عناب در صبحانه یک غذای کامل است. عناب را خرمای قرمز و خرمای چینی نیز مینامند، رویشگاه اصلی این درخت در آسیای جنوبی بین لبنان، جنوب غرب افغانستان، شمال هند، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین است و خراسان جنوبی را قطب تولید عناب کشور ایران میدانند.
از خواص عناب تازه میتوان به خواص درمانی آن برای آرامشبخشی و ضد بدخلقی نام برد و در طب سنتی چینی و کره از آن بهعنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود، استفاده میکنند.
این گیاه باعث تقویت معده و طحال و سیستم گوارشی می شود و برای درمان بیماریهای گوارشی استفاده میشود.
از دیگر خواص عناب میتوان به تصفیه خون و دفع سموم بدن اشاره کرد.همچنین گیاه عناب از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می کند و در موارد مراقبتها و درمانهای پوست، عناب سبب روشنی پوست میشود.
خونساز بودن و ملین بودن از دیگر خواص عناب تازه و لعاب بسیار زیادی است و سینه را نرم می کند. استفاده از مغز میوه عناب در زخمها و بریدگیها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها خواهد شد. عناب همچنین دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد.
چای عناب دارای ماده ضد سرطانی است و همچنین باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات میشود. برگهای درختچه این گیاه نیز فواید بسیاری داشته و از خواص جوشانده عناب برگ عناب برای تسکین گلودرد و از عصاره آن برای درمان آن استفاده میشود.
همچنین عناب با دارابودن مقادیر بسیار بالای ویتامین K در موارد خونریزی و انعقاد خون بسیار مفید است. عناب دارای پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است و برای سرماخوردگی نیز خاصیت دارویی دارد.
در طب اسلامی نیز از عناب به عنوان مادهای برای پاکسازی خون و از بین برنده جوش صورت استفاده میشود.
بیشتربخوانید:
دمنوش عناب و زرشک؛ معجون سلامتی
بیشتربخوانید:
آشنایی با خواص درمانی عناب
عناب یک میوه با خواص ناب