Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 22 اردیبهشت 1403 - 14:49

25
خرداد
15 نكته طلایی برای روزه‌داران (4)

15 نكته طلایی برای روزه‌داران (4)

جهت رفع عطش، از آب خالص با دمای مناسب (در اولویت اول) و یا آبمیوه‌های خانگی رقیق شده با آب و بدون افزودن شكر استفاده كنند.

 

لذا به منظور پیشگیری از چنین رخدادی توصیه می‌شود با زیاده‌روی در میل كردن غذاها و یا مصرف مواد پرچرب و شیرین، زمینه افزایش وزن و شدت بخشیدن به چاقی موجود و بیماری‌های ناشی از آن را فراهم نیاورید و توجه داشته باشید.

اگر حكیم اول برای حفظ سلامتی افراد واجد شرایط، یك ماه امساك و روزه‌داری مقرر نموده، نظم و اصولی را نیز در این رابطه توصیه فرموده كه از نظر وعده‌های غذایی (افطار، شام و سحر) تعیین شده و به هیچ‌وجه تن‌‌آسایی و زیاده‌روی در خوردن و خوابیدن مجاز برشمرده نشده است، لذا با رعایت وعده‌های تعیین شده، حذف تنقلات زیانبار، تعدیل یا حذف مصرف غذاهای سنگین و پرچرب، بهره‌گیری از 30 گرم از مغز و دانه‌های روغنی بی‌نمك، نوشیدن آب و مایعات شیرین نشده در فاصله زمانی تقریبا طولانی شام تا سحری و همچنین میوه‌های فصل در حد معلوم و مشخص مخصوصا برای افرادی كه در افطاری و شام پرخوری نكرده‌اند، بسیار سودمند بوده و از بی‌حال شدن افراد در طول روز جلوگیری می‌نماید.

ضمنا با بهره‌گیری از سوپ‌های تهیه شده از غلات، حبوبات و سبزیجات و میل نمودن نان‌های سبوسدار، حذف یا به حداقل رسانیدن مصرف زولبیا و بامیه، گوش‌فیل، حلوا، نان‌های خامه‌ای، شیرینی‌های تر و خشك، نه تنها سرحال و سرزنده خواهید شد، بلكه خطر افزایش وزن را در طول روزه‌داری از خود دور خواهید نمود.

14- سوء هاضمه و نفخ: در افرادی كه به مقدار زیادتر از نیاز خود از غذاهای سرخ كرده پرچرب میل می‌كنند و به علت گرسنگی و ولع ناشی از افت قندخون، بعد از شكستن روزه به سرعت به پرخوری و پرنوشی می‌پردازند، این مشكل پدیدار خواهد شد. به این عزیزان خداجو و باورمند توصیه می‌شود:

الف: از میل كردن غذاهای حاوی تخم‌مرغ، كلم، عدس، نوشیدنی‌های گازدار و غذاهای سرخ‌ یا بریان شده در روغن‌های جوشان خودداری نمایند و یا مقدار مصرفی‌ خود را به شدت كاهش دهند.

ب: به جای آنها از غذاهای ساده بخارپز یا فرپز میل نمایند و با استفاده از كارد و چنگال یا قاشق‌های كوچكتر، حجم كمتری از غذا را به دهان هدایت كنند و با آرامی، صبر و حوصله آنها را خوب جویده، با بزاق آغشته نمایند و سپس ببلعند.

ج: جهت رفع عطش، از آب خالص با دمای مناسب (در اولویت اول) و یا آبمیوه‌های خانگی رقیق شده با آب و بدون افزودن شكر استفاده كنند.

د: به تدریج خود را عادت دهید تا به جای نوشیدن آب و مایعات در طول مدت تناول غذا، این ماده حیاتی را در بین وعده‌ها و میان‌وعده‌ها، قبل از خوابیدن و صبح‌ها به صورت ناشتا نوش جان فرمایید.

15- گرفتگی عضلات: این مشكل معمولا ناشی از عدم تامین نیاز بدن به میزان لازم از منابع غذایی حاوی كلسیم، منیزیم، روی و پتاسیم بوده و در اغلب موارد با بهبود تنوع و تعادل تغذیه و گنجانیدن میوه‌های فصل، سبزیجات پخته و خام، شیر و لبنیات كم چرب، گوشت و جایگزین‌های آن در برنامه غذایی و استفاده از خرما و كشمش به جای قند و شكر، از شدت و مدت دفعات گرفتگی دردناك عضلات كاسته می‌شود، ولی گاهی لازم است با صلاحدید پزشك و متخصص تغذیه از مكمل‌های منیزیم، روی و كلسیم به مدت كوتاهی استفاده گردد.

توجه: افرادی كه حامله هستند یا نوزاد خود را شیر می‌دهند یا بیماران مبتلا به پرفشاری خون، دیابت، كم‌خونی، بیماری‌های كبدی - كلیوی، مشكلات قلبی، میگرن، افزایش اسیداوریك و یا سایر بیمارانی كه برای كنترل شدت حمله بیماری و تعدیل یا درمان آنها ‌باید در زمان‌های معین داروهای خاصی را میل نمایند، بهتر است در مورد روزه گرفتن با پزشكان و متخصصین مورد اعتمادشان مشورت نمایند.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- 15 نكته طلایی برای روزه‌داران- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش دوم- 15 نكته طلایی برای روزه‌داران- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم- 15 نكته طلایی برای روزه‌داران- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: زیاده روی در رمضان، افزایش وزن در رمضان، بیماری در رمضان، حفظ سلامتی در رمضان، وعده های غذایی در رمضان، سوء هاضمه در رمضان، نفخ در رمضان تعداد بازديد: 484 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز