این ذرات از پوشش داخلی لیوان که برای حفاظت آن قرار داده شده، گرفته میشود و همچنین بازیافت این لیوانها را دشوار میکند.
محققان موسسه فناوری هند آزمایشاتی را با قرار دادن آب داغ در لیوانهای کاغذی انجام دادند تا ببینند چه مقدار میکروپلاستیک آزاد شده است.
محققان آب داغ را در لیوانهای کاغذی ۱۰۰ میلی لیتری ریختند و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه رها کردند. بر اساس نظرسنجیها، این زمانی است که اکثر مردم ترجیح میدهند نوشیدنی خود را میل کنند. هنگامی که محققان آب گرم را زیر یک میکروسکوپ قوی مورد بررسی قرار دادند، به طور متوسط ۲۵۰۰۰ مورد ذره پلاستیکی پیدا کردند.
به طور متوسط فردی که روزانه سه لیوان چای یا قهوه را در یک لیوان کاغذی بنوشد، ۷۵۰۰۰ ذره پلاستیک کوچک را که نامرئی هستند، مصرف میکند. ذرات پلاستیکی به اندازه میکرون شناسایی شده اند که عرض موی انسان ۲۵ برابر این اندازه است.
میکروپلاستیکها به عنوان حامل آلایندههایی مانند یونها و فلزات سنگین سمی مانند پالادیوم، کروم و کادمیوم عمل میکنند. هنگامی که به طور منظم در طول زمان مصرف شود، اثرات سوء آنها برسلامتی میتواند جدی باشد.
نگرانی فزآیندهای در مورد پلاستیک در بسته بندی مواد غذایی وجود دارد، اما شواهد کمی در مورد تأثیر آن بر سلامت انسان وجود دارد.