مچ پای متورم
کفش تنگ باعث فشرده شدن پا میشود و مایع به طرف مچ پا میآید و مچ پا متورم و دردناک میگردد، یا اگر مچ پا متورم و دردناک است، بدتر میشود.
پینه،میخچه وتاول
کفش تنگ باعث ایجاد پینه، میخچه و تاول میشود. اگر مرتب کفش تنگ میپوشید، با گذشت زمان بدن با بافتی به شکل تاول که محتوی مایع است، سعی در حفاظت قسمتهای برجسته پا میکند. خود تاول میتواند مرتب تحریک و دردناک شده و درد آن باعث خراب شدن ایام شما گردد. گاهی پوست جهت حفظ خود در برابر کفش تنگ سخت میشود که به آن میخچه میگویند و گاهی پینه ایجاد میشود.
فرو رفتن ناخن در گوشت
حتی با پوشیدن جوراب تنگ هم ممکن است این اتفاق بیفتد که معمولا شست پا گرفتار میشود. در این حالت ناخن به مرور داخل پوست مجاور رشد میکند و باعث درد و گاهی اوقات عفونت میشود. پاهای خود را در آب گرم گذاشته، به آرامی پوست را از روی ناخن به عقب بکشید و با دقت ناخن را بگیرید. برای پیشگیری از این عارضه کفش تنگ را کنار بگذارید، ناخنها را خیلی کوتاه نکنید و آنها را به صورت منحنی در نیاورید.
پای ورزشکاران
پوشیدن کفش تنگ در درازمدت باعث شرایطی در پا میشود که به آن پای ورزشکاران (Athlete’s foot) میگویند که پایی خشک همراه با خارش و سوزش بین انگشتان پا یا در کف پا است و در اثر رشد قارچ ایجاد میشود. چون قارچ محیط گرم و مرطوب را دوست دارد و کفش تنگ باعث عرق پا میشود، بنابراین محیط جهت رشد قارچ ایجاد میگردد. اگر دچار این عارضه شدید، پاها را روزانه شستوشو دهید، آنها را به خوبی خشک كرده و از داروهای ضد قارچ موضعی استفاده کنید و با پوشیدن کفش سبک و راحت و جادار، به پا اجازه نفس کشیدن بدهید و جورابها را مرتب عوض کنید.
چند نكته در مورد کفش پاشنهبلند
کفش پاشنهبلند باعث اختلال تعادل هنگام راه رفتن میشود؛ بنابراین احتمال زمین خوردن بیشتر است؛ چون قسمت جلوی پا پایینتر از پاشنه قرار میگیرد و تاندون آشیل که در پشت پاشنه قرار دارد، کوتاهتر میشود؛ در نتیجه هنگام راه رفتن این تاندون به خوبی کار خود را انجام نمیدهد و به مرور پشت پاشنه و مچ پا دردناك میگردد.
هر چقدر پاشنه بلندتر باشد، این درد بیشتر است؛ زیرا هنگام راه رفتن وزن در قسمت جلوی پا بیشتر است. فشار روی اعصاب بین انگشتان و تحریک دائمی این اعصاب باعث رشد غیرطبیعی آنها و ایجاد بیماری به نام «Morton neuroma» میشود که بسیار دردناک است و درد زیادی بین انگشتان پا، بهخصوص بین انگشت سوم و چهارم حس میشود.
با پوشیدن مداوم کفش پاشنه بلند عضلات پشت ساق مانند تاندون آشیل، کوتاه میشوند و کمکم این کوتاهی باعث سفتی و کارایی ناکافی آنها میگردد. چون هنگام پوشیدن کفش پاشنه بلند وزن بدن به جلو منتقل میشود، لگن و ستون مهرهها که باید در یک امتداد باشند، از این حالت خارج شده و افزایش گودی کمر و کمردرد و آرتروز زودرس زانوها را بهوجود میآورد. با پوشیدن مداوم کفش پاشنه بلند، فشار روی قسمت کفی پنجهها بیشتر شده و استخوانهای کف پای دردناك میشوند.
برای خواندن بخش اول- کفش مناسب برای سلامت قلب دوم - اینجا کلیک کنید.