مواردی که باید رعایت کنید
- فقط غذاهای كامل و پخته شده بخورید، غذاهای نیمپز میتوانند منبع خوبی از میكروبها باشد.
- نكته مهم دیگر نگهداری غذاها در طول سفر است. بهتر است غذاهایی انتخاب شوند كه به یخچال نیاز ندارند.
- قبل از رفتن به غذاخوریها حتما در مورد آنها تحقیق كنید و هیچگاه به رستورانهای ناشناس بین راه اطمینان نكنید.
- از خوردن مواد غذایی نفاخ، به خصوص در طول مسیر خودداری كنید.
- اگر به رستوران میروید، به ظروف غذاخوری توجه خاصی داشته باشید تا تمیز و بدون لك باشند.
- اگر بر روی آنها باقیمانده غذاهای خشك شده، جای انگشت و یا اثر روژلب دیدید، مسلما مشكل اساسی در شستن ظروف وجود داشته است!
- از مصرف شیر و لبنیات غافل نمانید. اما حتما در مورد شیر دقت كنید. از مصرف شیر غیرپاستوریزه جدا خودداری كنید؛ چرا كه احتمال آلوده بودن آن بسیار بالاست.
- بهتر است میوه و سبزیجاتی مصرف كنید كه قابل پوست كندن باشند و غذاهایی بخورید كه تازه پخته شده باشند. غذایی كه بیش از دو ساعت در دمای اتاق بماند و سرد شود، میتواند بالقوه جایگاه باكتریها شود!
- غذاهای خام میتواند مسموم باشند. برای نوزادان كمتر از شش ماه، شیر مادر و یا شیرخشك كه با آب جوشیده درست شود، بهترین غذاست.
- اگر برای اولین بار عازم مكانی هستید، بد نیست در مورد محل اقامت و رستورانهای شهر مورد نظر، با پرس و جو از دیگران و یا از طریق اینترنت، تحقیقی انجام دهید.
- از دستفروشانی كه مواد غذایی میفروشند، چیزی نخرید. به احتمال زیاد این افراد از اصول اولیه بهداشتی هیچ اطلاعی ندارند و نمیتوان از آنها انتظار مواد غذایی تازه و سالم داشت.
- غذاهایی كه حاوی تخممرغ و ماهی و گوشت خام هستند، میتوانند بالقوه خطرناك باشند.
- اگر به آلرژی مبتلا هستید، حواستان جمع باشد كه مواد حساسیتزا مصرف نكنید گاهی اوقات هم اصلا سابقه حساسیت نداریم، اما با خوردن غذایی خاص و یا در معرض مادهای خاص، ناگهان بدنمان واكنش نشان میدهد و علائمی مثل التهاب، خارش، قرمزی پوست در التهابهای پوستی بروز میكند. در صورت شدید شدن این علایم حتما به پزشك مراجعه كنید.
- بهتر است به جای مصرف برگرهایی كه از گوشت قرمز تهیه میشوند، مرغ مصرف كنید در صورت امكان، سبزیجات بیشتری به همراه غذا سفارش دهید.
- اگر مجبور هستید در طی سفر به مدت طولانی بنشینید و بیحركت بمانید (مثلا در هواپیما و یا ماشین سواری)، هر ساعت یكبار پاهایتان را حركت دهید، در صورت امكان كمی قدم بزنید و از آویزان ماندن پاها جلوگیری كنید. این حركات، از آماس كردن پاها و گرفتگی عضلات بدن جلوگیری میكنند.
- در صورتی كه به بیماری حركت (motion sickness) مبتلا هستید، یعنی هنگام سوارشدن به كشتی، هواپیما و اتومبیل دچار حالت تهوع و استفراغ میشوید، میتوانید داروهای مخصوص این بیماریها را از داروخانه تهیه كنید. خوردن یك عدد آب نبات هم به كاهش حالت تهوع كمك میكند.
- هنگام مسافرت، خوردن صبحانه را فراموش نكنید. نخوردن صبحانه باعث افت قند خون و این حالت باعث بروز علائمی مانند بیحالی، عدم تمركز و تحریكپذیری عصبی میشود.
- برای نگهداری غذاها آنها را در ظروف درسته قرار دهید. غذاهای خام و پخته را نیز از هم جدا كنید؛ چراكه آلودگی به راحتی از غذای خام به غذای پخته منتقل میشود.
- گوشت قرمز میتواند ناقل بسیاری از انواع انگلها باشد كه برای از بین رفتن آنهابه پخته شدن نیاز است؛ به این معنی كه با سرخ شدن و یا نیمپز شدن نمیتواند از شر این پارازیتها خلاص شد! پس بهتر است، غذهایی سفارش دهید كه گوشت خام پخته شده باشد.
برای خواندن بخش اول - بیماری های شایع در سفرهای نوروزی - اینجا کلیک کنید.