بر اساس این مطالعات، فلاونولهای موجود در کاکائو مسئول افزایش تعداد سلولهای آنژیوژنیک در جریان خون محسوب میشوند. این سلولها عملکرد عروق خونی را تنظیم کرده و به بهبودی از آسیب عروقی کمک میکنند.
خوردن کاکائوی خالص از خطر بروز مشکلات قلبی ناشی از فشار خون بالا در افراد جلوگیری کرده و این بیماری را کاهش میدهد.
بر اساس این گزارش، طبق مطالعات مختلف انجام شده، مصرف محصولات کاکائو میتواند در کاهش فشار خون مفید باشد. این امر شاید دلیل به حساب آمدن شکلات تیره به عنوان یک میان وعده سلامتی بخش قلب باشد.
بر اساس یافتههای محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کاکائو سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است و به دلیل سرشار بودن از مس و پتاسیم در سلامتی و عروق نقش موثری دارد. از مهمترین خواص کاکائو و فواید درمانی آن میتوان به پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و سکته، افزایش ظرفیت فعالیت فیزیکی و ذهنی و مقابله با سرطان اشاره کرد.
شکلات و سایر فرآوردههای غنی از فلاونوئید کاکائو، به علت خاصیت کاهندگی فشار خون، به عنوان یک درمان غیردارویی توجه زیادی را به خود جلب کرده اند.
علاوه بر این، چندین متا آنالیز هم نشان داده اند که غذاهای پرکاکائو، فشار خون را کاهش میدهند. مداخلات انجام یافته با محصولات مشتق از کاکائو دارای فلاوانول در انسان اثرات مفیدی را در جلوگیری از اکسیداسیون LDL، تجمع پلاکتی، بهبود حساسیت انسولینی، بهبود عملکرد اندوتلیال و کاهش فشار خون داشته است؛ بنابراین به نظر میرسد مصرف کاکائو حاوی پلی فنول میتواند از طریق افزایش وازودیلاسیون محیطی، باعث کاهش فشار خون در افرادی که زمینه این بیماری را دارند، شود.
منبع:سیناپرس