دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
اسهال شدید باعث تهی شدن سطح آب، سدیم، پتاسیم، كلسیم و منیزیم میشود. اسهال طولانی مدت باعث اختلال در جذب مواد مغذی ضروری میگردد.
از معدود مواردی که مصرف محصولات فیبر دار مفید نبوده و مشکل را حادتر می کند، اسهال می باشد.
مواد غذایی مفید برای اسهال
مایعات و اسهال
آب سبزیجات رقیق شده با آب به حفظ سطح مایعات بدن و جبران برخی از پتاسیم از دست رفته كمك میكند ضمن آنكه مقداری انرژی و مواد مغذی دیگر را نیز برای بدن فراهم میكند.
سوپ سبزیجات و كمپوت میوهها هضم راحتی دارد و به جایگزین شدن پتاسیم و سدیم كمك میكنند.
موز و اسهال
منبع غنی پتاسیم است و به خوبی تحمل میشود.
غلات تصفیه شده و اسهال
برنج سفید، ماكارونی سفید و پودینگ برنج از غذاهای كم فیبر هستند كه بدون تحریك بیش از حد كولون، انرژی مورد نیاز بدن را فراهم میكنند.
محصولات پروبیوتیک و اسهال
ماست پروبیوتیك به بازگرداندن باكتریهای مفید كه در طی اسهال دفع شدهاند كمك میكند، ضمن آنكه مقداری از پروتئین، كربوهیدرات و كلسیم مورد نیاز را تامین میكند.
مواد غذایی كه در اسهال باید پرهیز شوند
قهوه، چای و كولا حاوی كافئین هستند و نباید حداقل تا 48 ساعت بعد از اسهال مصرف شوند، زیرا اثر دیورتیك دارند.
هر غذایی كه فرد نسبت به آن تحمل نداشته باشد باید حذف شود.
شیرینیها و نوشیدنیهایی كه حاوی سوربیتول و مانیتول هستند و باعث سرعت حركات مجرای گوارشی میشوند بهتر است در زمان اسهال پرهیز شوند.
سایر اقدامات
نوشیدن آب فراوان و سایر مایعات
مكمل روی به اسهال مزمن كمك میكند.
پرهیز از مصرف بیش از 6 گرم ویتامین C در روز