Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:53

3
آبان
غذاهايی كه با سرطان پروستات مبارزه می كنند

غذاهايی كه با سرطان پروستات مبارزه می كنند

سرطان پروستات دومین سرطان معمول در میان مردان در جهان است.

دكتر رضا امانی، مهشید نقاش‌پور

 

سرطان پروستات دومین سرطان معمول در میان مردان در جهان است. عوامل رژیم غذایی، نقش موثری بر سرطان پروستات در مراحل مختلف بیماری دارند. 
چربی‌ها: دریافت زیاد چربی رژیم غذایی، رشد تومور سرطان پروستات را افزایش می‌دهد و دریافت كم چربی، به كاهش آن كمك می‌كند. از نظر نقش نوع چربی رژیم غذایی، اسید چرب امگا- 3 در ماهی‌های چرب، خطر سرطان پروستات را كاهش می‌دهد.
ویتامین E:‌ ویتامین E موجب كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌شود. آووكادو، مغزها، كره بادام زمینی، تخم مرغ و لوبیای سویا از منابع خوب ویتامین E می‌باشند. 
سلنیوم: سلنیوم نیز با كاهش خطر ابتلا مرتبط است. غذاهای دریایی، قلوه، جگر، گوشت و ماكیان منابع غذایی عمده سلنیوم هستند.
روی: در سلول‌های سرطانی پروستات سطوح روی كاهش می‌یابد. منابع عمده آن صدف (غنی‌ترین منبع)، جگر، غلات كامل، حبوبات (لوبیای خشك) و مغزها هستند.
ویتامین D: سطوح بالای ویتامین D در گردش خون اثر حفاظتی در برابر سرطان پروستات دارد. غنی‌ترین منبع ویتامین D روغن ماهی است. همچنین به مقدار كم و متغیری در كره، زرده تخم مرغ، خامه و جگر یافت می‌شود.
محصولات لبنی: لبنیات به علت داشتن كلسیم، چربی اشباع و مقدار چربی، خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می‌دهند. 
گوشت قرمز: گوشت قرمز خطر ابتلا را افزایش می‌دهد.
لیكوپن: مصرف 5 واحد گوجه فرنگی (معادل 5 عدد گوجه فرنگی متوسط) و فرآورده‌های آن (انواع سس گوجه فرنگی) كه حاوی مقدار زیادی لیكوپن می‌باشد در هفته توصیه می‌شود.
پروتئین سویا: لوبیای سویا در برابر سرطان پروستات اثر محافظتی دارد. 
كلم بروكلی: مصرف بیش از یك سهم از سبزی‌های چلیپایی (همچون كلم برگ، گل كلم و كلم بروكلی) در هفته خطر شیوع سرطان پروستات را كاهش می‌دهد.
چای سبز: از بروز سرطان پروستات پیشگیری می‌كند. مصرف 5/3 تا 4 فنجان چای سبز، 3 بار در روز، به مدت حداقل 6 ماه قابل تحمل است.
آب انار: آب انار خصوصیات آنتی اكسیدانی بیشتری از خود میوه انار دارد و ما از مصرف آب انار سود بیشتری خواهیم برد. 
بنابراین رژیم كم چرب (كمتر از 20 درصد كالری از چربی)، محدودیت مصرف لبنیات و گوشت قرمز به همراه افزایش مصرف سویا، چای سبز، 5 سهم در هفته از گوجه فرنگی و فرآورده‌های آن، 3 سهم در هفته از سبزی‌های چلیپایی همچون بروكلی و یك لیوان آب انار (و نه میوه آن به تنهایی) برای جلوگیری از سرطان پروستات توصیه می‌شود.

 

برچسب ها: رژیم غذایی، پروستات، سرطان پروستات، تغذیه و سرطان، رژیم غذایی و سرطان تعداد بازديد: 944 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز