Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 02:22

26
مرداد
چند نكته‌ای در مورد پروتز گونه بدانيم

چند نكته‌ای در مورد پروتز گونه بدانيم

پروتز گونه به عنوان يكي از اركان جراحي صورت از سالها قبل متداول شده است...

چند نكته‌ای در مورد پروتز گونه بدانيم

 

 

پروتز گونه به عنوان یكی از اركان جراحی صورت از سالها قبل متداول شده است. عمل جراحی گونه‌گذاری یا گذاشتن گونه در حقیقت نوعی افزایش بافت و برجسته‌ كردن گونه است كه روش‌های متعددی دارد. این روش جراحی اغلب در مورد گونه‌های عقب رفته و یا صاف كاربرد دارد و علت صاف بودن گونه یا عقب بودن آن متفاوت است. بعضی مواقع در اثر كاهش چربی روی گونه‌ها این حالت ایجاد می‌شود و در مواقعی دیگر به دلیل عقب بودن اسكلت گونه یا قسمت‌های میانی استخوان صورت است. گاهی نیز به دلیل تصادف ممكن یك گونه یا هر دو گونه عقب‌نشینی كند یا در اثر ضربه شدید به چند قطعه شكسته و مقداری از استخوان آن جذب شود.

در مواردی كه عیب استخوان میانی صورت وجود دارد و فك بالا هم عقب است بهترین راه اصلاح جلو آوردن قسمت میانی صورت است ولی در مواقعی كه فقط مشكل در گونه و زیر چشم باشد تقویت استخوان گونه هم موثر است.

پروتز گونه دارای انواع متفاوتی می‌باشد از نوع سیلیكونی تا انواع استخوانی.

هر كدام از این انواع كه خود دارای اندازه‌های متفاوتی هم می‌باشند برای موارد متفاوت عقب رفتگی گونه است و فوائد و مضرات مربوط به خود را دارند.

پروتز گونه اغلب از طریق برش  داخل دهان گذاشته می‌شود (با ایجاد شكاف دو طرفه) ولی از طرق دیگر همانند شكاف زیر پلك یا جلوی گوش هم كار گذاشته می‌شود.

بعضی از جراحان پلاستیك تمایل دارند كه در موقع انجام جراحی پلك پایین در صورت لزوم پروتز را از همین شكاف روی گونه بگذارند و بعضی دیگر در موقع جراحی كشش صورت از طریق برش جلوی گوش، ولی در هر صورت شایع‌ترین روش كارگذاری پروتز گونه از راه دهان است.

پروتز گونه را در مرد و زن جوان می‌توان از سن بالای 18 سال كار گذاشت ولی از طرف دیگر محدوده سنی خاصی ندارد.

پروتز گونه را می‌توان با بی‌حسی موضعی و یا بی‌هوشی كامل كار گذاشت ولی ترجیحا بایستی در اطاق عمل مجهز و استاندارد گذاشته شود.

در صورتی كه اصول استاندارد انتخاب بیمار و محل مناسب رعایت شود و به دست متخصص گذاشته شود این جراحی با حداقل عوارض همراه است ولی ندرتا ممكن است عوارضی همچون خونریزی محل عمل، خون‌مردگی، جابجایی پروتز و عفونت هم حاصل شود. به غیر از مورد عفونت معمولا بقیه موارد قابل كنترل می‌باشند ولی در مورد عفونت حتما بایستی پروتز خارج شود و در صورت لزوم چند ماه بعد دوباره اقدام به گذاشتن پروتز كرد. بعضی از جراحان پلاستیك با سلیقه شخصی یا تقاضای بیمارشان ممكن است به جای پروتز از تزریق چربی برای تقویت گونه استفاده نمایید كه گرچه این روش بسیار خوبی است ولی بعضا در مواردی ممكن است تمام یا قسمتی از چربی جذب شود.

برای افزایش حجم ناحیه گونه تزریق ژل جایگاه علمی ندارد و به دلیل غیرقابل جذب بودن ممكن است عوارض متعددی ایجاد كند.

در مورد عمر پروتز گونه در جایی بدان اشاره نشده است ولی اصولا تا مادامی كه باعث آزار بیمار نشود وجود آن بی‌ضرر است.

 

برچسب ها: زندگی آنلاین تعداد بازديد: 553 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز