و در ادامه، چند راهکار ساده برای کاهش مصرف مواد قندی و شیرین:
1- اگر روی میز کار یا پذیرایی ظرفی از شیرینی و شکلات داریم آن را برداریم و با ظرفی از برگه ی میوهها، توت خشک و یا خرما آن را جایگزین کنیم تا علاوه بر تامین بخشی از انرژی، برخی از ویتامینها و بخشی از فیبر مورد نیاز بدن را نیز تامین کند.
2- سعی کنیم روزانه حداقل سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده مطابق با راهنماهای غذایی داشته باشیم.
یعنی از نان به ویژه سبوسدار و غلات، میوه و سبزی و لبنیات کم چرب و منابع پروتئینی نظیر مرغ، ماهی، تخممرغ متناسب با نیاز بدن در وعدهها و میان وعدهها بهره ببریم تا در طول روز دچار افت قند خون نشویم.
3- سعی شود از میان کربوهیدراتها به جای قند ساده (قند، شکر، آبنبات و ...) از کربوهیدرات پیچیده با نمایه گلایسمی پایین (نان و غلات سبوس دار) استفاده شود تا از نوسانات شدید قند خون و به دنباله آن گرسنگی زودرس پیشگیری شود.
4- در مورد مادرانی که شیر خواران زیر یکسال دارند توصیه میشود در تهیه غذای کمکی این کودکان از قند و شکر استفاده نشود تا ذائقه کودکان به طعم شیرین عادت نکند و در نتیجه در بزرگسالی دچار مشکلات ناشی از مصرف مواد قندی نشوند.
5- همچنین هنگام خرید مواد غذایی در حالت سیری باشیم تا هم اضافه بر نیاز خود خرید نکنیم و هم محصولات غذایی با کربوهیدرات (قند) کمتر را انتخاب کنیم و در ادامه در صورت خرید شیرینی سعی شود از انواع با اندازه کوچکتر و البته بدون خامه انتخاب شود.
و در پایان، حفظ سلامتی در گرو انتخاب غذای سالم است.
برای خواندن بخش اول -راهکارهای کاهش مصرف قندها- اینجا کلیک کنید.