند.
خوردن غذا در یک محیط زیبا میتواند لحظات لذت بخشی را به همراه داشته باشد و خاطره خوبی از سفر در ذهنمان باقی بگذارد.
محیط این رستورانها معمولاً با وجود صندلیهای راحت، پخش موسیقی ملایم و نورپردازی، عالی و دوست داشتنی میشود.
4- کارکنان رستوران
کارکنان رستورانهای باکیفیت معمولاً رفتار مناسبی با مشتری دارند و در انجام کارهایشان سرعت عمل به خرج میدهند.
آنها دایما در حال تمیز کردن میزهای غذای مشتریان قبلی هستند و هرگز اجازه نمیدهند، مشتریان جدید پشت میزهای کثیف بنشینند.
در ضمن ظاهر و لباس آنها مرتب است و نشانهای از آلودگی در آنها دیده نمیشود.
به غذاهای رستورانهایی که کارکنانشان تمیز و مرتب و حرفهای نیستند، هرگز نمیتوان اعتماد کرد.
همچنین کارکنان رستوران باید دارای کارت بهداشت باشند و مشتریان حق دارند که این موضوع را بررسی کنند.
5- فهرست غذای رستوران و انتخاب صحیح غذا
معمولاً فهرست غذاهای رستورانهای خوب، حاوی غذاهای سالم و در عین حال خوشمزه است.
آنها در کنار غذاهای معمولی و روزمرهای که بسیاری از مردم طرفدار آن هستند، غذاهای سالم و رژیمی نیز در اختیار مشتریان خود قرار میدهند.
در این رستورانها، غذاهای حاضری کمتر ارائه میشود. افرادی که به این رستورانها میروند، به ویژه کسانی که در سفر هستند، میتوانند انواع غذاهایی که برایشان مفید است سفارش دهند.
اگر میخواهید از مسافرتتان لذت ببرید و در عین حال نمیخواهید وقت با ارزش سفرتان به آشپزی بگذرد، با توجه به نکات بالا، رستورانهای خوب را شناسایی کرده و خود را به خطر بیماری و مسمویت غذایی نیندازید.
6- قیمت غذاهای رستوران
برخی از مردم تصور میکنند وقتی قیمت غذایی بسیار گران است، آن غذا با کیفیت است.
یا رستورانهای گرانقیمت، الزاماً امکانات و بهداشت بسیار بهتری نسبت به دیگر رستورانها دارند، اما این مساله صحت ندارد، نمیتوان از روی قیمت رستورانها به کیفیت آنها پی برد.
باید به نکات دیگر رستورانهای خوب توجه کرد. از طرف دیگر وقتی یک رستوران برای غذاهایی که معمولاً گرانقیمت هستند، قیمت بسیار پایینی در نظر میگیرد، باید به کیفیت مواد غذایی به کاربرده شده در درست کردن آن غذا، شک کنید.
دیدن آشپزخانه و بررسی یخچالهای چنین رستورانی ضروری است.
البته مطمئن باشید که این نوع رستورانها، غذای بهداشتی و سالمی تحویل نمیدهند.
اگر به دنبال تجربه سفر دلپذیری هستید، هنگام مصرف غذا بسیار مراقب باشید و با انجام دادن کمی تحقیق در مورد آنها، بهترین رستوران را انتخاب کنید.
البته به لطف سایتهای اینترنتی و نظراتی که مردم در سایت میگذارند، میتوان رستورانهای خوب را شناسایی کرد.
قبل از مسافرت، تمام رستورانهای مقصدتان را به صورت اینترنتی جستجو کرده و بهترین آنها را انتخاب کنید.
توجه
وقتی به مسافرت میروید و به هر دلیلی مجبور میشوید، حتماً در رستوران غذا صرف کنید، بهتر است از غذاهایی استقبال کنید که سالم بوده و شما را دچار مشکل نمیکنند.
خوردن غذاهای کم چرب و گیاهی گزینههای خوبی هستند. همچنین در کنار این خوراکیها از موادی مصرف کنید که سیستم ایمنی بدنتان را در بهترین حالت قرار دهند.
به طور مثال خوردن میوههای خشک، بیسکوئیت های نمکی و آجیل بهترین میان وعدههایی است که میتوانید در سفر از آنها استفاده کنید.
در ضمن وعده غذایی کوچک برگزینید و با پرخوری خود را به دردسر نیندازید.