Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 8 اردیبهشت 1403 - 16:35

28
فروردین
رژیم درمانی قبل از بارداری (1)

رژیم درمانی قبل از بارداری (1)

اگر خانمی قبل از بارداری مبتلا به كم‌خونی و ضعف بنیه بدنی می‌باشد و از علائمی مثل خستگی زودرس، سردرد، افزایش ضربان قلب، كم‌اشتهایی و بی‌حوصلگی رنج می‌برد.

فاطمه استیری

 

 

 

دكتر منصور شهركی؛ دانشیار تغذیه و رژیم‌درمانی، در خصوص وزن قبل از بارداری گفت: «معیار وزن نرمال، كاهش و یا افزایش وزن قبل از بارداری اندازه‌گیری نمایه توده بدن (BMI) است كه از تقسیم وزن (كیلوگرم) به مجذور قد (مترمربع) به دست می‌آید. BMI خانم قبل از بارداری كمتر از 5/18 نشانه كم‌وزنی، بین 5/18 و9/24 در محدوده وزن طبیعی، بین 25 تا 9/29 نشانه افزایش وزن و بیشتر و مساوی 30 نشانه چاقی است.

بهترین BMI جهت بارداری BMI نرمال و طبیعی می‌باشد و خانم‌هایی كه با این شاخصه بارداری را شروع می‌كنند، مطمئن باشند كه در صورت كنترل و پایش افزایش وزن مناسب دوران بارداری و مراجعات ماهانه به كارشناسان و متخصصین ذیربط هیچ مشكلی برایشان ایجاد نخواهد شد. خانم‌هایی كه از افزایش وزن و بعضا چاقی قبل از بارداری رنج می‌برند حتما باید قبل از بارداری در جهت تعدیل وزن خود و رساندن آن به وزن ایده‌آل كوشا باشند.

این خانم‌ها حتما باید بدانند كه دوران بارداری به هیچ عنوان دوران رژیم گرفتن و انجام فعالیت‌های شدید ورزشی به منظور كاهش وزن نیست و در پایان بارداری حتما باید به وزن خانم باردار حتی خانم‌های باردار مبتلا به چاقی نیز اضافه شود. همچنین این خانم‌ها بهتر است در جریان باشند كه اگر به رساندن وزن خود به حد نرمال در قبل از بارداری اقدام ننمایند، احتمال ابتلا به دیابت، فشار خون بارداری و ... در آنها در مقایسه با خانم‌هایی كه بارداری را با وزن نرمال شروع كرده‌اند بیشتر می‌باشد.

بهترین توصیه به این خانم‌ها این است كه از طریق رژیم غذایی علمی، ورزش نمودن و تغییر در سبك زندگی زیر نظر متخصصین تغذیه و رژیم‌درمانی اقدام به كاهش وزن خود نمایند.

از طرف دیگر اگر وزن خانمی قبل از بارداری كم باشد و مبتلا به لاغری باشد، احتمال زایمان زودرس و یا به دنیا آوردن كودك با وزن كم هنگام تولد و یا بعضا سقط جنین در او در مقایسه با خانم‌هایی كه بارداری را با وزن نرمال شروع كرده‌اند بیشتر می‌باشد، بنابراین به این خانم‌ها نیز قویا توصیه می‌گردد برای جلوگیری از ابتلا به تمامی حالات یادشده قبل از بارداری وزن خود را به حد ایده‌آل برسانند كه در این مورد نیز توصیه می‌شود از كارشناسان و متخصصین ذیربط شهر خود كمك بگیرند».

وی افزود: «امروزه نتایج تحقیقات مختلف علمی نشان می‌دهد كه نه تنها تغذیه مناسب در طی دوران بارداری، بلكه تغذیه قبل از بارداری نیز می‌تواند بر روی نتیجه بارداری از ابعاد مختلف تأثیر بگذارد.

خانمی كه زایمان زودرس دارد و یا كودكی با وزن كم هنگام تولد به دنیا می‌آورد و یا بعضا مبتلا به سقط جنین می‌شود و یا مشكلاتی مثل دیابت، فشارخون و چاقی بیش از حد دوران بارداری پیدا می‌كند، باید ریشه این مسائل را در تغذیه قبل از بارداری خود مورد كنكاش قرار دهد.

اگر خانمی قبل از بارداری مبتلا به كم‌خونی و ضعف بنیه بدنی می‌باشد و از علائمی مثل خستگی زودرس، سردرد، افزایش ضربان قلب، كم‌اشتهایی و بی‌حوصلگی رنج می‌برد، بداند كه احتمال كم‌وزنی در او قوت دارد و در صورت درمان نكردن خود از طریق دارودرمانی و رژیم‌درمانی باید منتظر زایمان زودرس یا تولد كودك با وزن كم و یا بعضا سقط جنین باشد.

از طرف دیگر خانمی كه قبل از بارداری مبتلا به افزایش وزن و یا چاقی می‌باشد و مخصوصا خانم‌هایی كه قبل از بارداری دارای فشارخون بالا و قند خون بالا هستند، بدانند كه بارداری باعث تشدید این بیماری‌ها خواهد شد و مشكلات عدیده‌ای برای خودشان و جنین پیش خواهد آورد كه یك نمونه آن ختم حاملگی برای زنان با فشارخون بالا در طی دوران بارداری است.

پس آنچه اهمیت بسیار بالایی دارد این است كه فرد قبل از بارداری تغذیه مناسب و ایده‌آل داشته باشد كه ضمن رسیدن به وزن نرمال، از بروز بیماری‌های تهدیدكننده بارداری یاد شده نیز جلوگیری شود. برای این منظور ضمن اینكه به تمامی خانم‌ها در سنین باروری توصیه می‌شود از پرخوری اجتناب نمایند این افراد باید از مواد غذایی كلسیم‌دار مثل شیر و لبنیات و منابع غذایی آهن‌دار مثل انواع گوشت‌ها، دل، جگر و قلوه در حد اعتدال استفاده كنند.

این افراد باید در نظر داشته باشند كه تعادل و تنوع در دریافت مواد غذایی سرلوحه كارشان باشد و از غذاهای تمامی گروه‌های غذایی (شیر و لبنیات، گوشت‌ها، نان و غلات، سبزیجات و میوه‌جات) هر روز و حتی در تمامی وعده‌های غذایی روزانه استفاده نمایند و اگر پارامترهای بیوشیمیایی خونشان مثل قند، چربی و ... در حد نرمال و طبیعی نیست و از افزایش وزن و چاقی رنج می‌برند، قبل از بارداری در جهت مرتفع نمودن ‌آنها اقدام عاجل نمایند».

دكتر شهركی در ادامه، در مورد تغذیه افرادی كه گیاهخوار هستند و تصمیم به باردار شدن دارند، گفت: «اگر خانم گیاهخوار سالم قبل از بارداری در محدوده وزن نرمال و طبیعی باشد و افزایش وزن مناسب را بر اساس میزان BMI قبل از بارداری خود در طی دوران بارداری نیز پیدا كند، از نظر علمی مشروط بر اینكه تمامی پارامترهای بیوشیمیایی خون او مثل قند، چربی و فشارخون در قبل و حین بارداری تحت كنترل باشند، مشكلی برای خودش و جنین او با رژیم گیاهخواری مناسب و علمی پیش نخواهد آمد...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- رژیم درمانی قبل از بارداری- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم- رژیم درمانی قبل از بارداری- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: تغذیه در بارداری، دوران بارداری، وزن قبل از بارداری، رژیم غذایی در دوران بارداری، افزایش وزن دوران بارداری، کاهش وزن در بارداری تعداد بازديد: 610 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز