Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 07:30

9
فروردین
اگر در نوروز به رستوران می‌روید (2)

اگر در نوروز به رستوران می‌روید (2)

هرگز در مصرف فست فودها یا غذاهای آماده تهیه شده در رستوران‌ها افراط نكنید. برای اثبات این توصیه، لازم است بررسی داشته باشیم بر مواد حاوی این دسته از خوراك‌ها و نیز طرز آماده‌سازی و طبخ آنها.

 

البته در سایر استان‌های كشورمان نیز خورش‌های لذیذ و مفیدی طبخ می‌شوند كه مصرف آنها خالی از تنوع نیست، ولی خورش‌های شمالی از دو كیفیت برخوردارند كه در غذاهای سایر شهرها كمتر وجود دارد، اول اینكه تنوع خیلی بیشتری در سبزیجات به كار رفته در خورش‌های شمالی موجود است و دوم اینكه در غذاهای شمالی معمولاً از گوشت كمتری استفاده می‌شود و تخم‌مرغ جانشین گوشت می‌گردد.

در مورد افراط در مصرف گوشت قرمز در همین مقاله صحبت كردیم. البته توجه داشته باشید كه تخم‌مرغ نیز در حد اعتدال باید مصرف شود و با وجود آنكه این ماده غذایی حاوی ارزش تغذیه‌ای بسیار خوبی است، ولی دارای كلسترول بالایی می‌باشد و مصرف روزانه آن به خصوص برای افرادی كه چربی‌های خونشان، بالا است و یا مبتلا به اختلالات قلبی- عروقی هستند توصیه نمی‌شود. همچنین از خورش‌های چرب و پرروغن نباید استفاده شود.

نكته 5: در مصرف فست فودها افراط نكنید

هرگز در مصرف فست فودها یا غذاهای آماده تهیه شده در رستوران‌ها افراط نكنید. برای اثبات این توصیه، لازم است بررسی داشته باشیم بر مواد حاوی این دسته از خوراك‌ها و نیز طرز آماده‌سازی و طبخ آنها. فست فودها، شامل انواع ساندویچ، انواع پیتزا، همبرگر و ... معمولاً سرخكرده هستند و مواد اصلی آنها را اكثراً گوشت قرمز تشكیل می‌دهد.

در تهیه این غذاها به تفت دادن كوتاه مدت با روغن كم اكتفا نمی‌شود و معمولاً آنها را به مدت طولانی و با استفاده از روغن زیاد طبخ می‌كنند. ضمناً نظر به اینكه از مواد اولیه این نوع خوراك‌ها اطلاعی نداریم و ممكن است در طبخ برخی از این غذاها مانند همبرگر، ساندویچ‌های تهیه شده از گوشت یا سوسیس، كباب كوبیده و امثال آن، حرارت به مقدار كافی به قسمت‌های داخلی و مركزی گوشت نرسد.

لذا گاه ممكن است این نوع غذاها حاوی میكروب‌ها یا تخم انگل‌های مختلف باشند كه به سلامت شخص لطمات جدی وارد نمایند. به خصوص در تهیه بعضی از این مواد، مانند انواع سوسیس و كالباس، از افزودنی‌هایی استفاده می‌شود كه زیان‌آورند و سلامت افراد را به مخاطره می‌اندازند. سس‌هایی كه در ساندویچ‌ها به مقدار زیاد استفاده می‌شوند نیز مفید نیستند.

 نكته 6: به جای نوشابه‌های گازدار از نوشیدنی‌های بهداشتی استفاده كنید

بازار نوشابه‌های گازدار در سفرهای نوروزی رونق زیادی دارد، به خصوص كودكان و نوجوانان تمایل زیادی نسبت به مصرف این نوع نوشابه‌ها خصوصاً در ایام مسافرت، از خود نشان می‌دهند.

این عادت می‌تواند لطمات زیادی به سلامت آنها وارد سازد. نوشابه‌های گازدار معمولاً فاقد ارزش تغذیه‌ای بالا هستند و به علت داشتن شكر زیاد منجر به چاقی می‌شوند. ضمناً چون در این نوشابه‌ها از اسیدفسفریك استفاده می‌شود، افراط در مصرف آنها موجب به هم خوردن تعادل كلسیم و فسفر شده و مانع جذب كافی كلسیم در دستگاه گوارش می‌شود.

بنابراین می‌تواند در كودكان ایجاد راشیتیسم بنماید و در بزرگسالان منجر به نرمی استخوان و در سالمندان موجب بروز پوكی استخوان بشود. بهتر است به جای نوشابه‌های گازدار، از سایر نوشیدنی‌های مفید مانند آب سالم بهداشتی، دوغ كم‌نمك و شیر كم‌چربی استفاده شود.

مصرف مكرر آب‌میوه‌های آماده نیز زیانبار است.

اگرچه مصرف آب‌میوه‌های آماده در تعطیلات نوروز برای شما لذتبخش است و برایتان یك نوشیدنی مفرح است اما دست نگهدارید!

آیا می‌دانید مصرف مكرر یا زیاد این آشامیدنی‌ها چه زیان‌هایی برایتان در بردارد؟ این نوشیدنی‌ها اكثراً شامل مقدار زیادی شكر، رنگ‌های مصنوعی، اسانس‌ها و نگهدارنده‌های شیمیایی هستند كه تمام این مواد- چنانچه در مصرف آنها افراط شود- برای بدن زیان‌آورند و می‌توانند موجب اختلالات فراوان بشوند.

به جای این نوع آشامیدنی‌ها، از میوه‌های تازه استفاده كنید، به خصوص میوه‌هایی كه می‌توان آنها را با پوست میل نمود، به علت داشتن فیبر غذایی برای سلامت انسان بسیار مفیدند و ضمناً از بروز یبوست نیز پیشگیری می‌كنند، البته به شرط آنكه به خوبی شستشو و ضدعفونی شوند.

نكته 7: اگر به سبزی و سالاد موجود در رستوران‌ها اطمینان ندارید

آیا به سبزی و سالاد موجود در رستوران‌ها اطمینان ندارید و نمی‌دانید كه به خوبی شسته و ضدعفونی شده‌اند یا نه؟ حق با شما است، زیرا چنانچه سبزی و سالاد به خوبی تمیز و ضدعفونی نشوند، می‌توانند موجب بروز بیماری‌های خطرناك و گاه غیرقابل علاج در انسان بشوند. پس چه باید كرد؟

مصرف نكردن این دسته از مواد خوراكی موجب بروز سوءتغذیه و یبوست در انسان می‌شود، ولی آیا در مسافرت می‌توان از این مواد در رستوران استفاده كرد؟ مسلماً خیر. پس لازم است در طول سفر، انواع سبزی‌های سالادی و سبزی خوردن را تهیه كرده و خودتان اقدام به شستشو و ضدعفونی كردن دقیق آن بنمایید و در وعده‌های ناهار و شام از آن با اطمینان كامل استفاده كنید.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- اگـر در نوروز به رستوران می‌روید- اینجا كلیك كنید.

 

برچسب ها: مصرف فست فودها، غذاهای شمالی، نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های بهداشتی، آب‌میوه‌های آماده، سالاد موجود در رستوران‌ها، سوءتغذیه و یبوست تعداد بازديد: 585 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز