Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:42

17
اسفند
چگونه در نوروز چاق نشویم (2)

چگونه در نوروز چاق نشویم (2)

تا حد امكان در مهمانی‌ها، مصرف شیرینی و مواد شیرینی كه در تهیه آنها از قند و شكر استفاده شده را به حداقل برسانید و همراه چای و قهوه، از میوه‌های خشك مانند كشمش، خرما، انجیر خشك و... استفاده كنید.

حال سوال این است كه چه باید كرد و چگونه می‌توان خود را در این ایام از دچار شدن به اختلالات و عوارض ذكر شده در امان نگاه داشت؟

آنچه مسلم است، این است كه از رفتن به مهمانی در این ایام نمی‌توان امتناع نمود، زیرا این سنت زیبا و مفید علاوه بر ایجاد نشاط و سرور در افراد، خانواده‌ها را به یكدیگر نزدیك‌تر می‌كند و موجب تحكیم روابط فامیلی و دوستانه می‌شود، اما جهت پیشگیری از عوارض نامطلوب در این اوقات می‌توانیم ترفندهایی به كار ببریم كه از آسیب‌های ناشی از تغییرات شیوه زندگی در تعطیلات نوروز در امان بمانیم و شادی و لذت جشن نوروز، با بروز بیماری‌ها و اختلالات مختلف بر ما حرام نشود، اما این ترفندها چگونه‌اند؟

تا حد امكان در مهمانی‌ها، مصرف شیرینی و مواد شیرینی كه در تهیه آنها از قند و شكر استفاده شده را به حداقل برسانید و همراه چای و قهوه، از میوه‌های خشك مانند كشمش، خرما، انجیر خشك و... استفاده كنید.
مصرف میوه‌های تازه به جای شیرینی در مهمانی‌ها توصیه می‌شود.

انواع آجیل از ارزش تغذیه‌ای بالایی برخوردارند، به خصوص چربی‌های موجود در آن از نوع اشباع نشده و حاوی خواص بسیار خوبی است كه در پیشگیری از پاره‌ای بیماری‌ها و حفظ سلامت انسان تاثیر مهمی دارد، ولی توجه به دو نكته در مورد آجیل ضروری است:

1- مصرف آجیل شور و پرنمك نه تنها مفید نیست، بلكه به سلامت قلب و عروق لطمه می‌زند.
2- آجیل با وجود مفید بودن، به علت داشتن چربی بالا موجب افزایش وزن و چاقی می‌شود. 

پس باید از آجیل بدون نمك استفاده نمود و در مصرف آن زیاده‌روی نكرد. در صورت نمك‌دار بودن آجیل، می‌توانید پوسته روی آن را كه حاوی نمك است جدا نموده و سپس آن را مصرف كنید.

از مصرف غذاهای سرخ كرده و چرب جدا باید خودداری نمایید، زیرا علاوه بر چاقی، موجب اختلال در سلامت قلب و عروق می‌شوند.

در مهمانی‌ها می‌توانید از غذاهای پخته یا كباب شده استفاده كنید. همچنین چربی گوشت یا مرغ را حتما به هنگام مصرف جدا نمایید.

از افزودن نمك به غذا یا میوه‌ها خودداری كنید.

به هنگام مصرف غذا و نیز در طول شبانه روز به دقت مراقب موادی كه مصرف می‌كنید، باشید، به این ترتیب كه توجه نمایید چه موادی و به چه میزان مصرف می‌كنید، چند بار در روز غذا یا میان‌وعده می‌خورید. توجه به میزان و دفعات مصرف غذا، یكی از عوامل مهم پیشگیری از پرخوری و بدخوری است.

چنانچه عادت به خوردن حجم زیادی غذا دارید، سعی كنید به جای قاشق از چنگال برای صرف غذا به خصوص برنج استفاده نمایید.

غذا را با تأنی و به آرامی میل كنید و به خوبی بجوید. این كار باعث می‌شود موادغذایی مصرفی به خوبی با آنزیم بزاق مخلوط شوند و عمل هضم غذا بهتر انجام گیرد. ضمنا با تأنی غذا خوردن و خوب جویدن غذا از پرخوری جلوگیری می‌كند.

از مصرف آب كافی در ایام نوروز، مانند سایر مواقع سال غافل نشوید. برای صرف آب منتظر تشنه شدن نباشید و روزانه حدود 6 لیوان آب (بسته به نوع مواد غذایی و غذای مصرفی) بنوشید.

حتما در طول روز تحرك جسمی كافی داشته باشید. ورزش و تحرك فیزیكی كافی (اعم از پیاده‌روی، كوهنوردی و...)، علاوه بر آنكه به سوخت بیشتر مواد انرژی‌زا در بدن كمك می‌كند، موجب حفظ سلامت انسان می‌شود.

 با انجام توصیه‌های فوق می‌توانید مطمئن باشید كه در طول تعطیلات سال نو، ایامی خوش و خاطره‌انگیز خواهید داشت و پس از گذراندن این ایام، سلامت و شادابی جسمی و روحی خود را هرچه بیشتر حفظ خواهید نمود.

 

 

برای خواندن بخش اول -چگونه در نوروز چاق نشویم- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: تغذیه در نوروز، تغذیه در تعطیلات، تغذیه در مهمانی ها، چاقی در تعطیلات، نوروز و سلامتی تعداد بازديد: 605 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز