Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 20:43

15
مرداد
چگونه تغذیه سالم و لذت غذا خوردن را با هم در یکجا جمع کنیم؟

چگونه تغذیه سالم و لذت غذا خوردن را با هم در یکجا جمع کنیم؟

تغذیه می‌تواند به شما کمک کند که سالم بمانید و اگر انتخاب‌های درستی داشته باشید از بدن شما در برابر بیماری‌هایی همچون سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی، دیابت و پوکی استخوان محافظت کند.

آیا شما باور دارید که تغذیه نقشی مهم در سلامت‌تان ایفا می‌کند؟ آيا همواره اطلاعات مختلف و حتی گاه متضاد درباره تغذیه می‌شنوید؟چگونه تغذیه سالم و لذت غذا خوردن را با هم در یکجا جمع کنیم؟
تغذیه می‌تواند به شما کمک کند که سالم بمانید و اگر انتخاب‌های درستی داشته باشید از بدن شما در برابر بیماری‌هایی همچون سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، چاقی، دیابت و پوکی استخوان محافظت کند. به منظور رسیدن به این مرحله، فرمولی جادویی وجود ندارد بلكه باید روش زندگی و تغذیه مناسبی را پیش گرفت و عوامل خطرزا را محدود کرد. توصیه‌های غذایی اين بخش کاملا کاربردی و مطابق با اصل لذت بردن از غذاهستند، همچنین طبق احساس گرسنگی و سیری بنا نهاده شده است و بر اساس چند اصل اجازه می‌دهد انتخاب غذایی داشته باشید که برای سلامتتان مناسب باشند.
مواد غذایی خود را انتخاب کنید.

هر یک از گروه‌های غذایی جایگاه مخصوص به خود در برنامه غذایی روزانه شما دارد. همه آن‌ها برای داشتن تغذیه‌ای متعادل ضروری هستند، اما برخی از این مواد غذایی را باید به میزان کمتری مصرف کرد؛ درحالی که لازم است مصرف برخی را در ارجحیت قرار داد.

میوه‌ها و سبزیجات: 5 واحد در روز
میوه‌ها و سبزیجات سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها – خصوصا ویتامین C– و همچنین حاوی فیبر هستند که به سرعت اشتها را برای مدت طولانی کاهش می‌دهند و جابه‌جایی مواد غذایی در روده را تسهیل می‌بخشند. میوه‌ها و سبزیجات به لطف آب میان بافتی زیادشان، کالری کمی‌دارند و در نتیجه مواد غذایی بسیار مناسبی برای پیشگیری از چاقی و دیابت هستند. آنتی اکسیدان‌های موجود درمیوه‌ها و سبزیجات – که شامل بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین E، پلی فنول‌ها و ... می‌شود – می‌تواند اثر مثبت شناخته شده میوه‌ها و سبزیجات بر ضد بیماری‌هایی قلبی- عروقی و سرطان را تاييد كند.

نان و مواد غذایی حاوی نشاسته در هر وعده غذایی
این مواد غذایی حاوی پروتئین‌های گیاهی و کربوهیدارت‌های پیچیده ضروری – خصوصا برای عضلات و مغز هستند. غلات همچنین فیبر دارد. شما می‌توانید در هر وعده غذایی نان، حبوبات، سیب‌ زمینی و دیگر مواد غذایی نشاسته دار را مصرف کنید.
سبزیجات و مواد غذایی حاوی نشاسته ضد هم نیستند: این دو گروه را همراه با هم بخورید چرا که مکمل هم هستند. هرگاه هیچ برنامه خاصی برای مواد غذایی نشاسته دار ندارید، آن‌ها را با نان (ترجیحا نوع کامل سبوس دار) جایگزین کنید.

سه واحد مواد لبنی در هر روز
اهمیت کلسیم در سلامت استخوان‌ها بر هیچ کس پوشیده نیست. مواد لبنی (شیر، ماست، پنیر و دوغ) را خصوصا در دوران کودکی، نوجوانی و سالمندی مصرف کنید که منبعی بسیار عالی برای کلسیم هستند. کلسیم در دیگر عملکرد‌های حیاتی بدن همچون انقباض عضلات، انعقاد خون و... نیز دخالت دارد. اگر شیر دوست ندارید، به جای آن مواد لبنی تخمیر شده مثل پنیر تازه و ماست را انتخاب کنید. دسرهای تهیه شده با مواد لبنی در برنامه غذایی، معادل ماست یا شیر نیستند. آن‌ها حاوی مقدار کمی شیر (و در نتیجه کلسیم کمتر) و شکر و چربی بیشتری هستند. هرچه پنیر سفت‌تر باشد حاوی کلسیم و همچنین چربی بیشتری خواهد بود. البته برخی از آن‌ها بسیار شور ( پنیر فتا) هستند.

گوشت، مرغ، ماهی و دیگر فرآورده‌های دریایی و تخم مرغ: یک تا دو واحد در روز
این مواد غذایی منبع پروتئین‌هایی با کیفیت عالی هستند؛ اما همچنین ویتامین و مواد معدنی (مثل آهن) دارند.
گوشت‌ها، ماهی‌ها، فرآورده‌های دریایی یا تخم مرغ باید یکی از اجزای وعده‌های اصلی را تشکیل بدهند و نه اینکه کل وعده را به خود اختصاص دهند؛ بنابراین بهتر است که میزانشان از مواد غذایی که همراه آن مصرف می‌شود (همچون مواد نشاسته دار یا سبزیجات) کمتر باشد. صد گرم گوشت یا دو عدد تخم مرغ برای مصرف در یک وعده غذایی مناسب است.

برچسب ها: تغذیه، سلامت تعداد بازديد: 1085 تعداد نظرات: 0

ارسال نظر

فیلم روز
تصویر روز