1- خوردن غذا در مقادیر کم
برای مقاومت در برابر وسوسه شدن، ژاپنیها غذا را در مقادیر کم سرو میکنند. اولین گامی که میتوانید برای یک رژیم غذایی سالم بردارید این است که بشقابهای استاندارد را با بشقابهای کوچک جایگزین کنید. حتی اگر بخواهید هم نمیتوانید غذای زیادی را در یک ظرف کوچک بریزید. بهتر است برای موفقیت از این برنامه پیروی کنید: در هفته اول یک پنجم و در هفته دوم یکچهارم وعده غذاییتان را کاهش دهید. به این ترتیب، پس از سه تا چهار هفته میتوانید حجم وعدههای غذاییتان را بدون هیچ تلاشی کمتر کنید.
بیشتربخوانید:
توصیه های طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در پاییز
2- مصرف کردن محصولات تازه متناسب با فصل
ژاپنیها فقط از مواد غذایی که آن ها را تازهتر ،ارزشمندتر و مفیدتر برای هر فصل میدانند استفاده میکنند. برای مثال آن ها در پایان فصل بهار، چایسبز تازه و ماهی قزلآلا و در پاییز، قارچ و ماهی خالمخالی مصرف میکنند.
3- حفظ کردن حالت اولیه مواد غذایی تا مقدار ممکن
این روش دیگری است که غذاهای ژاپنی را از فرهنگهای دیگر متمایز میکند. سرآشپزهای محلی سعی میکنند پخت انواع ماهی و سبزیجات را به گونهای انجام دهند که حالت اولیه آن ها تغییر نکند و این تصور را ایجاد کنند که غذاها پس از آمادهسازی، فراوری نشدهاند.
بیشتر بخوانید:
چند توصیه تغذیهای برای مقابله با کرونا
توصیههای طب ایرانی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا
4- حفظ کردن ویتامینها و مواد معدنی
ژاپنیها به گونهای آشپزی میکنند که ویتامینها و مواد معدنی را در طول فرایند پخت سالم نگه دارند. دمای مناسب برای پخت و نحوه برش محصولات - مورب و مدور - برای حفظ این ویتامینها و مواد معدنی ضروری است. ژاپنیها ۱۰ نوع برش روی سبزیجات اعمال میکنند. صرف زمان کمتر برای برش و پخت مواد غذایی باعث میشود ویتامینها و مواد معدنی بیشتری در محصول نهایی حفظ شود. آن ها همچنین از گیاهان وحشی، ریشهها، علفها و حتی جلبکهایی که سرشار از مواد معدنی و ویتامین هستند، استفاده میکنند.