Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 2 دی 1403 - 23:32

12
اردیبهشت
راه‌های ديگر درمان اگزما

راه‌های ديگر درمان اگزما

چرا برخي از درمان‌هاي اگزما، نه تنها سودي ندارند، بلكه اوضاع را بدتر هم مي‌كنند...

راه‌های ديگر درمان اگزما

 

 

 

چرا برخی از درمان‌های اگزما، نه تنها سودی ندارند، بلكه اوضاع را بدتر هم می‌كنند؟ اگزما چیست؟ اگر پوستی حساس داشته باشید درمان اگزما سخت‌تر خواهد شد. اگزما یك بیماری مزمن است و بسیاری از داروهای این بیماری در واقع چرخه خارش را طولانی‌تر و التهاب را بیشتر و سیستم ایمنی بدن را نامتعادل می‌كنند. اگزما یك بیماری سخت و خارش آن بسیار شدید است؛ به طوری كه به لایه محافظ پوست آسیب خواهد رساند و پوست حساس‌تر می‌شود. گاهی خارش آنقدر شدید است كه احساس می‌كنید باید فریاد بزنید. حتی خاراندن می‌تواند موجب خونریزی پوست شود. در این مقاله اطلاعاتی در مورد این بیماری به شما ارائه خواهیم كرد و روش مناسب درمان اگزما و تسكین خارش‌های وحشتناك را خواهید آموخت.

 

اگزما چیست؟

اگزما بیماری مزمن پوستی است كه به آن درماتیت اتوپیك نیز می‌گویند. در این بیماری پوست دچار التهاب و خارش و تحریك می‌شود. به نظر می‌رسد كه اغلب روی صورت، دست‌ها و پاها به وجود می‌آید؛ اما می‌تواند روی هر نقطه‌ای از بدن ایجاد شود. تخمین زده می‌شود كه بیش از 30 درصد مردم امریكا از اگزما رنج می‌برند و شیوع آن در حال افزایش است. اگزما در كودكان بسیار رایج است و 20 درصد از نوزادان و یا كودكان خردسال به آن مبتلا هستند. درمان اگزما یك چالش بزرگ است، زیرا اغلب بیماری با روش‌های درمانی عود می‌كند و عوارض جانبی شیوه‌های درمان سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در نهایت اگزما را تشدید می‌كند. برخی از علائم ابتلا به اگزما عبارتند از: خارش و سوزش پوست، قرمزی، تاول و برآمدگی، تورم، برجستگی، پوسته‌پوسته شدن پوست. برخی از انواع اگزما، مانند اگزمای حساسیت ناشی از تماس با یك ماده تحریك كننده، در هنگام تماس باعث قرمزی، خارش و ترشح پوست می‌شوند. اگزمای شوره‌دار، می‌تواند پوست را زرد، روغنی و فلس‌دار كند. این نوع از اگزما می‌تواند در هر قسمتی از بدن به خصوص صورت به وجود بیاید. اگزما معمولا در كف دست‌ها و یا پاها به وجود می‌آید و بسیار دردناك است و در آن تاول‌های عمیق روی پوست ظاهر می‌گردد كه این تاول‌ها عموما می‌خارند و می‌سوزند. در اگزمای Nammular پوست، پوسته پوسته شده و دلمه‌های دكمه‌ای شكل روی پوست ایجاد می‌شوند. از آنجا كه اگزما انواع مختلفی دارد و به اشكال مختلف بروز می‌كند، بسیار مهم است كه یك متخصص پوست بسیار حاذق، بیمار را بررسی كند تا معلوم شود آیا مشكل پوستی، نوعی اگزماست یا وضعیت دیگر پزشكی.

 

 

علائم اگزما

پوست خشك، ضخیم، ترك خورده و یا پوسته پوسته می‌شود.  ملتهب و قرمز است.  زخم می‌شود.

 

 در افراد سفید پوست ممكن است ابتدا بثورات جلدی قرمز رنگ و سپس قهوه‌ای رنگ ایجاد شود.  در سیاه پوست‌ها ممكن است پوست تغییر رنگ دهد و قسمتی از پوست تیره‌تر یا روشن‌تر از قسمت‌های دیگر شود.   در نوزادان، اغلب بثوراث جلدی بر روی صورت و پوست سر، همراه با زخم ایجاد می‌شود.

