مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان میدهد که دو ماده معدنی ید و سلنیوم نقش موثری در پیشگیری از سرطان دارند. به گزارش ایرنا از رویترز، سلنیوم و ید دو ماده معدنی فوقالعاده پیشگیری کننده سرطان هستند. سلنیوم یک ماده معدنی موجود در خاک است. این ماده معدنی به طور طبیعی در آب و برخی از مواد غذایی وجود دارد. سلنیوم نقش مهمی در متابولیسم بدن ایفا میکند و یک آنتیاکسیدان قوی محسوب میشود و از بروز سرطان پروستات، سرطان پوست غیر ملانوم، سرطان ریه و روده جلوگیری میکند.
میزان سلنیوم روزانه مورد نیاز بدن
کودکان 1 تا 3 ساله 20 میکروگرم در روز، کودکان 4 تا 8 ساله 30 میکروگرم در روز، کودکان 9 تا 13 ساله 40 میکروگرم در روز، افراد بالغ و نوجوانان بالای 14 سال 50 میکروگرم در روز، زنان باردار60 میکروگرم در روز، زنان شیرده 70 میکروگرم در روزماهی، انواع آجیل، گوشت گاو و مرغ و انواع دانههای روغنی حاوی سلنیوم هستند.
عنصر ید
عنصر شیمیایی ید بیشتر در سطح دریا و اقیانوس وجود دارد؛ برای مثال، جلبک دریایی حاوی مقادیر بالای ید است. معمولا ید موجود در رژیم غذایی کمتر از مقدار مورد نیاز بدن است. غده تیروئید برای تولید هورمون، نیازمند ید است. کمبود ید باعث ناباروی زنان میشود و احتمال بروز سرطان تیروئید، پروستات، سینه و تخمدان را افزایش میدهد. کمبود ید در دوران بارداری برای مادر و جنین بسیار خطرناک است و باعث میشود سیستم عصبی جنین شکل نگیرد و رشد جسمی و روانی مختل شود. بدن در روز به طور متوسط به 5/13 میلیگرم ید نیاز دارد. برخی از مواد غذایی حاوی عنصر ید عبارتند از :
سیبزمینی پخته شده، شیر، ماهی، انواع غذاهای دریایی، نمک یددار، گوشت بوقلمون، آلوی خشک، لوبیا سبز، تخممرغ آبپز، ماست، موز، توت فرنگی، پنیر چدار و نان بدون سبوس.