دکتر نسرین عاقلی؛ متخصص تغذیه
یکی از علل آب مروارید را به کمبود ویتامین C و کاروتنوئیدها نسبت میدهند.
مصرف سبزی و میوه تازه به ویژه مرکبات در تأخیر بروز این بیماری میتواند مؤثر باشد.
مصرف پنج واحد سبزی، از جمله اسفناج، کلم بروکلی، فلفلقرمز و نارنجی روزانه و یک بار در هفته ماهی چرب و همچنین مصرف پنج واحد میوه در روز توصیه میشود.
علاوه بر عوامل تغذیهای، سیگار باعث آب مروارید و خرابی بافتها میگردد.
بهتر است افراد وسط روز از تابش نور خورشید در امان باشند. رژیم کم نمک از پیشرفت آب مروارید جلوگیری میکند.
خرابی شبکیه در اثر دیابت و تصلب شرائین، آتروفی عصب بینایی و آب سیاه حاد و مزمن، از عوامل خرابی دید در سالمندان میباشند.
به طور کلی برای سلامت بافتهای چشم، قرنیه، شبکیه و اعصاب چشم، دریافت ویتامینهای A ,C ,1B ,B2 ,B3 ,B6 ,12B و عنصر روی لازم است.
دریافت زیاد اسید لینولئیک (روغنهای مایع)، اسیدهای چرب اشباع و ترانس، بیماریهای چشمی را افزایش و مصرف ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 خطر را کاهش میدهد.