 

 دلایل ابتلا به اگزما

یافتن علت اگزما یك مشكل بزرگ است و پزشكان هنوز علت دقیق آن را نمی‌دانند. برخی معتقدند كه ناشی از فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن در پاسخ به عوامل ناشناخته و محرك‌های محیط‌زیست است. اگزما اغلب در خانواده‌هایی شایع است كه سابقه آلرژی و یا آسم دارند. در اینجا به برخی از دلایل احتمالی ابتلا به اگزما اشاره خواهیم كرد:  تماس با مواد خشن و یا خارش‌زا همچون پشم  آب و هوا و دمای بیش از حد گرم و یا بیش از حد سرد  حیوانات  استرس  دود سیگار  غذاهایی كه باعث واكنش‌های حساسیتی می‌شوند؛ مثل گندم، لبنیات، آجیل، شكلات  مواد شیمیایی موجود در صابون و یا مواد شوینده  عطرها و اسانس‌ها  مواد شیمیایی موجود در محصولات مراقبت از پوست  لوازم آرایشی   مواد شیمیایی خانگی و سموم و ...

 

گاه علت اگزما، غذاهای آلرژی‌زا است. این غذاها عبارتند از: شیر، تخم‌مرغ، گندم، سویا، بادام زمینی، آجیل، مركبات (پرتقال، لیمو و گریپ فروت)، گوجه‌فرنگی و انواع توت‌ها اگر دچار اگزمای مزمن هستید، تمام مواد غذایی را كه می‌خورید، برای چند هفته یادداشت و بثوراتی را كه ایجاد می‌شود، بررسی كنید و هرگونه رابطه میان رژیم غذایی و شیوع اگزما را در بدن تحت نظر بگیرید. به این ترتیب به مرور متوجه خواهید شد كه چه غذاهایی موجب اگزما و یا عود آن می‌شوند.

 

 

درمان‌های خانگی

درمان اگزما با داروهای خانگی، علاوه بر اینكه ساده و كم‌هزینه است، معمولاً عوارض جانبی كمتری دارد، در اینجا به برخی از این روش‌ها كه برای افراد مختلف مفید بوده است. اشاره می‌شود:

 استفاده از كمپرس سرد برای تسكین خارش   نوشیدن مقدار زیادی آب (این روش بسیار مفید است)  حمام با بلغور جوی دو سر التهاب پوست را تسكین می‌دهد و یك مرطوب‌كننده عالی است.  حمام با آب ولرم كه درون وام یك‌چهارم ‌فنجان جوش شیرین ریخته شده باشد.   روغن خالص و تصفیه شده شترمرغ، دارای خواص ضدالتهابی است و اگزما را درمان می‌كند.  روغن زیتون را به پوست خود بمالید و پس از چند دقیقه آن را با یك شامپوی ضدآلرژی بشویید.

 

 

درمان اگزما با تغییر در سبك زندگی

علاوه بر درمان اگزما با داروهای خانگی، برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی می‌تواند تا حدود زیادی به كاهش علائم اگزما كمك كند.  كاهش استرس: استراحت كافی داشته باشید، تفریح كنید و به تمدد اعصاب بپردازید و افكار منفی را از خود دور كنید دوش آب گرم در رسیدن به آرامش بسیار مؤثر است.  از محصولات بهداشتی و آرایشی ضدحساسیت و ضعیف استفاده كنید. همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید. مرطوب‌كننده‌ها از خشكی پوست جلوگیری می‌كنند.  هوای منزل را مرطوب نگه دارید. می‌توانید از دستگاه‌های مرطوب‌كننده نیزاستفاده كنید.  15 تا 20 دقیقه بدون هیچ‌گونه كرم و یا محافظی در معرض نور خورشید قرار بگیرید و مطمئن باشید كه این مدت كوتاه هیچ آسیبی به پوست شما نمی‌رساند. به این روش UV درمانی می‌گویند.  از تغییرات ناگهانی دما جلوگیری كنید؛ اگرچه شاید با وجود الگوهای متغیر آب و هوایی، كمی مشكل باشد.  لباس‌های پنبه‌ای بپوشید سعی كنید و ملحفه و روتختی شما از جنس پنبه و یا نخ باشد.  اگر خارش شما شدید بود، با جوراب و دستكش بخوابید.  از قرار گرفتن در برابر آلرژن‌های بالقوه، همچون گرد و غبار و گرده گیاهان، خودداری كنید.  از مصرف لوسیون‌ها، صابون‌های خشن و شامپو و مواد شیمیائی قوی كه حاوی رنگ‌های مصنوعی، اسانس و یا مواد محرك همچون سولفات سدیم لوریل هستند، اجتناب ورزید.  از محصولات گیاهی و ضدحساسیت استفاده كنید كه معمولاً عاری از هر نوع ماده تحریك‌كننده هستند.

