Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 11 اردیبهشت 1403 - 10:56

22
بهمن
رازیانه، دشمن تهوع!

رازیانه، دشمن تهوع!

تهوع می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. برای درمان آن باید ابتدا عامل اصلی را تشخیص داد. در این مقاله برخی از مواد غذایی که در هنگام بروز تهوع مفیدند، بیان شده‌اند.

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه

 

حالات تهوع ممكن است در اثر مسمومیت غذایی، مصرف زیاد غذا یا الكل، حركت، ویا  دوران بارداری یا عارضه جانبی برخی داروها ایجاد شود.

سنگ صفرا، بیماری كلیه و عملكرد ضعیف كبد نیز می‌توانند باعث حالت تهوع شوند.

چنانچه كبد به درستی نتواند سموم را از بدن دفع كند و یا تركیبات هورمونی مختلف كه در بدن در دوران بارداری تولید می‌شوند را از بدن دفع كند، این سموم وارد خون می‌شوند و با رسیدن به مغز باعث تحریك حالت تهوع و حتی استفراغ می‌شوند.

دمای هوای بالا در كودكان، میگرن، عفونت گوش و اضطراب نیز از سایر علل حالت تهوع هستند.

درمان‌های رایج تهوع

قبل از هر درمان باید علت اصلی ایجاد كننده این حالت تشخیص داده شود و درمان برای علت زمینه‌ای انجام شود.

داروهای ضد تهوع و استفراغ به جز در موارد بارداری می‌توانند مصرف شوند.

 

مواد غذایی مفید برای تهوع

کربوهیدرات و تهوع

برنج، پوره، كیك جو، جو دو سر، نان و بیسكویت منبع كربوهیدراتی خوبی هستند و معمولا باعث تحریك تهوع نمی‌شوند.

زنجبیل و تهوع

زنجبیل به دفع احساس تهوع به ویژه در موقع حركت كمك می‌كند. برای این منظور استفاده از 2 قاشق چایخوری زنجبیل خرد شده كه به مدت 5 تا10 دقیقه در آب جوش قرار داده شده است مناسب است.

بیسكویت زنجبیلی، نوشیدنی‌های زنجبیلی یا چای زنجبیل به دفع حالت تهوع كمك می‌كنند.

تخم مرغ و تهوع

تخم‌مرغ پخته یا لوبیای پخته بدون آب و نان تست ساده معمولا به راحتی تحمل می‌شوند.

پروتئین و تهوع

شیر كم چرب و پودینگ شیر، گوشت سرد، ماست و پنیر، معمولا منابع پروتئینی خوبی هستند كه طعم و بوی شدیدی ندارند و نسبتا راحت تحمل می‌شوند.

چربی و تهوع

سالاد میوه و پنیر منابع غذایی كم چربی هستند كه توسط افرادی كه حالت تهوع دارند به راحتی تحمل می‌شوند.

رازیانه و تهوع

رازیانه دم كرده نیز می‌تواند به رفع حالت تهوع كمك كند.

برای این منظور باید 2 قاشق چایخوری رازیانه را در یك لیوان ریخته و آب جوش روی آن ریخته و به مدت 5 تا 10 دقیقه روی آن را بپوشانید و سپس آن را به صورت داغ بنوشید.

رژیم مایع و تهوع

سوپ سبزیجات بدون ادویه معمولا به خوبی تحمل می‌شوند.

مواد غذایی كه باید پرهیز شوند

غذاهای چرب و سرخ شده باعث تشدید علائم می‌شوند.

غذای پر ادویه و بودار مانند كلم پخته باعث ایجاد حالت تهوع در افراد حساس می‌شوند.

سایر اقدامات

كاهش استفاده از مواد بودار به هنگام تهیه غذاهای داغ

حذف غذاهایی كه باعث حالت تهوع می‌شوند.

 

برچسب ها: درمان تهوع، تغذیه و تهوع، زنجبیل و تهوع، مواد غذایی مفید برای تهوع، کربوهیدرات و تهوع، تخم مرغ و تهوع، پروتئین و تهوع، چربی و تهوع، رازیانه و تهوع، رژیم مایع و تهوع تعداد بازديد: 916 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز