تحریریه زندگی آنلاین : دارچین ادویهای بسیار محبوب است که علاوه بر خوشمزه کردن غذا، مزایای بسیار زیادی بر سلامتی انسان نیز دارد. بهطورکلی دو نوع دارچین در بازار موجود است که تفاوتهای زیادی دارند: ۱.دارچین سیلان که به آن دارچین واقعی هم گفته میشود و در جنوب هند (در منطقه سریلانکا) تولید میگردد و ۲.دارچین کاسیا که به آن دارچین چینی هم گفته میشود و در جنوب چین تولید میگردد). بهطورکلی خواص دارچین سیلان بسیار بهتر از دارچین کاسیا است و تولید آن سابقهی بسیار طولانی و تاریخی دارد. اگر گهگاه از دارچین و عطر دلنشین آن برای پختوپز استفاده میکنید، بهتر است از دارچین کاسیا (یا دارچین گل سرخ) استفاده شود که عطر زیادی دارد. اما اگر بهطور مداوم از دارچین استفاده میکنید یا برای مصارف دارویی میخواهید از آن بهره ببرید، بهتر است از دارچین سیلان استفاده کنید که اغلب در نسخهی پزشکان برای درمان دیابت، ناباروری و ... دیده میشود. زیرا مصرف مداوم دارچین کاسیا برای سلامتی انسان ضرر دارد. دارچین ادویهای است که از پوست داخلی درخت کوچک و همیشهسبز به نام سینامون (Cinnamon) که بوی مطبوعی دارد گرفته میشود. دارچین یک آنتیبیوتیک طبیعی است و برای درمان سردرد مفید است. سرشار از آنتیاکسیدان بوده و به کاهش التهاب کمک میکند.برای به دست آوردن دارچین، پوست درونی درختان دارچین که نرم هستند، باید کنده شود. سپس، پوستهای تهیهشده خشک میشوند که موجب لولهای شکل شدن پوست و شکلگیری چوبهای دارچین میشود.
بیشتربخوانید:
دارچین و عسل شما را خوش اندام می کند
تفاوت ظاهری دارچین سیلان و کاسیا
از تفاوتهای اصلی این دو دارچین، تفاوت ظاهری آنهاست. روش تشخیص دارچین کاسیا از دارچین اصل سیلان زیاد سخت نیست، کافی است به عکسهای زیر نگاه کنید. دارچین سیلان بهصورت پوستهپوستههای درهمتنیده است، رنگ روشنتری دارد، و هرکدام از پوستههای آن بسیار نازک و کاغذی است. در صورتیکه دارچین سیلان رنگ تیرهتری داشته و پوستههای آن دارای ضخامت بیشتری است. اما اینکه چرا دارچین سیلان بهصورت پوستهپوسته است، به دلیل نحوه تولید آن است. دارچین سیلان که از محصولات بومی سریلانکا در جنوب هند است، کاملاً بهصورت ارگانیک و سنتی تولید میشود و ازاینرو طرفداران زیادی دارد. شکنندگی یکی دیگر از ویژگیهای قابلتوجه در دارچین سیلان است درحالیکه خرد کردن دارچین کاسیا بسیار سخت است. این تفاوتهای ظاهری رازمانی میتوانید تشخیص دهید که دارچین قلم تهیه کنید؛ به همین دلیل توصیه میکنیم که دارچین سیلان را بهصورت پودر خریداری نکنید. دارچین چینی یا دارچین کاسیا قلم (به دارچین گلسرخی هم معروف است) همانطور که گفته شد، دارچین سیلان رنگ قهوهای روشن دارد اما دارچین کاسیا رنگ قهوهای تیره رو به قرمزی دارد و ازاینرو این تفاوت را میتوان در پودر آنها نیز متوجه شد.
تفاوت دارچین سیلان و کاسیا در طعم
یکی از تفاوتهای اصلی دارچین سیلان و کاسیا، تفاوت در طعم آنها است. دارچین سیلان دارای طعم ملایمتر و شیرینتری نسبت به دارچین کاسیا است، عطر کمتری دارد و رنگ آن روشنتر میباشد. اغلب مردم، طعم و عطر دارچین سیلان را بیشتر میپسندند و استشمام آن را دوست دارند زیرا بسیار ملایم است. دارچین کاسیا که به آن دارچین چینی هم میگویند، رنگ قهوهای مایل به قرمز تیره دارد (به همین دلیل به آن دارچین گلسرخی هم گفته میشود)، عطر و بوی تند و زیادی داشته و کمی مزه تلخ دارد. همچنین دارچین کاسیا طبع گرمتری نسبت به دارچین سیلان دارد.
بیشتربخوانید:
شگفتی های تکه چوبی معطر!
خواص شگفت انگیز دارچین
تفاوت دارچین سیلان و کاسیا در خواص درمانی
دارچین سیلان بهترین نوع دارچین و دارای خواص درمانی زیادی است. البته هردوی این دارچینها سالم هستند ولی مصرف بیشازحد دارچین کاسیا اثرات مضری ممکن است داشته باشد زیرا دارچین کاسیا حاوی مقداری کومارین است که مصرف زیاد و مداوم آن میتواند مسمومکننده باشد و توانایی آسیب رساندن به کبد و کلیه را دارد. این موضوع برای کسانی که مشکل کبد و کلیه دارند بسیار حادتر خواهد بود. دارچین کاسیا مقادیر زیادی کومارین (حدود ۰٫۴ تا ۰٫۸ درصد) دارد ، به همین دلیل برخی از کشورهای اروپایی انواع کاسیا را ممنوع اعلام کردهاند. طبق توصیههای پزشکی، برای کسانی که بهطور منظم و روزانه بیش از ۱ قاشق چایخوری دارچین استفاده میکنند، بهتر است حتماً از دارچین سیلان استفاده کنند. طبق آمار موسسه فدرال آلمان برای ارزیابی ریسک، یک فرد بالغ که بیش از ۲ گرم دارچین کاسیا در روز مصرف میکند، در معرض عوارض جانبی بیشتری خواهد بود. ازاینرو مصرف دارچین سیلان بسیار مطمئنتر است .
درمان دیابت
همچنین اعتقاد بر این است که دارچین سیلان میتواند به کاهش قند خون کمک کند و این موضوع از دیگر تفاوتهای دارچین سیلان و کاسیا است. این ادعا بهاندازهای قوی است که بیماران دیابتی میتوانند داروهای خود را متوقف کنند و از دارچین سیلان استفاده کنند یک مقاله در سال 2012 که در مجله "پزشکی دیابتی" منتشرشده است، ۱۶ مطالعه روی دارچین سیلان را بهطور خاص موردبررسی قرار داده و اثرات مفیدی از دارچین سیلان را برای افراد دیابتی کشف کرده است بدون اینکه هیچ سمی برای کبد و کلیهها در دارچین سیلان وجود داشته باشد.
تفاوت دارچین سیلان و کاسیا در قیمت
دارچین کاسیا یا دارچین چینی که کیفیت کمتری دارد، بسیار ارزان است. و این بهترین انتخاب برای فروشگاههای زنجیرهای بزرگ است که اغلب اوقات کیفیت را فدای قیمت میکنند. به دلیل کیفیت و خواص منحصربهفرد دارچین سیلان، قیمت آن در بازار جهانی بیشتر است. اما در بازار ایران، این موضوع بسیار چشمگیرتر میشود. دارچین کاسیا که تولید کشور چین است بهراحتی وارد کشور میشود اما به دلیل تحریمهایی که علیه ایران وجود دارد، واردکردن دارچین سیلان به ایران بسیار سخت است و ازاینرو قیمت دارچین سیلان در بازار ایران بسیار گران میشود زیرا اولاً برای ورود آن به کشور نیاز است که این دارچین به قیمت دلاری در کشورهای خارجی خریداری شود و سپس با دور زدن تحریمها وارد کشور گردد. همین موضوع باعث شده است که در بازار ایران تقلب زیادی در خریدوفروش دارچین سیلان به وجود آید. طبق آمارها حدود ۹۹.۵درصد از دارچینهای موجود در بازار ایران، دارچین چینی یا کاسیا است.
دارچین سیلان دارچین کاسیا
نام مستعار: دارچین شیرین، دارچین سریلانکا، دارچین واقعی نام مستعار: دارچین چینی، دارچین سایگون
بهطورکلی ایمن دارای سمیت برای کبد در صورت استفاده طولانیمدت
نرم و بهراحتی شکننده زبر و سخت و بهراحتی نمیشکند
قهوهای روشن قهوهای تیره و مایل به قرمز
عطر ملایم و شیرین طعم و عطر تند
فاقد کومارین دارای ۵ درصد کومارین
گران بوده و بهراحتی یافت نمیشود بسیار ارزانتر و قابلدستیابی در سوپرمارکتها
بومی سریلانکا است بومی چین و اندونزی است
شکل ظاهری بهصورت چندلایه لایههای نازک مانند سیگار یکلایه ضخیم با حفره داخلیخلاصهای از تفاوتهای دارچین سیلان و کاسیا