 

 درمان اگزما با تغذیه

 برخی افراد درمی‌یابند كه با تغییر رژیم غذائی می‌توانند اگزمای خود را درمان كنند؛ یكی ازاین افراد دكتر لیم اولین است كه كتاب اگزما و اسرار رژیم غذائی را نیز نوشته است.  تخم‌مرغ، محصولات لبنی، شكلات، رنگ‌های مصنوعی، طعم‌دهنده‌های و غذاهای فرآوری شده را از زندگی خود حذف كنید.  میوه‌ها و سبزیجات خام بخورید و رژیم غذائی سرشار از آبمیوه و میوه داشته باشید. 60 درصد میوه و سبزیجات خام بخورید و 40 درصد آب، میوه و سبزیجات تازه  اسیدهای چرب ضروری را كه در روغن ماهی، تخم‌كتان، گردو، ساردین و ماهی آزاد وجود شدارند، فراموش نكنید. بهترین نوع اسیدهای چرب امگا 3 است كه می‌توانید مكمل آن را بخورید.   فراموش نكنید كه مصرف بیش از حد مكمل روی موجب كمبود مس در بدن می‌شود. پروبیوتیك‌هایی همچون  اسید و فیلوس و بیفنیو‌باكتر‌ها را فراموش نكنید. این باكتری‌های مفید می‌توانند به درمان اگزما در كودكان كمك كنند.

 

 درمان با گیاهان داروئی

مطالعات اخیر نشان می‌دهند كه طب‌سوزنی و طب گیاهی چینی می‌تواند اگزما را درمان كند. نوشیدن مخلوطی از گیاهان دارویی چینی و استحمام با آنها و استفاده از كرم‌های گیاهی، اگزما را در اكثر بیماران درمان می‌كند. چای سبز و سیاه و سفید، موجب بهبود اگزما می‌شود. علاوه بر نوشیدن، اسپری آنها بر روی پوست نیز مؤثر خواهد بود، اگرچه توصیه می‌شود دراستفاده از آنها متعادل باشید، زیرا حاوی كافئین هستند. آبلیمو، رزماری و روغن زیتون نیز مؤثرند. روغن درخت چای نیز یكی از دیگر  درمان‌های مفید اگزما است.

 

 

درمان پزشكی اگزما

در اگزمای مزمن، روش‌های فوق نه تنها كمكی نمی‌كند، بلكه بیماری عود می‌كند و روش‌های درمانی ذكر شده موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و عود و چرخه التهاب و افزایش استرس می‌شود. از آنجا كه پژوهشگران هنوز نمی‌دانند چه چیزی منجر به اگزما می‌شود، رویكرد جامعی برای درمان آن وجود دارد كه در واقع شامل تغییرات رژیم غذایی، كاهش استرس و اجتناب از عوامل آلرژی‌زا می‌شود. این موارد به درمان اگزما می‌انجامد. گاهی اوقات بدن آنقدر دچار استرس می‌شود كه تمام روش‌های طبیعی رژیم غذایی و گیاهی نیز در درمان اگزما مؤثر نمی‌شود.

 

 كرم هیدروكورتیزون كه بدون نسخه نیز فروخته می‌شوند.  كرم‌های كورتیكو استروئید كه استفاده از آنها عوارض جانبی شدیدی به همراه خواهد داشت و فقط باتجویز پزشك فروخته می‌شوند.

 

 آنتی‌بیوتیك‌ها كه می‌توانند باكتری‌های مفید روده رااز بین ببرند و به این ترتیب عملكرد سیستم ایمنی بدن را كاهش می‌دهند.

 

 آنتی‌هیستامین‌ها  فتوتراپی و درمان با نور ماوراء بنفش كه خطر ابتلا به سرطان پوست و پیری زودرس را افزایش می‌دهد.  مرطوب‌كننده‌ها می‌توانند مانع از خشكی پوست شده و یك لایه محافظ روی پوست به وجود آورند كه این لایه از پوست در برابر مواد شیمیایی مضر محافظت می‌كند.  اگزما در كودكان بسیار شایع است و اكثر آنها تا سن سه ماهگی خود اگزما را تجربه می‌كنند و در برخی از آنها اگزما تا دوران نوجوانی باقی خواهد ماند. یكی از مؤثرترین روش‌های درمان و كنترل اگزما در نوزادان، تغذیه با شیر مادر است. حداقل شش ماه تغذیه با شیر مادر از اگزما پیشگیری كنید. خوشبختانه اگزما مسری نیست، اما در خانواده‌هایی كه سابقه اگزما، حساسیت و یا آسم دارند، احتمال ابتلا به اگزما نیز وجود دارد.

برچسب ها: زندگی آنلاین تعداد بازديد: 743 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز