Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 14 اردیبهشت 1403 - 05:09

31
فروردین
تاثیر هورمون‌های جنسی در اسکیزوفرنی

تاثیر هورمون‌های جنسی در اسکیزوفرنی

آب انار علاوه بر تاثیرات مثبتی که بر روی بیماران دیابتی و افراد با فشار خون بالا دارد می‌تواند به بیماران دیالیزی نیز کمک کند.

تحریریه پزشک امروز

 

 

 

یافته‌های یک پژوهشگر کانادایی نشان داد كه عملکرد مغز زنان و مردان مبتلا به اسکیزوفرنی با هم تفاوت دارد. آدریانا مندرک از دانشگاه مونترال کانادا پس از انجام تحقیقات و آزمایشات MRI بر روی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی به این نتیجه رسید که زنان و مردان مبتلا به اسکیزوفرنی در زمان انجام برخی فعالیت‌های ذهنی با هم تفاوت دارند و در واقع زنان عملکرد مغزی بهتری را از خود نشان می‌دهند.

مندرک عقیده دارد که به احتمال زیاد عملکرد هورمون‌های تستسترون و استروژن در مردان و زنان عامل این تفاوت در عملکرد مغزی است. هورمون تستسترون نقش مثبتی در انجام فعالیت صحیح در مردان سالم دارد، اما در خصوص زنان تاثیر چندان مشخصی ندارد، از سوی دیگر زنان مبتلا به اسکیزوفرنی سطح بیشتری از هورمون تستسترون را در قیاس با زنان عادی تولید می‌کنند و به همین دلیل در انجام فعالیت‌های خود از عملکرد بهتری برخوردارند.

خاصیت درمانی آب انار برای بیمارهای کلیوی و دیابتی

دانشمندان در تحقیقات خود نشان دادند آب انار علاوه بر تاثیرات مثبتی که بر روی بیماران دیابتی و افراد با فشار خون بالا دارد می‌تواند به بیماران دیالیزی نیز کمک کند. نتایج مطالعات پیشین نشان می‌داد که آب انار می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد. از آنجا که این میوه یک منبع غنی از مواد آنتی اکسیدان است می‌تواند به خصوص در بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون بالا، کلسترول و فشار خود را پایین نگه دارد.

همچنین سال گذشته محققان برنامه تحقیقات سرطان سینه و مرکز بیولوژی سلول‌های سرطانی در کالیفرنیا کشف کردند که این میوه سرشار از یک سری ترکیباتی به نام «آلاگیتانین» است. آلاگیتانین‌ها اثر ضد تکثیر سلول‌های سرطانی دارند و به‌ویژه نقش مهمی در کاهش خطر بروز سرطان سینه ایفا می‌کند.اکنون گروهی از دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در اجلاس سالانه انجمن کلیه شناسی آمریکا ارایه کرده اند دریافتند که آب انار می‌تواند به بیماران کلیوی که تحت دیالیز قرار دارند نیز کمک کند.

این محققان به منظور دستیابی به این نتایج بر روی 101 بیمار دیالیزی به صورت رندم به دو گروه تقسیم شدند. برای گروه اول آب انار و برای گروه دوم پلاسیبو (داروی بی‌اثر) در آغاز هر دیالیز به مدت سه بار در هفته در طول یک سال تجویز شد.نتایج این آزمایشات نشان داد که بیماران گروه درمان شونده از حداقل التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد رنج می‌بردند. همچنین درصد بستری شدن بیماران درمان گیرنده به سبب عفونت‌های ناشی از دیالیز به حداقل رسید.

امیدی تازه برای درمان زوال عقل

متخصصان مركز پزشكی مایو كلینیك در آزمایشات جدید خود دلیل تازه‌ای برای بروز زوال عقل و اختلال مشاعر پیدا ‌كرده‌اند كه این یافته جدید می‌تواند راه را برای شناسایی روش‌های تازه جهت درمان این بیماری هموار سازد. این كارشناسان در فلوریدا به سرنخ تازه‌ای دست یافته‌اند كه نشان می‌دهد: چطور برخی افراد مستعد ابتلا به زوال عقل هستند. این بیماری نواحی از مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد كه با شخصیت، رفتار و گفتار در ارتباط هستند.

این متخصصان به وجود رابطه‌ای بین دو پروتئین به نام‌های پروگرانولین و سورتیلین پی برده‌اند كه با این اختلال مرتبط هستند. این پروتئین‌ها با نوعی از بیماران زوال عقل ارتباط دارد كه به اختصاص FTLD نامیده می‌شود و در جوانان شایع‌تر است. به علاوه این نوع زوال عمق عموما درمان‌ناپذیر است. FTLD

از خانواده‌ بیماری‌های زوال عقل است كه با سایر انواع این بیماری ویژگی‌های مولكولی مشابهی دارد. پزشكان دریافته‌اند كه جهش‌های ژنتیكی با حضور یا عدم حضور این دو پروتئین در مغز ارتباط دارند و با شناسایی عملكرد آنها می‌توان به روش‌های جدیدی برای درمان این بیماری لاعلاج دست یافت.

کلسترول بالا زمینه‌ساز ابتلا به آلزایمر

پژوهشگران اتریشی تاکید دارند: رژیم غذایی پرچرب و دارای کلسترول بالا می‌تواند به تخریب سلول‌های مغزی بینجامد که این روند خود در ارتباط با بیماری آلزایمر است. پژوهشگران دانشکده پزشکی اینزبورگ در اتریش با انجام آزمایش بر روی موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب و با کلسترول بالا، دریافتند: بین چنین رژم غذایی و ابتلا به آلزایمر ارتباطی وجود دارد.

نتایج این تحقیق نشان داد: موش‌های برخوردار از رژیم غذایی پرچرب بعد از 5 ماه دچار افزایش کلسترول خون یا hypercholesterolemia می‌شدند، این پدیده خود با نشانه‌هایی از بیماری آلزایمر از جمله کاهش حافظه، ایجاد التهاب‌های مغزی و ایجاد صفحه یا پلاک توده‌ای پروتیینی موسوم به بتا آمیلویید در مغز همراه بود. نتایج این تحقیق، تاییدکننده فرضیات جدید مبنی بر تاثیر منفی لیپیدهای چرب بر بروز موقتی بیماری آلزایمر است.

 

برچسب ها: کلسترول بالا، بیماری آلزایمر، درمان زوال عقل، خاصیت درمانی آب انار، اسکیزوفرنی، بیماران دیالیزی، عملکرد مغز تعداد بازديد: 743 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز