Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:36

18
خرداد
باورهای نادرست درباره تخم مرغ

باورهای نادرست درباره تخم مرغ

درست است که چربی و کلسترول زرده‌ تخم‌مرغ بیشتر از سفیده‌ آن است، اما همه انواع چربی مضر نیستند و کلسترول‌های به اصطلاح مفید همیشه باعث افزایش کلسترول‌های مضر خون نمی‌شوند.

برای پخت تخم‌مرغ روش‌های مختلف و زیادی وجود دارد، از آبپز کردن و سرخ کردن گرفته تا سوخاری کردن و غیره.

در عین حال، باور‌های غلط زیادی در مورد فواید و مضرات تخم‌مرغ وجود دارد.

بعضی افراد معتقدند به دلیل کلسترول بالایی که تخم‌مرغ دارد، باید از خوردن آن خودداری کرد.

بعضی‌ها هم فکر می‌کنند هر چه زرده تخم‌مرغ پر رنگ‌تر باشد بهتر است.

در این مطلب می‌خواهیم تمام تصورات اشتباهی که درباره‌ این ماده‌ غذایی وجود دارد را بررسی کنیم و به علت اشتباه بودن آن‌ها بپردازیم.

کسانی که کلسترول بالایی دارند نباید تخم‌مرغ بخورند!

درست است که چربی و کلسترول زرده‌ تخم‌مرغ بیشتر از سفیده‌ آن است، اما همه انواع چربی مضر نیستند و کلسترول‌های به اصطلاح مفید همیشه باعث افزایش کلسترول‌های مضر خون نمی‌شوند.

البته فکر خوبی نیست که هر روز برای صبحانه سه عدد تخم‌مرغ بخورید، اما خوردن روزانه یک عدد تخم‌مرغ ضرری ندارد.

افراد مبتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی-عروقی باید بیشتر مراقب باشند و در هفته حداکثر سه عدد تخم‌مرغ بخورند. 

اگر می‌خواهید وزن کم کنید، نباید زرده‌ تخم‌مرغ را بخورید!

بعضی افراد از ترس چاق شدن، زرده‌ تخم‌مرغ را نمی‌خورند. زرده حاوی مقادیر زیادی پروتئین و دیگر عناصر مفیدی مثل ویتامین D است که در جذب کلسیم نقش دارد.

زرده همچنین حاوی ماده‌ی کولین است که عملکرد مناسب کبد را تضمین می‌کند و ماده‌ لوتین موجود در آن هم برای چشم‌ها مفید است.

سفیده، اما هیچ کدام از این عناصر را ندارد. به ادعای دانشمندان، کسانی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، می‌توانند مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ را در برنامه‌ غذایی خود بگنجانند.

آزمایشات علمی اثبات کرده است، خوردن یک عدد تخم‌مرغ برای صبحانه، مقدار غذایی که در ساعات بعدی روز می‌خورید را کاهش می‌دهد و بنابراین، میزان کالری دریافتی‌تان را هم کم می‌کند. 

تخم‌مرغ خام سالم‌تر از تخم‌مرغ پخته است!

بعضی افراد برای رشد عضلات، تقویت صدا یا کاهش اسید معده، تخم‌مرغ خام می‌خورند.

ریسک ابتلا به بیماری سالمونلا از طریق مصرف تخم‌مرغ خام بسیار پایین است، چون از هر ۳۰ هزار تخم‌مرغ معمولاً فقط یکی آلوده به این باکتری است.

اما در مورد فواید تخم‌مرغ خام تا حدودی اغراق شده.

میزان جذب سفیده‌ تخم‌مرغ خام کمتر از پخته شده‌ آن است و بیوتین (ویتامین B۷) موجود در آن، در حالت خام جذب بدن نمی‌شود.

از طرفی، حرارتی که تخم‌مرغ هنگام پخت در معرض آن قرار می‌گیرد، بعضی از عناصر مفید آن مثل پتاسیم، فسفر و ویتامین‌های A و B۵ را از بین می‌برد.

خوردن تخم‌مرغ خام توصیه نمی‌شود، اما اگر به آن نیاز دارید، تخم‌مرغ‌هایی را انتخاب کنید که بدانید با تدابیری سالمونلای آن‌ها از بین رفته است. 

تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای بهتر از تخم‌مرغ‌های سفید هستند!

ما اغلب می‌شنویم که محصولات قهوه‌ای رنگ بهتر از محصولات سفید رنگ هستند (مثل نان یا شکر قهوه‌ای).

اما این مسأله در مورد تخم‌مرغ صدق نمی‌کند. تحقیقات نشان داده تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای تقریباً مانند تخم‌مرغ‌های سفید رنگ هستند.

اما عوامل دیگری هم در بیشتر شدن فواید تخم‌مرغ تأثیر دارد.

برای مثال، مرغ‌هایی که مدت زیادی را در آفتاب می‌گذرانند، تخم آن‌ها سه تا چهار برابر بیشتر ویتامین D دارد.

مرغ‌هایی هم که رژیم غذایی آن‌ها سرشار از امگا ۳ است، تخم آن‌ها امگا ۳ بیشتری دارد. 

رنگ زرده نشان دهنده‌ کیفیت تخم‌مرغ است!

این جمله در نگاه اول منطقی به نظر می‌رسد. اما حقیقت آن است که رنگ زرده به رژیم غذایی مرغ بستگی دارد.

هر چه رژیم غذایی مرغ‌ها کاروتنوئید بیشتری داشته باشد، زرده تخم آن‌ها پررنگ‌تر می‌شود.

