به هر میزان که سحری سبکتر باشد، احساس سنگینی، کسالت و خواب آلودگی کمتر بروز کرده و فعالیت روزانه را با نشاط بیشتری آغاز میکنید.
هنگام سحر از خوردن غذاهایی نظیر کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کتلت و گوشتهای سرخ شده خودداری کنید. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد و ترش کردن معده میشوند.
مصرف میوههای سرشار از آنتیاكسیدان (زرد، نارنجی و قرمز) در طول روز و همچنین در این ماه برای پوست ضروری است. پس در صورت امکان در وعده سحری خود یکی از این میوهها را نیز بگنجانید.
در وعده سحر سعی کنید از مصرف قندهای ساده (قند و شکر) و شیرینیجات اجتناب کنید تا در طی روز دچار گرسنگی و افت قند نشوید. همچنین مصرف ادویه زیاد نیز در وعده سحر سبب افزایش گرسنگی و تشنگی در طی روز میشود.
در مجموع در وعده سحر از غذاهای با نمایه گلیسمیپایین (مثل پروتئینها، نان سبوسدار و سبزیجات حاوی فیبر بالا) استفاده نمایید.
عدس پلوی مجلسی
مواد لازم برای 6- 8 نفر
برنج 4 پیمانه (600 گرم) 2100 كیلوكالری
عدس 2 پیمانه (200 گرم) 600 كیلوكالری
گوشت گوساله چرخكرده 300 گرم 430 كیلوكالری
پیاز رنده كرده 1 عدد 7 كیلوكالری
نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم 0 كیلوكالری
زعفران حل كرده به میزان لازم 0 كیلوكالری
كشمش پلویی 120 گرم 320 كیلوكالری
دارچین 1 قاشق چایخوری 0 كیلوكالری
خرمای هسته گرفته 20 عدد (200 گرم) 250 كیلوكالری
قیسی 20 عدد (200 گرم) 370 كیلوكالری
روش تهیه
برنج را با آب و نمك بپزید و آبكش كنید. آنگاه عدس را بپزید و در آبكش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس در قابلمه مناسبی، كمی روغن بریزید و برنج و عدس را لابهلای هم درون قابلمه بریزید. حالا قابلمه را روی اجاق بگذارید و با حرارت ملایم، برنج را دم كنید.
اكنون در تابه مناسبی، گوشت چرخكرده، پیاز، نمك، فلفل و زردچوبه را بریزید و روی اجاق بگذارید تا گوشت بپزد. حال قدری زعفران به آن بیفزایید. در تابه دیگری، قدری روغن بریزید و كشمش را در آن تفت دهید. دارچین را اضافه كنید و كشمش را از تابه در آورید.
آنگاه در همان تابه، خرما و قیسی را نیز تفت دهید. اینك عدس پلو را برای پذیرایی در دیس مناسبی بكشید و رویش را با گوشت، كشمش، پلوی زعفرانی، خرما و قیسی تزیین كنید.
آب كافی
مقدار کافی آب بنوشید تا پس از این دوران دچار کم آبی نشوید. کافئین مدر است یعنی باعث دفع آب از طریق ادرار میشود. پس از مصرف نوشیدنیهای کافئیندار مثل قهوه یا چای پررنگ بویژه در وعده سحر خودداری نمایید.
اگر در این ماه دچار یبوست شدید، بهترین راه درمان مصرف ملینهایی مثل آلو، سبوس و سیب به همراه پوست به صورت ناشتا قبل از وعده سحری به همراه مقدار زیادی آب میباشد.
برای خواندن بخش اول- خوراكهای رژیمی ویژه سحرهای ماه رمضان- اینجا کلیک کنید.