تحریریه زندگی آنلاین : گرد غوره یکی از چاشنی هایی می باشد که در انواع غذاها و سالاد ها و سوپ ها استفاده می شود. برای مزه دار کردن تاس کباب یا انواع غذاهای خورشتی خیلی استفاده می شود احتمالا گرد غوره به صورت آماده در عطاری ها وجود داشته باشد اما مثل دیگر ادویه ها عطر و بوی آن وقتی که در خانه تهیه می شوند بیشتر می شود.
پاک کردن غوره
اول باید غوره ها را خوب بشویید برای این کار داخل یک لگن آب ریخته و چند بار آبش را عوض کنید، آنگاه دم غوره ها را جدا کنید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید.
خشک کردن غوره
برای خشک کردن غوره آنها را درون یک سینی چیده و توجه داشته باشید که روی هم قرار نگیرند و با هم فاصله داشته باشند در غیر این صورت خوب خشک نمی شوند و کپک می زنند آنگاه سینی را مقابل آفتاب بگذارید و برای چند روز بگذارید تا به طور کامل خشک شود در طی این چند روز غوره ها را زیر و رو کنید تا به صورت کامل خشک شوند چنانچه شما آفتاب مستقیم ندارید می توانید روی شوفاژ یا بخاری غوره ها را خشک کنید.
پس از چند روز که به طور کامل غوره ها خشک شدند درون آسیاب یا غذاساز ریخته و به دلخواه قدری نمک اضافه کنید و بگذارید تا غوره کامل پودر شوند آنگاه داخل یک شیشه تمیز ریخته و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.
بیشتربخوانید:
جوز ؛ سفیر سلامت از هندوستان!
خواص گرد غوره برای سلامت بدن
غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است .
- برای درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها مفید است .
- برای درمان چاقی مفرط موثر است .
- بیماری اسکوربوت که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید ، با پودر غوره درمان می شود .
- غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد خیلی موثر است .
- برای دفع زردی مفید است .
- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .
- حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
- تقویت کننده کبد است .
- درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد . برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش غوره مصرف کنید. البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت خودداری کرد .
- ترشی غوره هم برای معالجه رماتیسم و سیاتیک موثر است .
بیشتر بخوانید:
ادویهها پادزهرهای رنگارنگ طبیعت
نکات کلیدی طرز تهیه گرد غوره خانگی
– برای درست کردن گرد غوره، از غوره ی انگور عسگری یا انگور سفید استفاده کنید که بی دانه هستند. استفاده از غوره های هسته دار سبب تلخی گرد غوره خواهد شد.
– چنانچه غوره ها را در هوای آزاد خشک می کنید، پس از خشک شدن غوره ها، آن ها را در سبد بریزید و با آب بشورید تا گرد و غبار آن ها گرفته شود. پس از ان را روی پارچه ی تمیز و یا دستمال حوله ای بریزید تا آب اضافی آن ها گرفته شود.
– حتما بگذارید تا غوره ها به طور کامل خشک شوند. وگرنه کپک زده و قابل استفاده نخواهد بود.
– می توانید قدری نمک با پودر غوره ترکیب کنید و از آن به عنوان یک چاشنی آماده استفاده کنید.
استفاده بیش از اندازه گرد غوره چه عوارضی دارد؟
استفاده بیش از حد از گرد غوره باعث کاهش میل جنسی، دلپیچه و دل درد و کم خونی در دوران قاعدگی میشود و برای اشخاص مبتلا به سردی کبد هم زیان آور است.