مصرف زیاد و هر روز شیر، در بیماریهای عصبی خصوصاً بیماریهای ناشی از بلغم مضر است, شیر گرم، سریع هضم است اما شیر سرد، هضم کندتری دارد لذا بهتر است شیر را گرم مصرف کرد.
شیرهایی که از سویا و مانند آن تولید میشوند، جایگزین مناسبی برای شیر دام نیستند, شیر نهتنها به عنوان غذا بلکه به عنوان دارو نیز مصرف میشود, میتوان شیر را بهعنوان میانوعده نیز مصرف کرد به شرطی اینکه 2 تا 3 ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد در غیر این صورت باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را مختل میکند.
بیشتربخوانید:
تست مزاجشناسی: سرد یا گرم؟ خشک یا تر؟
بیشتر بخوانید:
تغذیه بر مبنای مزاج
مصرف همزمان شیر به همراه کمی نان در یک وعده غذایی توصیه میشود و غذای کاملی را تشکیل میدهد, یکی از راهکارهای مقابله با آلودگی هوا، مصرف شیر است چون شیر نوعی پادزهر است (در گذشته نیز به افراد مسموم، شیر تجویز میکردند) و باعث افزایش دفع و پاکسازی روده و سیستم گوارشی میشود.
مصرف شیر بهصورت شیربرنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است؛ امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره میشود, در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوشرنگ شدن پوست و چهره میشود.
شیر تازه مقوی, چاقکننده و رشددهنده است, از این رو برای اطفال، افراد در حال رشد، افراد بیمار، افراد مسن و زنان باردار توصیه میشود, شیر به دلیل رطوبتی که دارد به ایجاد حجم در بدن کمک میکند, مصرف موادی که دارای رطوبت ماندگار در بدن هستند, مثل شیر (آب رطوبت ماندگار نیست) در افرادی که لاغرند و امید به چاقشدن دارند (مزاجهای خشک، افراد مسن یا دوره نقاهت پس از بهبود بیماری) یا در ورزشکاران (برای حجم دادن به ماهیچه) مفید است.
بیشتر بخوانید: