چای را میتوان پس از آب، محبوبترین و پر استفادهترین نوشیدنی دنیا دانست؛ نوشیدنی ارزان و خوشمزه که آماده کردن آن تنها چند دقیقه بیشتر زمان نمیبرد. چای در رنگها و طعمهای مختلف تولید و عرضه میشوند که چای سیاه، چای سبز، چای قرمز و چای سفید از آن جملهاند.
چای اولین بار در چین کشف شد، ولی بعدها به هند، بریتانیا، اندونزی، ژاپن، استرالیا، روسیه و کانادا هم رفت و در این کشورها نیز تولید شد و اکنون در تمام جهان و حتی در فضا نیز چای نوشیده میشود.
با این حال هنوز یک سوال اساسی بیپاسخ مانده است؛ روش صحیح درست کردن چای کدام است؟ آیا تنها به صرف جوشاندن آن و گذاشتن یک عدد چای کیسهای در آن، یک چای خوش طعم درست شده است؟ خیر.
مارک میودونیک، پژوهشگر دانشگاه لندن چهار راهنمایی ساده برای درست کردن یک چای عالی منتشر کرده که به کارگیری آنها برای همگان ضروری است.
۱. از چای فلهای استفاده کنید. چایهای کیسهای طعم چای را در خود حبس میکنند و به ذرات چای اجازه تحرک به مقدار کافی را نمیدهند. اگر دوست ندارید دانههای چایی وارد دهان شما شوند، از صافی استفاده کنید یا از نوعی از چای کیسهای را بخرید که کیسههای بزرگی داشته باشد و ذرات چای بتوانن درون کیسه تکان بخورند.
۲. از آب فیلتر شده استفاده کنید. زیرا که آب شرب شهر درجه بالایی از ذرات کلسیوم را در خود دارد و این موضوع میتواند طعم و شکل چای را تغییر دهد. مارک میودونیک میگوید که املاح کلسیوم به ذرات چای اجازه نمیدهند طعم درون خود را به شکل مناسب بیرون دهند.
۳. برای هر نوع چای، درجه حرارت خاصی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. برای نمونه چای سیاه به آبی با حرارت ۱۰۰ درجه سانتیگراد نیاز دارد تا بهترین طعم ممکن را بگیرد، اما چای سبز به ۸۰ درجه نیاز دارد و درست کردن چای سبز با آب با گرمای ۱۰۰ درجه سبب تلخ شدن آن میشود.
۴. برای درست کردن و نوشیدن چای عجله نکنید. اجازه دهید که ذرات چای همه آنچه در خود دارند را بیرون بریزند. چای بیش از ۳۰ هزار ماده شیمیایی در خود دارد که طعم دلپذیر آن را تشکیل میدهند. به گفته مارک میودونیک چای باید ۸ دقیقه دم بکشد تا طعم مورد نظر را به خود بگیرد.
منبع: العربیه فارسی