یک استاد دانشگاه، نوشیدن آب فراوان را یکی از توصیههای مهم برای پیشگیری از گرمازدگی دانست و گفت: در فصل تابستان باید از لباسهای سبک و گشاد که گردش هوا و دفع گرما بهتر انجام شود، استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر اکرم بختیاری شهری - متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گرمازدگی به عنوان یک اورژانس پزشکی می تواند باعث مرگ و میر شود و کیفیت زندگی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار دهد.
وی ادامه داد: عملکرد غیر طبیعی سیستم عصبی مرکزی و اختلال پیشرونده چند عضوی از جمله آسیب کبدی، عضلانی به صورت رابدومیولیز، ترومبوز و اختلال قلبی عروقی به صورت تاکی کاردی و افت فشارخون به دنبال گرمازدگی رخ می دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بهترین روش پیشگیری از گرمازدگی را آموزش دربار عوامل مستعد کننده آن عنوان کرد و افزود: کاهش قرار گرفتن در معرض گرما، توجه ویژه به گروههای جمعیتی آسیب پذیر، آموزش کارکنان و برنامهریزی صحیح برای مراقبتهای بهداشتی و آماده سازی محیط و نظارت و ارزیابی به موقع ارگانهای مسئول، بخشی از اقداماتی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان مبنایی برای یک برنامه عملیاتی در نظر گرفته شده است.
متخصص داخلی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به افزایش موارد بیماری اسهال با شروع فصل تابستان اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر افزایش خطر گرمازدگی، بیماریهای ناشی از عفونتهای روده ای یا مسمومیتهای غذایی نیز افزایش می یابد که در صورت عدم کنترل مناسب میتواند خطرناک بوده و منجر به کم آبی بدن و بروز شوک شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، بختیاری ادامه داد: توصیه می شود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های روده ای بهداشت دست به خوبی رعایت و از مصرف آب غیرمطمئن(آب های جاری مثل رودخانه و چشمه) و همچنین مصرف باقی مانده غذای طبخ شده که در محیط بیرون یخچال نگهداری شده، پرهیز شود.
بیشتر بخوانید:
گرمازدگی در یک نگاه
بهترین غذاها برای فصل گرم