ناخن
همهی انسانها به ناخن به عنوان یكی از قسمتهای مهم بدن توجه ویژهای دارند. برخی آن را وسیلهای برای خلق هنر، برخی به عنوان ابزار زیبایی و برخی به عنوان یك وسیلهی غیربهداشتی میشناسند كه همیشه باید كوتاه نگه داشته شود!!!
ناخنهای سالم انگشتان دست و پا، میبایست محكم، صاف، براق و بیرنگ باشند. ناخنها از جنس مو بوده و به طور مرتب رشد میكنن. ناخن میتواند گویای حقایقی در مورد سلامت عمومی بدن باشد: در كمخونی، بیرنگ؛ در سیانوز و كمبود اكسیژن بدن، آبی رنگ و در بیماریهای مزمن چماق مانند میشوند. در بیماری ؟؟ ناخنها حالت سوراخ سوراخ پیدا میكنند و در كمبود آهن، قاشقی شكل و در دیابت مرتب عفونت میكنند.
عفونت اطراف ناخن نیز یكی از مشكلاتی است كه میتواند فرد را بسیار ناراحت كند. در این حالت گسیخته شدن ریشهی ناخن یا سایر بریدگیها و پارگیهای اطراف ناخنها میتواند باعث ورود میكروب و در نتیجه عفونت شود. در این حالت بافت اطراف ناخن، قرمز، متورم، دردناك و گرم میشود. در این حالت میبایست سریعا به پزشك مراجعه نماییم. اما برای كاهش خطر عفونت ناخن چه كنیم؟
- از دستكاری ناخنها خودداری كنید.
- از كندن پوستههای اطراف ناخن كه اصطلاحا ریشه نامیده میشود، اجتناب نمایید.
- سعی كنید ناخنها را از ته نگیرید و لبههای آن را گرد نكنید.
- در صورتی كه به طور مكرر دچار عفونت اطراف ناخن میشوید حتما به پزشك مراجعه نمایید.
در عفونت ناخنهای انگشت پا كه بسیار شایع میباشد و به جهت درد وحشتناكش فرد را از فعالیت روزانه نیز باز میدارد. نحوهی صحیح كوتاه كردن ناخن و پوشیدن كفش مناسب اهمیت زیادی دارد.
نكتهی آخر اینكه ناخنها اغلب در معرض ضربات و آسیبها میباشند و دچار كنده شدن، خونمردگی و شكستن میشوند كه در این موارد نیز میبایست به پزشك مراجعه نمود تا با توجه به وضعیت ناخن اقدام لازم را انجام دهد.