ایرانی ها معمولا ترجیح می دهند که روزانه نان تازه خریداری کنند و غالبا در بسیاری از نانوایی ها اعم از لواش، تافتون، سنگگ و بربری برای دقایق طولانی باید در صف خرید نان ایستاد.
به گزارش ایسنا و بنابر اعلام انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران، رعایت نکات زیر می تواند تا حد زیادی از سرایت بیماری COVID-۱۹ از طریق نان جلوگیری کند:
- سعی کنید تا حد امکان تعداد مراجعه خود به نانوایی را کاهش دهید.
- در صورت نیاز، حتما با خودتان حداقل یک جفت دستکش یکبار مصرف به همراه ببرید و بپوشید.
- در هنگام حضور در نانوایی و در نوبت ایستادن از ماسک استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
چگونه سیستم ایمنی بدن را در مقابل ویروس کرونا تقویت کنیم؟
نکات تازهای که باید در مورد کرونا بدانید
ماسک میتواند خطر ابتلا به کرونا را افزایش دهد!
- در نوبت نان با مشتریان دیگر به صورت روبرو قرار نگیرید و ترجیحا با کسی صحبت نکنید.
- از دست زدن به کلیه سطوح و وسایل و دستگیره درب در نانوایی خودداری کنید.
- محترمانه از افراد در نوبت درخواست کنید که فاصله یک و نیم متری از یکدیگر را رعایت کنند.
- مواظب باشید به غیر از خودتان فرد دیگری به نانها دست نزند.
- اطمینان داشته باشید هنگام برداشتن نان ها دستان شما با هیج جایی تماس نداشته است.
- حتما با خود برای خرید نان سفره یا کیسه نایلونی تمیز به همراه داشته باشید.
- اسکناس و سکه می توانند از عوامل سرایت بیماری باشد.
- سعی کنید از کارت بانکی استفاده کنید در غیر این صورت فقط پول به اندازه خرید نان به نانوایی بدهید و از رد و بدل شدن پول خرد امتناع کنید.
- پول نان را می توانید قبلا در دستمال کاغذی و یا کیسه فریز بگذارید و سپس دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- قبل از دست زدن به نان ها مجددا دست های خود را با محلول های ضدعفونی حاوی الکل ۷۰ درصد ضد عفونی کنید.
- مراقب باشید تا در مجاورت افراد دارای سرفه و تنگی نفس و تب قرار نگیرید.
- ترجیحا خرید نان را در ساعات خلوت نانوایی ها انجام دهید.
- از دست زدن به کلیه سطوح و وسایل و دستگیره درب در نانوایی خودداری کنید.