اینکه مرغ‌ها در مراتع چرا می‌کنند یا در قفس نگهداری می‌شوند، تأثیری در رنگ زرده ندارد.

ذرت، یونجه، گزنه‌ دوپایه و بعضی از دیگر گیاهان، زرده را پررنگ‌تر می‌کنند.

اگر مرغ بیشتر در قفس نگهداری شود، رنگ زرده‌ آن را می‌توان با افزودنی‌های غذایی‌مثل کانتاگزانتین تغییر داد.

اما تمامی این موارد فقط روی رنگ زرده تأثیر می‌گذارند (خریداران معمولاً تخم‌مرغ‌هایی را ترجیح می‌دهند که زرده‌ پررنگی دارند).

کم رنگ بودن زرده به معنای پایین بودن کیفیت یا فاسد بودن تخم‌مرغ نیست. 

زنان باردار نباید تخم‌مرغ بخورند!

بعضی‌ها فکر می‌کنند زنان باردار اگر تخم‌مرغ بخورند، فرزندشان درآینده دچار آلرژی می‌شود، اما این تصور اشتباه است.

تخم‌مرغ منبع غنی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و اسید‌های آمینه است؛ بنابراین به مادران آینده توصیه می‌شود که در کنار مواد غذایی مثل میوه‌های توت مانند (توت فرنگی، تمشک و غیره)، ماهی، انواع لوبیا و حبوبات، تخم‌مرغ هم مصرف کنند.

فقط باید از خوردن تخم‌مرغ خام یا نیمه پخته پرهیز شود. 

کودکان کمتر از یک سال نباید تخم‌مرغ بخورند

دو درصد از کودکان به تخم‌مرغ آلرژی دارند. بعد از هفت ماهگی می‌توانید به کودکتان مواد غذایی پروتئینی بدهید.

این کار را می‌توانید با دو قاشق چایخوری از این مواد غذایی شروع کنید.

مواد غذایی را یک به یک به رژیم غذایی کودکتان اضافه کنید و به واکنش او دقت داشته باشید.

اگر در عرض چهار روز، واکنش آلرژیکی رخ نداد، یعنی مشکلی وجود ندارد. در غیر اینصورت، به متخصص اطفال مراجعه کنید. 

شستن و گذاشتن تخم‌مرغ‌ها در یخچال کار اشتباهی است

این مسأله به این بستگی دارد که در چه کشوری زندگی می‌کنید. در بعضی کشورها، مردم ترجیح می‌دهند که تخم‌مرغ را در یخچال نگه ندارند و در یک اتاق بگذارند.

اما در بعضی دیگر از کشور‌ها مثل آمریکا، ژاپن، استرالیا و کشور‌های اسکاندیناوی برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلا، تخم‌مرغ‌ها باید شسته شوند.

تخم‌مرغ بعد از شسته شدن، لایه‌ محافظ طبیعی خود را از دست می‌دهد.

برای حفظ تازگی تخم‌مرغ و جلوگیری از ابتلا به بیماری، باید آن را در یخچال نگهداری کرد.

این روش کمک می‌کند عمر مفید تخم‌مرغ تقریباً به اندازه‌ی نصف افزایش پیدا کند. در کشور‌های اروپایی، شستن تخم‌مرغ ممنوع است تا لایه‌ محافظ طبیعی آن از بین نرود.

در این کشورها، برای جلوگیری از ابتلا به سالمونلا، مرغ‌ها را واکسینه می‌کنند. 

طرز پخت تخم‌مرغ، هیچ تأثیری روی قابلیت هضم مواد مغذی آن ندارد!

برای برخوردار شدن از مواد مغذی تخم‌مرغ، صرف خوردن آن کافی نیست، بلکه تخم‌مرغ باید درست هم پخته شود.

تخم‌مرغ هم‎زده‌ای که در فر با دمای ۳۵۵ درجه‌ فارنهایت پخته می‌شود، ظرف ۴۰ دقیقه حدود ۴۵ درصد از ویتامین D خود را از دست می‌دهد.

سرخ و آبپز کردن تخم‌مرغ، حدود ۹۰ درصد از ویتامین D آن را حفظ می‌کند. قبل از پخت و پز با تخم‌مرغ، این نکات را در نظر داشته باشید. 

سفیده‌ تخم‌مرغ به رفع چین و چروک کمک می‌کند!

ماسک خانگی سفیده‌ تخم‌مرغ این روز‌ها طرفداران زیادی پیدا کرده. این ماسک پوست را لطیف‌تر کرده و به رفع چین و چروک‌ها کمک می‌کند.

اما این اتفاق چطور می‌افتد؟ با تبخیر آب از سطح پوست، سفیده‌ تخم‌مرغ یک لایه‌ی نازک روی پوست ایجاد می‌کند که با آب به راحتی شسته می‌شود. 

تخم بلدرچین از تخم‌مرغ مفیدتر است!

تخم بلدرچین در مقایسه با تخم‌مرغ، پروتئین، ویتامین و عناصر مفید بیشتری دارد، اما تفاوت قابل توجهی بین آن‌ها وجود ندارد.

برای اینکه تأثیر این اندک تفاوت را ببینید، باید به طور منظم مقدار زیادی تخم بلدرچین بخورید.

بلدرچین‌ها هم به سالمونلا مبتلا می‌شوند، بنابراین توصیه می‌شود که تخم آن‌ها را خام نخورید.

 

برچسب ها: تخم مرغ، تخم بلدرچین، پخت تخم مرغ، رنگ تخم مرغ، زندگی آنلاین، باورهای نادرست تخم مرغ، تخم مرغ و کلسترول تعداد بازديد: 554 تعداد نظرات: 1

نظرات

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز