سالومه آرمین
چند راه آسان برای تقویت حافظه عبارت است از:
1- هشت ساعت خواب كافی.
2- مصرف روزانه یك عدد مولتیویتامین در مطالعات مختلف سبب افزایش ضریب هوشی كودكان به میزان 25 واحد شده است.
3- مصرف آنتیاكسیدانهایی، مانند ویتامین C (1000-500 میلیگرم)، ویتامین E (500-400 واحد بینالمللی) و لیپوئیك اسید (50-10 میلیگرم)، از مغز در برابر تاثیر مخرب و كشنده رادیكالهای آزاد محافظت میكند (البته زیر نظر متخصص تغذیه).
4- مطالعات مختلف نشان دادهاند كه غذاهای زیر میتوانند به حافظه كمك كنند:
- تمشك آبی كه روزانه مصرف نصف فنجان از این گیاه توصیه میشود.
- میوه و سبزیجات رنگی مانند توتفرنگی، انگور، انواع توت، آلبالو و اسفناج.
- ده غذای اصلی حاوی آنتیاكسیدان شامل آلو، كشمش، توت سیاه، تمشك آبی، سیر، كلم پخته، زغالاخته، توتفرنگی، اسفناج خام و انواع توت میباشد.
- نوشیدنیهای مفید برای مغز شامل چای سیاه و چای سبز است. یك عدد چای كیسهای میتواند یكچهارم تا یكسوم نیاز روزانه به آنتیاكسیدانها را تامین كند.
- مصرف روزانه 30 تا 60 گرم ماهی را فراموش نكنید، خصوصا سالمون، ماكرل، ساردین و هرینگ.
- فسفاتیدیل سرین نیز مادهای است كه به تولید میانجیگر عصبی حافظه به نام استیل كولین كمك میكند.
برخی نبایدها برای مغز
موارد زیر میتوانند به شریانهای مغزی آسیب برسانند:
چربی حیوانی اشباع، اسیدهای چرب ترانس و اضافه وزن كه میتواند موجب بروز دیابت و آسیب دائمی به سلولهای مغزی شود.
با این حال شما برای كمك به حافظه و یادگیری به قندهای طبیعی نیاز دارید، بنابراین مصرف برگه هلو، بادامزمینی، حبوبات، ماست و انواع غلات را فراموش نكنید. انواع نان و غلات با تامین كروم به حافظه و یادگیری كمك میكنند.